Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Mohon India eVisa Online: Jelajahi India Tanpa Kerumitan

apply for indian e visa

(SeaPRwire) –   Merancang lawatan ke India untuk melihat-lihat atau tujuan perubatan? Ada gambaran jelas tentang permohonan visa dalam talian ke India. Terokai secara ringkas!

New Delhi, Delhi Apr 7, 2024  –  India adalah tempat yang sesuai untuk merancang lawatan anda sekiranya anda ingin mengalami budaya yang ceria, keindahan alam yang menakjubkan, dan keajaiban sejarah. Dan, dalam perjalanan ini, visa dalam talian India akan menjadi rakan terbaik anda untuk menjadikan lawatan anda bebas kesulitan dan jauh lebih mudah. Dalam blog hari ini, kami akan membincangkan proses keseluruhan untuk memperoleh pemberitahuan perjalanan elektronik ini, daripada kesahan visa ke layakan ke permohonan. Mari kita mulakan!

Apakah Visa eIndia?

Visa eIndia adalah permit perjalanan sah untuk memasuki dan tinggal di India yang dikeluarkan oleh Kerajaan India sejak 2014 kepada warganegara asing yang berminat melawat India untuk pelancongan, perniagaan, atau apa-apa tujuan perubatan. Ia membenarkan warganegara 171 negara dan wilayah untuk memohon visa India ini secara dalam talian, yang boleh ditunjukkan di pos imigresen yang dibenarkan India, termasuk 31 lapangan terbang dan 5 pelabuhan laut ketika memasuki.

Jenis Visa India Dalam Talian untuk Warganegara Asing

Kini terdapat tujuh jenis visa India yang berbeza untuk warganegara asing, termasuk:

Visa Pelancong e

Visa Perniagaan e

Visa Perubatan e

Visa Penjaga Perubatan e

Visa Transit e

Visa Persidangan dan Visa Ayush untuk mereka yang mencari rawatan perubatan tradisional di India, seperti Ayurveda, akan ditambah ke senarai pada 2024.

Apa Yang Perlu Dilakukan Sebelum Memohon Visa India Secara Dalam Talian

Sama ada untuk pelancongan, keperluan perubatan, atau tujuan perniagaan, memohon visa e ke India adalah mudah dan terus ke hadapan. Ia mengambil hanya beberapa minit untuk mengisi borang dan memuat naik dokumen yang diperlukan, seperti halaman bio pasport dan gambar saiz pasport terkini bersama-sama tiket penerbangan pulang. Untuk maklumat, anda perlu memasukkan alamat emel aktif, butir-butir kad kredit atau debit, dan jenis visa yang anda memohon. Paling penting, anda perlu membuat permohonan sekurang-kurangnya seminggu sebelum naik pesawat, tidak kira berapa lama anda akan tinggal di India.

Panduan Langkah Demi Langkah untuk Mendapatkan Visa eIndia

Langkah-langkah untuk proses permohonan visa India secara dalam talian adalah lebih kurang sama untuk mana-mana jenis visa ke India yang anda memohon secara dalam talian. Katakan anda memohon untuk Visa ePelancong ke India. Dalam kes ini, anda perlu memberikan maklumat umum di laman pertama borang permohonan, seperti maklumat tentang diri anda, alamat emel anda, dan sebagainya. Di sini juga anda perlu memilih jenis visa yang diperlukan. Sebagai contoh, terdapat tiga pilihan yang berbeza untuk Visa ePelancong ke India: 30 hari, 1 tahun, dan 5 tahun.

Di laman 2 borang permohonan, anda perlu mengisi maklumat lanjut seperti yang diminta, termasuk butir-butir pasport, sijil identiti, dan sebagainya. Di laman ketiga, anda perlu mengisi maklumat mengenai alamat tetap dan status perkahwinan. Laman 4 terus dengan rancangan perjalanan anda, kemungkinan pintu keluar, tempat yang pernah dikunjungi di India sebelum ini, dan banyak lagi. Akhir sekali, anda akan diminta mengenai rekod jenayah, jika ada.

Dalam langkah seterusnya, anda perlu memuat naik gambar dan gambar pasport untuk meneruskan proses dengan bayaran yuran visa eIndia. Buat bayaran menggunakan kad kredit atau debit anda. Jika diluluskan, anda akan menerima visa anda dalam tempoh tiga hari kerja.

Tentang INDIAN VISA ONLINE

Jadi, kenapa menunggu? Buat permohonan visa India secara dalam talian hari ini juga! Dan, jika anda memerlukan bantuan profesional, andalkan kami. Di , ejen kami membantu pelancong tidak hanya mengisi borang tetapi menyemak semula permohonan mereka untuk ketepatan dan terjemahan dokumen ke bahasa Inggeris.

Klik di sini untuk buat permohonan visa anda ke India secara dalam talian!

Media Contact

INDIAN VISA ONLINE

(+91) 11 4310 0400

Sumber :https://www.visa-india-online.org/visa

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.