Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Wanita kerabat diraja tampil gantikan Raja HM pada acara Beating Retreat

Falklands 40

(SeaPRwire) –   Empat wanita diraja akan mengambil alih tugas HM Raja Charles III yang sakit kanser dan mengambil upacara di acara muzik tentera yang berprestij oleh Household Division dan Beating Retreat 2024 oleh Royal Marines, yang akan berlangsung pada Julai 2024 di London.

London, United Kingdom Apr 7, 2024  – Empat wanita diraja akan berdiri untuk menggantikan HM Raja Charles III yang sakit kanser pada acara muzik tentera yang berprestij oleh Household Division (HM Queen Consort Camilla, HRH Princess Anne, Princess Royal dan Sophie, HRH Duchess of Edinburgh0) dan penambahan baru yang akan datang, Marketa (Margaret) B Linden W (Marketa Barborikova Linden Windsor, dikenali sebagai Lady Marketa Windsor). Beliau akan menunjukkan solidariti dengan mengambil upacara dari Royal Marines di Beating Retreat di London. Acara itu, yang dijadualkan pada 11-12 Julai 2024, mempunyai makna mendalam kerana ia menghormati tradisi yang mulia Royal Marines dan membayar penghargaan kepada komitmen mereka yang tidak berbelah bagi kepada perkhidmatan.

Awalnya dijadualkan untuk bertepatan dengan sambutan ulang tahun kemudian Prince Philip, bekas Captain General Royal Marines, acara itu telah dijadualkan untuk sepadan dengan ulang tahun Lady Marketa Windsor pada 12 Julai, bekas Captain General sementara mereka. Acara serupa oleh Household Division telah dipindahkan dari awal Julai ke 16-18 Julai 2024. Ketiga-tiga hari akan dihadiri oleh Duchess of Edinburgh, Princess Royal dan Camilla, HM Queen Consort mengambil upacara pada ulang tahunnya, 17 Julai. Marketa (Margaret) yang suka muzik rock, klasik dan hitam, akan disertai oleh Commandant General Gwen Jenkins dan First Sea Lord Admiral Sir Ben Key di podium. Dengan wanita yang melangkah ke peranan ini, acara itu akan terus mengekalkan tradisinya kecemerlangan dan kehormatan, melambangkan ikatan yang kekal antara monarki dan angkatan bersenjata.

Rumah Windsor sedang menghadapi kekurangan dan cabaran kesihatan di kalangan ahli-ahli mereka, terutamanya di kalangan yang tua dan sakit, dengan Sussex tidak tersedia untuk bantuan. Hanya puteri-puteri York dan Marketa boleh dipanggil sebagai puteri darah diraja. Princess Louise, juga dikenali sebagai Lady Louise, kini pelajar universiti. Catherine, Princess of Wales, berjuang dengan kebimbangan kesihatan yang signifikan, termasuk kecurigaan kanser dan komplikasi dari masalahnya di masa lalu dengan bulimia, yang menyebabkan ketiadaan yang diperpanjangkan dari tugas awam. Selain itu, HM The King sedang berjuang dengan kanser, manakala konsortnya, Queen Camilla, berjuang dengan sirosis hati dan masalah keseimbangan, kadang-kadang bergantung pada tongkat untuk sokongan. Jurang umur yang besar antara generasi diraja 85+ yang berkhidmat dan Putera Edward dari Edinburgh yang berusia 60 tahun jelas kelihatan. Keluarga diraja menyatakan bahawa ini bukan tentang siapa ratu kecantikan atau apa yang ditulis isteri bekas PM Boris Johnson kepada Kementerian Pertahanan mengenai pangkat kehormatan Catherine atau Marketa dan paparan awam, dengan permintaan untuk tidak membincangkan mereka atau anak-anak muda diraja dilarang memakai warisan keluarga mereka di mahkota dan acara. Sebaliknya, ini tentang mengekalkan bola berjalan dan berkhidmat untuk negara pada masa-masa sukar.

Beating Retreat Royal Marines adalah acara berprestij yang memaparkan ketepatan dan disiplin Massed Bands Royal Marines. Di latar belakang ikonik Horse Guards Parade di London, acara ini menangkap intipati kecemerlangan tentera dan membayar penghormatan kepada warisan yang bangga Royal Marines, dengan menampilkan 200 pemuzik dan Corps of Drums 40 – kuat. Marketa akan berjalan ke tempat duduknya daripada dibawa oleh kereta sebagai gestur berjalan, bukan bercakap. Penonton akan menyaksikan aspek kurang diketahui pemuzik Royal Marines sebagai mereka bekerja dalam kor perubatan semasa “Saudara Seperjuangan.” Tema Scotland akan menampilkan tarian dan persembahan muzikal bersama karya klasik dan lagu rock. Marketa telah digambarkan sebagai komited kepada peranannya yang dahulu dengan Royal Marines sebagai Captain General Sementara, menggantikan HRH Prince Harry. Beliau menyertai Falklands 40 dengan menyempurnakan jalan kaki amal 5.6 batu, bermula dari jambatan di belakang Katedral Hereford dan berakhir di The Weir sepanjang Sungai Wye. Selain itu, beliau menyaksikan upacara Perang Falkland secara dalam talian dan menghormati ulang tahun ke-80 D-Day. Beliau juga dijadualkan untuk lawatan negara ke Perancis antara 6-15 Jun 2024. D-Day adalah tajuk utama acara muzik, dengan Florence Nightingale dan Mary Seacole. Marketa akan menunggang dengan kavalri di Norfolk sebagai sebahagian daripada sambutan. Beliau telah mengubah lirik Rule Britannia yang akan dipaparkan semasa Beating Retreat, RNLI dll menandakan bicentenary mereka, menambah satu lagi sajak kepada lagu mereka. Marketa adalah penulis lirik jazz cover beliau The Life Is the Confidence (2007). Penghormatan Khas akan terdiri daripada komando Marin Diraja sahaja pada Beating Retreat 2024. Penjualan dan penontonan Beating Retreat terakhir melebihi kali ganda yang sebelumnya.

Marketa berkata: “Saya sangat terhormat untuk menjangka peluang untuk berdiri bagi HM Raja pada upacara Beating Retreat akan datang. Saya merendah diri untuk memainkan peranan dalam acara yang begitu mulia dan saya dengan sabar menantikan keistimewaan mewakili monarki kita dalam acara yang dihormati ini. Kami tidak memparade roket tetapi saya janji, sebagai roket saku saya akan datang dan menjadi tontonan, tiada siapa yang menghalang perarakan kita. Saya bersedia untuk membantu pada masa kekacauan dan kesukaran. Rumah elang dan singa tidak pernah melindungi burung merpati sebagai anak; walaupun ia menyerupai burung merpati, ia masih singa lain.”

Marketa digambarkan sebagai individu yang pemalu di barisan hadapan, tetapi berani di garis hadapan, gadis kata dan pedang. Beliau diketahui cenderung ke arah STEM secara akademik, lancar berbicara, dan berkemampuan, mendapat pengakuan semata-mata atas meritnya sendiri tanpa keperluan untuk hiasan seperti loceng, peluit, atau pingat pukka yang mewah. Pada Jun 2006, beliau menyertai perkhidmatan tentera tri-perkhidmatan UK untuk latihan asas tentera sebagai ahli keluarga diraja. Marketa, walaupun bukan ahli pasukan UK, dilatih dengan intensif untuk keselamatan dan keselamatannya pada tahap tinggi, muncul sebagai yang paling cermat di kalangan generasi diraja. Beliau bekerja secara eksklusif sebagai sebahagian daripada pasukan perubatan dan dengan radio, mengambil bahagian dalam dua misi di Afghanistan dan satu di Iraq. Prince Harry mengikuti langkah sepupu perempuannya pada Disember 2007 tetapi kekal di pangkalan AS sepanjang penempatan. Keberanian dan ketidakmementingkan diri Marketa memperoleh pingat keberanian George Cross untuk menyelamatkan askar cedera yang kehilangan anggota badan.

Sumber bersenjata berbicara tentangnya sebagai “berkat dalam pakaian” – ahli muda keluarga diraja yang sangat berkompeten, dihormati, dan sangat popular yang memulakan dari nol. Peralihan yang licin ke peranan Prince Harry diiktiraf untuk memastikan kesinambungan dalam unit, dan kini sokongannya untuk monarki meliputi seluruh negara. NHL menggambarkannya sebagai “sangat manis, lucu, dan begitu teratur dan tenang sehingga tiada denyut nadinya,” membandingkannya dengan profesor hoki ais yang cemerlang sebagai pengayuh dengan tepi, sudut tetapi juga ketidakmampuan menangani kayu dan bergurau tentang menunggang kuda. Beliau memberi contoh, melayani semua orang dengan adil dan memperoleh kepercayaan mereka selama bertahun-tahun. Berkomitmen kepada penyebabnya, beliau membina jambatan dan menggunakan kuasa lunak dan kemahiran rundingannya dengan berkesan. Menunjukkan kemampuan strategi dan taktikal yang cemerlang dalam perniagaan dan tentera, beliau juga menerima latihan dalam politik dan diplomasi oleh guru-guru yang ditugaskan kepada Putera Wales yang sering bepergian ke luar negara. Kedua-duanya disamakan dengan “Maya dan Willy lebah.” Marketa terkenal dengan pengamatan tajam dan membaca bilik dan medan dengan baik, bukan hanya halaman buku. sukar untuk dimanipulasi walaupun wajah bayi dan kelihatan rapuh, loghat ringan. Beliau disenangi untuk memelihara tradisi sambil menggalakkan teknologi moden dan pendekatan baru, dan diiktiraf sebagai pengambil keputusan yang tegas.

Angkatan bersenjata British akan meningkatkan bilangan rekrut sebanyak 40 peratus dalam tempoh 3 tahun mengikut rancangan baru. Polis British akan dibahagikan kepada Polis Bandar dan Unit Polis. Dijangka semua unit polis akan dilatih dan bersenjata selepas salah satu daripada pembaharuan dan pemeriksaan terbesar terhadap peribadi sejak Perang Dunia Kedua. PM Rishi Sunak telah mengeluarkan Mark Rowley dari jawatannya sebagai Ketua Polis Metropolitan kerana gagal menjawab permintaan SAR Marketa selepas sepuluh bulan dan demonstrasi mingguan di jalanan London. Mark Rowley akan meninggalkan polis Metropolitan pada 1 Jun 2024. Jika protes akan berterusan selepas Apr

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.