Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Lagu Kebangsaan Bitcoin Dikeluarkan oleh Luminous Wavez

Screenshot 2023 12 30 at 4 55 18 PM

(SeaPRwire) –   Mata wang kripto Kini Mempunyai Lagu

Chicago, Illinois Apr 6, 2024  – “The Bitcoin National Anthem” Dikeluarkan oleh Duo Rock Indie Luminous Wavez

Bitcoin kini mempunyai Lagu Kebangsaan, atau setidak-tidaknya itulah harapan artis muzik bebas Luminous Wavez. Menggunakan melodi Lagu Kebangsaan Amerika Syarikat “The Star Spangled Banner” dengan lirik yang diubahsuai untuk mencerminkan prinsip-prinsip Bitcoin, ““The Bitcoin National Anthem”” adalah seruan untuk patriotisme Bitcoin, kebebasan, dan keamanan daripada kawalan kerajaan terhadap wang dan perang yang dibiayai dengan wang fiat.

Berjalan pada masa singkat satu minit dan lima saat, “The Bitcoin National Anthem” memulakan dengan mengambil sikap etos Bitcoin mengenai mengumpulkan sats, penyimpanan sendiri, dan memegang teguh. Ia menyebut nama pengasas tanpa nama Bitcoin, Satoshi Nakamoto, dan merujuk kepada rasa tidak suka penyokong Bitcoin terhadap bank pusat. Lagu itu berakhir dengan nota harapan bahawa memeluk Bitcoin boleh membawa kepada kebebasan dan keamanan dunia.

“Sisi kreatif saya melihat bagaimana nilai teras Bitcoin boleh dimasukkan ke dalam lirik dan melodi pendek dan manis yang sudah familiar oleh jutaan orang.” kata penulis lirik Mike Dobbins. “Saya berharap ini akan memudahkan orang untuk mempelajari dan mengingati lagu itu. Saya fikir Francis Scott Key akan menyokong kerana beliau adalah penyokong kuat kebebasan dan kemerdekaan daripada kezaliman negara.”

Dinyanyikan dengan vokal berat menakutkan Leaone (Lee-own) dari UK, lagu itu mempunyai unsur antarabangsa, tanpa sempadan seperti Bitcoin, kerana Dobbins berasal dari Amerika Syarikat. Bersama lagu itu, kumpulan itu mencipta seni kulit yang terdiri daripada seorang individu di atas gunung memegang bendera Bitcoin, nampaknya mengisytiharkan kemerdekaannya daripada dunia.

Seorang penyokong Bitcoin sejak 2017, Dobbins telah gatal untuk mencipta lagu Bitcoin selama bertahun-tahun. Inspirasi akhirnya datang kepadanya selepas melihat semangat yang luar biasa untuk Presiden pro-Bitcoin Nayib Bukele dari El Salvador. Penggalakan Bukele terhadap Bitcoin telah mengubah El Salvador menjadi salah satu negara paling selamat dan makmur di bumi dan memberi inspirasi kepada semua orang yang mencintai kebebasan.

Luminous Wavez sengaja melepaskan lagu itu pada 5 April untuk menghantar mesej. Pada tarikh itu pada tahun 1933, Presiden Franklin Delano Roosevelt menandatangani perintah eksekutif merampas emas semua warganegara AS. Bitcoin, kerap dirujuk sebagai emas digital, mengejek kekuasaan sedemikian kerana ia tidak boleh dirampas apabila disimpan dengan penyimpanan sendiri. Bitcoin adalah aset pertama dalam sejarah yang memberikan kebebasan kewangan sejati daripada pencurian dan inflasi yang disebabkan oleh bank pusat kerajaan.

“Saya berharap masyarakat Bitcoin menerima lagu ini. Saya fikir ia mempunyai banyak potensi untuk menyatukan, memberi inspirasi, dan mendidik.” kata Dobbins. “Saya tahu ia sangat berani untuk fikir kami boleh mencipta Lagu Kebangsaan Bitcoin, tetapi seseorang perlu cuba. Oleh kerana Bitcoin tidak mempunyai hierarki atau Presiden, pasaran akan memutuskan akhirnya. Hanya mendengar lagu itu membuat saya rasa lebih patriotik terhadap Bitcoin, dan menjadi patriotik terhadap Bitcoin adalah perkara yang baik. Saya berharap ia akan memberi kesan yang sama kepada jiwa Bitcoin yang banyak.”

“The Bitcoin National Anthem” boleh didapati di YouTube, Spotify, Apple Music, dan semua platform streaming utama bermula 5 April, 2024.

Hubungan Media: Mike Dobbins, FreedomVoter1776@gmail.com

Mengenai Kumpulan Luminous Wavez

Luminous Wavez ialah duo muzik AS / UK yang terkenal dengan gaya Cash bertemu Cave mereka. Dengan dua lagu ditandatangani oleh 10 West Records dan bakat muzik yang sangat dihargai Leaone yang memimpin, duo ini mempunyai potensi yang besar untuk mencipta perubahan positif di dunia.

Sumber Tambahan

The Bitcoin National Anthem

Streaming Di Mana-Mana:

Spotify:

YouTube:

Luminous Wavez di X

Luminous Wavez di Facebook

Lirik The Bitcoin National Anthem

oleh Luminous Wavez (dan Francis Scott Key)

Ohh katakanlah anda boleh mengumpul
Dengan penyimpanan sendiri…
Apa yang dengan bangga kita pegang
pada ketidakterbatasan….

Yang penambang dan penyokong
Melalui perjuangan bank pusat
O’er peningkatan hash rate Bermakna Satoshi menang….

Dan merah silau perang
Tanpa izin rakan ke rakan…
Memberi bukti kerja
Bahawa Bitcoin masih ada

Oh katakanlah buku perakan terdesentralisasi masih melambai
Untuk wang yang bebas dan rumah damai dunia

Hubungan Media

FreedomIsSacred.com

13124931751

Sumber :Luminous Wavez

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.