Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Eduverse Summit Nigeria 2024: Membentuk Landskap Pendidikan Tinggi Global di Nigeria, Lagos

image001

(SeaPRwire) –  

Lagos, Nigeria 26 Januari 2024  –  Dengan kerajaan Nigeria baru memulakan kerja untuk membaiki, menteri pendidikannya Professor Tahir Mamman mempunyai tugas besar untuk merestruktur bidang pendidikan. Pakar industri menjangkakan beliau akan menumpukan semula undang-undang yang menubuhkan universiti dan berfikir semula falsafah pendidikan universiti. Ketika Nigeria bersiap untuk memperbaharui pendidikan tingginya – pemikir pendidikan global, ketua institusi pendidikan tinggi, dan pemimpin akademik akan melangkah ke Lagos untuk menentukan tiang pendidikan negara di Eduverse Summit Nigeria 2024.

Eduverse Summit Nigeria 2024, akan diadakan di Lagos Marriott Hotel Ikeja pada 15 Februari 2024. Acara penting ini menandakan pergerakan global dalam pendidikan tinggi, menyediakan platform untuk isu-isu serantau dan global ditangani sambil mempromosikan dialog industri bersatu.

Mengapa Nigeria?

Sebagai negara keenam terpadat di dunia – Nigeria merupakan pusat inovasi dan pertumbuhan pendidikan yang dinamik di Afrika. Ia merupakan tempat yang sempurna untuk menganjurkan edisi pertama siri Eduverse Summit. Kepentingan strategik negara, disertai ekosistem pendidikannya yang ceria, menjadikannya lokasi yang sesuai untuk melancarkan siri kepemimpinan pemikiran ini, yang akan mengelilingi pelbagai negara, memupuk dialog global tentang pendidikan tinggi.

Eduverse Summit Nigeria 2024 mewakili pelancaran siri kepemimpinan pemikiran. Agenda kemuncak direka untuk merangsang inovasi, mengilhami kerjasama, dan memudahkan wawasan tindakan bagi peserta. Termasuk ucapan utama tentang “Masa Depan Pendidikan Antarabangsa” oleh Raghwa Gopal, CEO Kumpulan Media M Square (MSM), perbincangan panel, bengkel interaktif, dan Eduverse Expo yang mempamerkan entiti pendidikan terkemuka.

Kemuncak akan mendalami subjek penting yang menggambarkan masa kini dan masa depan pendidikan antarabangsa. Dasar pendidikan dan pembaikan, pelaburan pendidikan dan pembuatan industri, kelestarian antarabangsa, perekrutan beretika, dan evolusi serta trend dalam kemahiran dan kerjasama industri-akademik adalah beberapa topik utama perbincangan panel dan obrolan api.

Peserta boleh mengharapkan ucapan utama yang menarik, perbincangan panel, bengkel, dan sesi jaringan, yang semuanya akan menyediakan platform untuk memperoleh wawasan dan menjelajah cara kreatif untuk menyumbang kepada pendidikan global.

Pendaftaran untuk Eduverse Summit Nigeria 2024 sedang berjalan dengan lancar, dengan laman web rasmi hidup dan platform media sosial bergemuruh dengan antisipasi dan penglibatan. Peserta yang berminat dinasihatkan untuk menjamin tempat mereka awal dan sertai perbualan menggunakan hashtag #EduverseSummit2024.

Eduverse menyediakan platform yang kuat bagi penaja dan rakan kongsi. Organisasi boleh memperoleh liputan, reputasi, dan sambungan penting dalam komuniti pendidikan antarabangsa dengan bekerjasama dengan kemuncak.

Untuk maklumat lanjut mengenai Eduverse, kemuncak, dan cara untuk terlibat, lawati laman web rasmi di:

Tentang Eduverse Summit 2024

Eduverse Summit 2024 bukan sahaja konferensi, tetapi pergerakan global dalam pendidikan tinggi. Sebagai siri kemuncak multi-negara yang terkehadapan, ia merupakan platform di mana cabaran serantau dan global dalam pendidikan tinggi dibawa ke hadapan, mempromosikan dialog industri bersatu. Siri acara ini akan menyediakan pentas untuk pemimpin pendidikan tinggi, pembuat dasar, pereka EdTech, dan pendidik untuk terlibat dalam perbualan penting, mendedahkan peluang baru, dan membentuk masa depan pendidikan.

image002image003

Hubungan Media

M Square Media

Sumber :M Square Media

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.