Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Dasar-Dasar Pengikatan Lalat: Apa Saja Bahan dan Alat Pentingnya? | First Drift Fly Co

Waste Basket

(SeaPRwire) –   Membuat kumbang terbang adalah satu seni dan kemahiran praktikal yang membolehkan penunggang ikan mereka bentuk kumbang ikan khas untuk spesies ikan tertentu, habitat, dan keadaan.

Colorado Springs, Colorado Mar 15, 2024  – First Drift Fly Co – Membuat kumbang terbang adalah satu seni dan kemahiran praktikal yang membolehkan penunggang ikan mereka bentuk kumbang ikan khas untuk spesies ikan tertentu, habitat, dan keadaan. Sama ada membuat kumbang asas atau mencipta corak yang rumit, anda memerlukan dan bahan tertentu untuk memulakan. Berikut adalah gambaran asas:

Apakah Asasnya?

Berikut adalah senarai asas alat dan bahan yang diperlukan oleh pembuat kumbang terbang pemula. Kebanyakan item ini berbeza dalam bentuk dan saiz. Untuk pemula, mulakan dengan bahan, corak kumbang dan alat yang mudah.

 • Bobbin

adalah penting untuk melilit benang dengan cekap, dengan pemegang gulung dan mata memanjang untuk kawalan. Ia datang dalam pelbagai jenama dan model, dengan model asas seperti Economy Standard mempunyai reka bentuk mudah. Model berharga lebih tinggi mempunyai roda ketegangan, penghabisan tahan cuaca, dan tiub seramik.

 • Gunting

adalah alat serba guna untuk membuat kumbang terbang, digunakan untuk memotong benang dan memotong sisa bulu, bulu, bulu dan membentuk bahan. Gunting kecil dengan hujung tajam sesuai untuk memotong dan mengubah kumbang kecil.

 • Bahan

berbeza dari bulu ke sintetik, bergantung pada jenis kumbang. Penyelidikan bahan dan video tutorial di YouTube boleh membantu memahami bahan-bahan ini dan tingkah laku mereka dalam membuat ikatan dan air.

 • Pemalu

Sebuah adalah penting untuk mengikat kumbang pertama dan memegang kaitan di tempat. Terdapat pelbagai pilihan, termasuk pemalu putar dan pemalu tradisional, dengan pilihan berdasarkan kumbang.

 • Benang

mengukuhkan bahan pengikat ke kaitan dan terdapat dalam pelbagai warna, saiz, dan gaya. Pilih warna benang dan gaya yang sepadan dengan warna kumbang, saiz, dan profil untuk jenis kumbang yang berbeza.

 • Kaitan

Asas kumbang adalah , dan pilihan bergantung pada kumbang. Untuk streamer, kaitan panjang atau kaitan streamer khusus ideal. Nyamuk kecil atau midge lebih suka kaitan kecil, manakala streamer laut memerlukan kaitan lebih besar dan kukuh.

Apakah Alat atau Bahan Lain yang Berharga Untuk Dipertimbangkan?

Berikut adalah beberapa cadangan alat dan bahan yang kami jumpai berguna semasa membuat kumbang terbang. Senarai ini termasuk bahan yang tidak semestinya diperlukan oleh pembuat kumbang terbang pemula tetapi perlu dipertimbangkan jika anda merancang untuk mengikat kumbang secara kerap.

 • Alat Whip Finishing

Sebuah adalah penting untuk mengikat kumbang dengan cekap, memastikan benang dan bahan dipegang dengan selamat, dan sangat berguna untuk mengikat kerap, terutamanya untuk kumbang besar.

 • Bak Sampah

Sebuah adalah alat berguna untuk menjaga kawasan mengikat bersih dan bebas kekusutan, terutamanya apabila mengikat banyak kumbang. Ia juga membantu kitar semula dan gunakan semula bahan lama, membolehkan sisa disimpan untuk penggunaan masa depan.

 • Stacker Bulu

Sebuah stacker bulu mengatur dan membulatkan bahan untuk pengedaran bersamaan dalam kumbang kering, menjimatkan masa dan memudahkan proses membuat kumbang terbang. Kit mengikat kumbang terbang menyediakan alat asas untuk mencipta serangga, menjadikannya pilihan berharga untuk penunggang ikan.

 • Biji, Coneheads, dan Mata

Biji tungsten, coneheads, dan mata meningkatkan butiran kumbang, membantu nyamuk kecil tenggelam ke dasar sungai. Ia memberi berat dan profil hadapan semula jadi, dan ia menarik ikan dengan warna terang.

 • Wayar

Wayar, seperti coneheads dan mata, menambah berat kepada nyamuk dan streamer, boleh dililit sebelum atau selepas bulu atau bulu, dan datang dalam pelbagai warna dan saiz.

 • Pliers Hackle

Pliers Hackle mengukuhkan bahan panjang sebelum melilitkannya di sekeliling kumbang, membolehkan lilitan tepat dan cekap, serupa dengan bobbin, membolehkan cengkaman mudah benang.

Kesimpulan

Alat dan bahan ini berfungsi sebagai asas untuk mencipta pelbagai jenis kumbang, daripada corak mudah hingga imitasi yang rumit dan realistik. Semakin banyak pengalaman anda, anda akan membangunkan keutamaan untuk jenama, gaya, teknik, dan aksesori penunggang ikan tertentu yang sesuai dengan gaya dan keperluan mengikat kumbang anda.

Adakah anda mencari bekalan pengikat kumbang berkualiti? First Drift Fly Co. adalah kedai pengikat kumbang khas yang menawarkan produk berkualiti tinggi dari seluruh dunia dengan harga bersaing, memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelanggan yang cemerlang dan penghantaran pantas.

HooksThreadScissorsBobbins

Media Contact

First Drift Fly Co

+1 612-619-3967

7229 New Meadow Dr, Colorado Springs, Colorado, USA

Sumber :First Drift Fly Co

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.