Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kebakaran meletus di pusat perubatan Tehran (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Api besar meletus di pusat perubatan Tehran (VIDEO)

Kebakaran besar meletus di Hospital Gandhi di ibu negara Iran, Tehran, menyebar ke beberapa tingkat kemudahan yang diiktiraf sebagai pusat perubatan swasta terbesar di Iran.

Api mula meletus pada petang Khamis, dan krew daripada beberapa stesen bomba segera dihantar ke tempat kejadian, mengikut perkhidmatan berita kerajaan.

Pekerja penyelamat berjaya mengawal api, laporan itu menambah, walaupun ia belum dipadamkan sepenuhnya pada 8 petang waktu tempatan, kira-kira satu jam selepas ia bermula. Jurucakap Jabatan Bomba Tehran Jalal Malaki tidak memberikan butiran mengenai kemungkinan punca kebakaran.

Seorang pegawai Hospital Gandhi memberitahu IRNA bahawa bahagian timur hospital itu terbakar, dan bangunan itu dievakuasi. Laporan awal menunjukkan tiada pesakit cedera.

Rakam video kejadian yang dimuat naik di talian menunjukkan api kelihatan meletus pada sekurang-kurangnya sepuluh tingkat hospital. Satu lagi klip menunjukkan beberapa kenderaan kecemasan dengan lampu kelip di jalan di bawah.

Kompleks hospital 17 tingkat itu terletak di kawasan perubatan timur pusat Tehran. Ia dibina pada tahun 2008 dengan matlamat menyediakan perkhidmatan perubatan dan menarik “pelancong kesihatan.” Ia menawarkan 100 suite hotel untuk menampung pengiring pesakitnya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.