Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Rodan Energy Menyambut Jim Fonger sebagai Presiden Rodan DER

Rodan New Hire Jim Fonger APR8 2024

(SeaPRwire) –   Fonger menyertai sebagai Presiden anak syarikat milik penuh Rodan Distributed Energy Solutions

Mississauga, Ontario Apr 8, 2024  – Rodan Energy Solutions Inc. dengan sukacitanya mengumumkan perlantikan James (Jim) Fonger sebagai Presiden anak syarikat milik penuhnya Rodan Distributed Energy Resources (Rodan DER).

Jim membawa dua dekad pengalaman dalam sektor perkhidmatan tenaga dengan fokus pada penyelesaian permintaan sisi dan pembangunan sistem penyimpanan tenaga bateri dan mikrogred. Sebelum menyertai Rodan, beliau merupakan Naib Presiden – Pembangunan Aset dan Teknologi Maju di Ameresco. Jim baru-baru ini berkhidmat sebagai Pengerusi Energy Storage Canada dan merupakan pemimpin dalam sektor penyimpanan tenaga di Amerika Utara.

“Saya gembira Jim menyertai pasukan kepimpinan kanan Rodan Energy,” kata Paul Grod, pengasas dan CEO Rodan. “Kami khususnya bersemangat Jim akan memimpin perniagaan pembangunan DER baru Rodan. Sebagai pemaju, pemilik dan pengendali DER, Rodan akan terus menyediakan pakej penyelesaian yang menyeluruh yang memberikan penyelesaian tanpa kos kepada pelanggan perdagangan dan perindustrian kami – membolehkan mereka mencapai penjimatan kos tenaga yang besar sambil mengurangkan jejak karbon mereka.”

Rodan Energy merintis industri tindak balas permintaan di Kanada. Selama lebih 20 tahun mereka telah memimpin peralihan tenaga. Hari ini Rodan Energy mengurus lebih 1,000MW DER di Amerika Utara, termasuk penyimpanan tenaga bateri terhubung grid dan di belakang meter, CHPs, mikrogred dan keseluruhan pakej aset pengeluaran dan tindak balas sisi permintaan. Mereka berjaya mengendalikan sistem penyimpanan tenaga bateri terhubung grid pertama, mikrogred net sifar pertama, dan sistem bateri dan UPS kualiti kuasa penukaran ganda pertama di Kanada.

“Kami benar-benar pandai menyelesaikan masalah dan membuatnya berjalan – secara untung,” kata Grod. “Itulah sebabnya kami memimpin dalam setiap kategori yang kami operasikan.”

Rodan DER akan membawa fokus yang ditujukan pada pembangunan, pemilikan dan pengendalian sumber tenaga teragih. Rodan Energy Solutions akan menyokong Rodan DER dan terus menyediakan penyelesaian terkemuka industri untuk mengurangkan kos tenaga dan pelepasan karbon pelanggan kami sambil meningkatkan kebolehpercayaan dan kecekapan grid elektrik.

“Peluang untuk memimpin Rodan DER seiring dengan pasukan hebat di Rodan adalah menyeronokkan. Saya telah mempunyai peluang untuk memimpin pembangunan dan memastikan pengendalian projek DER yang berjaya. Rodan Energy telah menjadi rakan kongsi utama dalam pengendalian projek-projek ini. Mereka telah menyediakan penyelesaian teknikal, peraturan dan pasaran yang kuat untuk pelaksanaan pasaran penuh dan pengendalian. Membina sebuah organisasi untuk menyediakan penyelesaian DER kepada pelanggan bersama kepimpinan Rodan yang terbukti dalam pengendalian operasi sistem ini akan membawa nilai yang besar kepada pelanggan Rodan”, kata Fonger. “Saya sangat gembira memimpin pasukan yang menyeronokkan ini di Rodan.”

Dengan lebih dua dekad pengalaman dalam bidang tenaga dan memimpin organisasi secara strategik, Fonger membawa kekayaan pengetahuan dan pengalaman untuk memimpin bahagian baru ini.

Rodan Energy membuat kemampanan tercapai dengan menyediakan penyelesaian tenaga bernilai kepada pengguna, pengeluar dan pengedar tenaga terkemuka di Amerika Utara.

Hubungi kami hari ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh mula memaksimakan pendapatan daripada aset tenaga anda.

info@rodanenergy.com |

Media Contact

Rodan Energy Solutions / Danielle Denstedt

(866) 999-5006

165 Matheson Blvd. East, Suite 6, Mississauga, Ontario L4Z 3K2

Sumber :Rodan Energy Solutions Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.