Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pusat untuk Mempercepat Inovasi untuk Meningkatkan Masa Depan Kesihatan dengan Sokongan Berterusan daripada U.S. EDA

GHIC Logo

(SeaPRwire) –  

Bethesda, Maryland Jan 22, 2024  – Pusat untuk Mempercepat Inovasi (CAI) telah mengumumkan cabaran baharu untuk maju inovasi masa depan kesihatan, Cabaran Inovasi Kesihatan Global II (GHIC II). GHIC II dibantu secara derma oleh tajaan tiga tahun CAI daripada Program Skala Membina (B2S) Jabatan Pembangunan Ekonomi Amerika Syarikat (EDA). Dari dua tahun pertama pembiayaan B2S EDA AS, CAI menamakan 32 pemenang startup, melatih dan membimbing 105 peserta separuh akhir, mengadakan 45 webinar tentang perniagaan sains untuk 1150+ peserta mewakili 287+ startup dan 770+ majikan, dan mengadakan empat belas hari demo maya dengan 2,200+ pelabur untuk 87 syarikat yang menyertai, yang mengutip >$30 juta dan secara langsung mencipta 275+ pekerjaan sejak menyertai cabaran CAI.

Selain sokongan EDA AS, CAI bersyukur atas sokongan murah hati keluarga Sobrato, Yayasan Walton, Dr. Richard Merkin dari Heritage Provider Network, dan dermawan terkemuka lain sepanjang sejarah kami.

Selari dengan keutamaan pelaburan EDA AS untuk meningkatkan keadilan di seluruh Amerika, GHIC II bertujuan untuk mengekalkan platform CAI untuk mencipta pekerjaan berasaskan pengetahuan untuk semua bakat. Seperti cabaran CAI sebelumnya, GHIC II akan membentuk startup baharu, lintas disiplin di sekitar orang-orang berdaya usaha yang mendaftar dalam cabaran sendiri atau dengan rakan kongsi. Startup GHIC II ini akan maju temuan berdaya saing yang disahkan dari konsortium CAI lebih 150 institusi penyelidikan terkemuka. CAI juga mengalu-alukan startup baharu yang ada dengan inovasi kesihatan global berkaitan, termasuk milik mereka dan/atau yang lain yang mereka akses, untuk bersaing dan meningkat skala dalam cabaran.

Rosemarie Truman, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif CAI, berkata: “Pemenang cabaran CAI mengumpul lebih wang daripada startup yang melalui mana-mana peningkatan bioteknologi dan teknologi mendalam yang lain. Pemenang dan peserta akhir 11 cabaran CAI yang telah selesai secara kumulatif mengumpul ~$1.5 bilion dan secara langsung mencipta lebih 1900 pekerjaan. Kami mengharapkan spin-out GHIC II akan membina warisan kejayaan ini dengan memanfaatkan sumber tanpa tandingan yang tersedia untuk mereka melalui CAI.”

Rosemarie menambah: “Dari lima cabaran CAI terakhir, hampir 80% pemenang dan peserta akhir sedang membina syarikat berbanding norma 90% kegagalan dalam setahun. Satu faktor penting ialah bahawa kami telah sangat inklusif dengan lebih 40% startup CAI diasaskan bersama wanita dan lebih 70% startup CAI diasaskan bersama minoriti, menggambarkan nilai meningkatkan keadilan dan inklusi pada banyak peringkat dan tidak mengenakan yuran untuk tawaran dan peningkatan. Program kami tidak mengenakan yuran untuk mendapatkan akses ke pendidikan atau akses kepada mentor dan pelabur. CAI mengatur program kami secara percuma untuk peserta yang bekerja keras; purata, pemenang cabaran mengumpul kira-kira $7.5 juta setiap satu.”

Sebarang orang dengan semangat keusahawanan dan minat dalam masa depan kesihatan digalakkan untuk mengetahui lebih lanjut, dan mendaftar untuk maklumat lanjut di .

Untuk bersaing dalam GHIC II, individu atau pasukan sekurang-kurangnya dua orang boleh mula mendaftar dalam cabaran serta-merta di . Pendaftaran adalah berterusan. CAI akan mengumumkan kumpulan pertama peserta separuh akhir cabaran pada Jun 2024.

Pakar kesihatan global yang berminat untuk memberi nasihat, menjadi mentor, dan/atau menilai pasukan keusahawanan melalui cabaran boleh membantu mencipta perbezaan di dunia dan sukarela di .

MENGENAI CAI:

Pusat untuk Mempercepat Inovasi (CAI) adalah perkongsian awam-swasta global, pertubuhan bukan untung yang memberi tumpuan untuk mempercepatkan dan meningkatkan isi padu komersialisasi teknologi untuk menghidupkan semangat keusahawanan, menguatkan ekonomi global, dan memaksimumkan potensi temuan yang menjanjikan. Model peningkatan cabaran berdasarkan bukti, kajian terperinci yang berpandukan bukti, dan pengurusan lean yang cekap modal CAI berkhidmat untuk hipermempercepatkan “gazelle” startup berprestasi tinggi untuk pulangan pelabur yang luar biasa. Untuk maklumat tambahan mengenai CAI, sila lawati .

Media Contact

Center for Advancing Innovation

2565063733

9508 Burning Tree Rd

Sumber :The Center for Advancing Innovation, Inc

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.