Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Persatuan untuk Pencegahan Bunuh Diri Remaja akan Mengadakan Kemuncak B-Well pada Bulan Mac

(SeaPRwire) –  

Freehold Township, New Jersey Mar 18, 2024  – Society for the Prevention of Teen Suicide (SPTS), mengumumkan musim summit 2024. SPTS akan menganjurkan siri , dahulu dikenali sebagai SPTS Youth Wellness Summit. Tiga acara akan datang dijadualkan untuk:

  • 3 Mac 2024, di Morris County
  • 12 Mac 2024, di Middlesex County
  • 26 Mac 2024, di Nassau County
  • 14 Mei 2024, di Monmouth County

Untuk maklumat lanjut mengenai mana-mana Summit, individu boleh menghubungi 732-410-7900.

Setiap Summit adalah acara seharian. Ia direka untuk memberikan sumber penting untuk kesejahteraan keseluruhan termasuk pencegahan bunuh diri remaja dan langkah pencegahan lain melalui aktiviti yang menarik. Aktiviti mengandungi maklumat dan langkah pencegahan hulu untuk memberi panduan dan memberi motivasi kepada peserta untuk kembali ke sekolah sebagai peranan model positif untuk orang lain.

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC), bunuh diri di kalangan remaja di AS adalah punca kematian utama – dan ia berlaku pada kanak-kanak seawal usia 10 tahun. Faktor risiko termasuk depresi dan gangguan mental lain, penyalahgunaan dadah, cubaan bunuh diri terdahulu, atau sejarah keluarga bunuh diri. Faktor risiko lain merangkumi penganiayaan atau keganasan dalam keluarga, senjata api di rumah atau penjara, dan pendedahan kepada bunuh diri.

Bunuh diri remaja melintasi semua latar belakang sosial dan ekonomi. Ia mempengaruhi semua jantina dan populasi etnik. Ideasi bunuh diri mungkin ditimbulkan oleh sebarang faktor. Mengalakkan remaja dengan pengetahuan, alat dan strategi adalah cara berkesan untuk mengenal pasti dan mengurangkan bunuh diri remaja.

Pertubuhan tidak untuk keuntungan itu ditubuhkan 18 tahun lalu untuk menyokong ibu bapa, remaja, sekolah, dan profesional. SPTS membangunkan program, latihan dalam talian dan mengajar kemahiran yang diperlukan remaja. Melalui usaha unik dan khususnya, SPTS telah mendapat pengiktirafan kebangsaan untuk kejayaannya dan New Jersey mempunyai kadar bunuh diri remaja lebih rendah daripada baki negara.

Summit B-Swell yang disokong oleh SPTS adalah peluang untuk sesiapa sahaja terlibat dalam usaha mencegah dan memperoleh pendidikan penting. SPTS mengajar remaja dan remaja strategi ketahanan dan penanggulangan masalah yang boleh digunakan sepanjang hayat mereka. SPTS adalah tempat selamat bagi remaja berkongsi perasaan mereka, ibu bapa mendapatkan maklumat, dan profesional membantu dalam perjuangan memerangi bunuh diri remaja dan memelihara pemuda Amerika.

Tentang STPS:
Masyarakat untuk Pencegahan Bunuh Diri Remaja, Inc. (SPTS) adalah pertubuhan awam 501 (c) 3, didaftarkan pada 18 Januari 2005. Pertubuhan itu ditubuhkan oleh dua bapa dari New Jersey, yang masing-masing mengalami kehilangan yang menyayat hati kanak-kanak remaja mereka akibat bunuh diri. SPTS ditujukan untuk meningkatkan kesedaran, menyelamatkan nyawa, dan mengurangkan stigma bunuh diri melalui program latihan khusus dan sumber kesihatan mental yang memberdayakan pelajar, ibu bapa, staf sekolah, dan ahli masyarakat dengan kemahiran yang diperlukan untuk membantu belia membina kehidupan ketahanan. Banyak pertubuhan menangani keperluan kesihatan mental di seluruh spektrum umur, bagaimanapun, SPTS adalah satu-satunya pertubuhan yang tertumpu sepenuhnya kepada pencegahan bunuh diri remaja yang menyeluruh untuk umur 5-18 tahun. SPTS menggunakan pendekatan holistik, berpusat kepada program yang berdasarkan bukti dan amalan terbaik terbaik untuk membina masyarakat di mana semua orang prihatin terhadap kesejahteraan semua ahli masyarakat mereka, berkomitmen terhadap persekitaran yang menyokong kebajikan umum, dan mengetahui cara dan di mana untuk mendapatkan bantuan jika seseorang memerlukannya. Siri program yang ditawarkan oleh SPTS menyasarkan rangkaian di sekeliling seorang belia. Ketahui terkini dengan SPTS dengan mengikuti kami di , , dan .

Media Contact

Natalie

732-410-7900

110 West Main St. Freehold, NJ 07728

Sumber :Society for the Prevention of Teen Suicide

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.