Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Penulis, Penceramah, dan Jurulatih Kehidupan Terkenal Eric North Memberi Nasihat tentang Keterlibatan Peribadi

(SeaPRwire) –  

Bandar Raya New York, New York 28 Feb 2024  – Eric North adalah penceramah, penulis terlaris dan jurulatih kehidupan yang terkenal yang telah menemui panggilannya dalam membimbing pengikutnya ke arah kebahagiaan muktamad. Disebabkan kata-kata dan motivasi berharga beliau yang menuntun orang ke arah kebahagiaan, beliau juga dikenali sebagai ‘The Happiness Warrior’. Beberapa langkah perlu diikuti dengan teliti untuk mencari kedamaian dan keamanan dalam hidup, dan menurut Eric salah satunya ialah amalan tidak mengambil segala-galanya terlalu peribadi. Beliau berkata kebanyakan orang mengambil perkara terlalu hati, meninggalkan mereka berasa dihina pada setiap masa, dan berasa terlalu cemas tentang orang baru atau situasi baru.

Eric berkata bahawa manusia tidak seorang seperti yang mereka fikirkan dan sentiasa ada orang lain di luar sana dalam situasi yang serupa. Menurut penulis, sebagai manusia, orang adalah pada kebaikan mereka apabila mereka bersatu dan mempercayai kebaikan bersama, ini adalah masa apabila orang lupa bahawa kejelasan dan kesedaran diri adalah aset terbesar mereka. Orang terlalu mudah tunduk kepada perkataan dan fikiran yang diimaginasikan oleh orang lain, apabila mereka membenarkan nilai mereka yang tidak dihormati mengawal fikiran dan tindakan mereka.

North selanjutnya berkata bahawa sepanjang hayatnya dan dari kenangan terawalnya beliau sentiasa mempunyai ketertarikan dengan orang-orang yang autentik. Terutamanya untuk orang-orang yang tidak takut mengambil jalan yang berbeza dan mencari kebahagiaan dan pemenuhan tanpa keperluan untuk kebenaran atau kelulusan orang lain. Semakin tidak homogen mereka, semakin baik dan lebih eksentrik dalam keberanian mereka untuk menjadi diri mereka sendiri. Orang-orang ini adalah pencipta, pejuang, artis dan pemimpin yang hidup dalam kebenaran dan keyakinan mereka tahu bahawa orang lain akan berkata tidak, dan yakin dalam penyelarasan mereka dengan nilai dan misi hidup mereka. Mereka adalah orang-orang yang dilihat dan dikagumi tanpa niat dan merupakan pemimpin yang orang sangat memerlukan pada masa ini.

North mendakwa bahawa hidup boleh menjadi ajaib apabila orang dapat belajar melihat diri mereka dengan kejelasan dan mencintai siapa mereka dan apa yang mereka wakili. Beliau berkata bahawa orang boleh menjadi lebih baik daripada yang pernah mereka bayangkan apabila mereka dapat melihat di dalam dan memahami kuasa dan niat sebenar mereka. Menurut jurulatih kehidupan, mengambil perkara terlalu peribadi adalah kebiasaan buruk yang tidak akan pernah berfungsi dengan sebarang tujuan. Jadi lebih baik membiarkan kehidupan berlaku dan tidak terlibat dengan jangkaan.

North menasihati bahawa sentiasa lebih baik bertindak terhadap apa-apa yang datang kepada orang dengan sedikit akal dan pemikiran. Beliau berkata mereka yang boleh bertindak dengan timbangan tidak akan membenarkan keinginan yang diimaginasikan oleh orang lain mengubah visi mereka, mereka juga boleh menangguhkan sesuatu yang mungkin dirasakan peribadi pada masa itu dan mempertimbangkannya kemudian. Penceramah juga mengingatkan pengikutnya untuk berhati-hati dengan individu sarkastik dan menyedari bahawa ulasan mereka biasanya datang dari perasaan ketidakselamatannya yang mendalam. Orang-orang ini cuba membuat orang lain tidak bahagia dan menyertai kemurungan mereka. Jadi orang harus tahu bila untuk berkata tidak dan bila untuk menjadi tegas. Beliau selanjutnya menyatakan bahawa ia mulia untuk mampu berdiri untuk diri sendiri dan merasa kekuatan dalam mengisytiharkan kemerdekaan mereka. Nasihat terakhir adalah cuba berhenti mengambil perkara secara peribadi kerana akan sentiasa ada munafik yang akan membuat orang mempersoalkan realiti mereka. Orang-orang ini berbahaya dan imun terhadap pertanggungjawaban, mereka menyimpang dari kebenaran mereka dan tidak pernah dapat sepenuhnya bahagia.

North mengisytiharkan bahawa tiada peluru ajaib untuk mencipta lebih banyak kebahagiaan dalam hidup orang, ia adalah proses yang orang boleh alami sepenuhnya apabila mereka membenarkan diri mereka untuk mencari kebahagiaan dalam diri mereka dan dapat menyatakan fikiran dan perasaan dengan kasih sayang dan belas kasihan. Dapatkan lebih banyak nasihat di: .

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

518 248 6174

Sumber :Tom Estey Publicity & Promotion

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.