Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Penulis dan Jurulatih Hidup Terkemuka Eric North Memberi Panduan untuk Membina Kehidupan yang Lebih Bahagia

bb903f52 f19e 46af aa68 23c5ceb3702c

(SeaPRwire) –   Penulis, Jurulatih Hidup Dan Penceramah Terkenal Kongsi Tips Kebahagiaannya

Bandar Raya New York, New York 11 Jan 2024  – Eric North ialah penulis, jurulatih hidup dan penceramah berpengaruh di peringkat dunia yang mencari kegembiraan dalam membimbing pengikutnya ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan sihat dan dikenali sebagai ‘Pejuang Kebahagiaan’. Kini beliau teruskan perjalanannya memberi nasihat dan memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mencapai kepuasan. North percaya bahawa hidup ialah permainan yang boleh dimenangi apabila seseorang dapat bahagia dan peka diri dalam hampir sebarang keadaan atau peristiwa. Beliau berkata bahawa perasaan keseluruhan datang apabila seseorang berusaha untuk peka diri dan kejujuran. Ia ialah asas di mana akan sentiasa memberi pilihan dan peluang yang lebih baik kepada seseorang. Sama seperti sinergi yang tidak dapat dikalahkan antara jasad dan minda di mana peka diri membimbing perjalanan mereka.

Dalam panduan ini untuk membina asas ke arah kehidupan yang lebih bahagia, penulis terlaris itu berkata bahawa seseorang boleh menjadi lebih kuat daripada yang pernah mereka bayangkan. Ini berlaku apabila mereka bertanggungjawab terhadap diri mereka sendiri dan cara mereka menyelesaikan masalah. Orang perlu mempunyai keinginan untuk membuat usaha sedar untuk menjadi yang terbaik mereka, dengan mengetahui bahawa semua tindakan mereka mempunyai makna. Menurut North, apabila seseorang menjadi sedar terhadap tindakan mereka, ia memberi kesan kepada keputusan peribadi dan tindakan yang diukur. Jadi penting untuk mengetahui bahawa hanya terletak pada individu untuk membina asas kukuh di mana mereka akan bangkit dan meningkatkan getaran mereka.

‘Pejuang Kebahagiaan’ berkata bahawa beliau percaya terdapat empat prinsip yang penting untuk kehidupan yang lebih bahagia dan seimbang. Yang pertama ialah bahawa hidup tidak mempunyai sempadan jika segala-galanya yang dilakukan mempunyai tindakan dan tujuan. Kedua, beliau berfikir bahawa ia perlu untuk tidak menggunakan tenaga untuk apa-apa yang tidak boleh digunakan atau dibangunkan untuk memperbaiki kehidupan mereka. Prinsip ketiga membincangkan tentang tidak membazir masa untuk sesuatu yang tidak boleh difahami atau dikawal. Prinsip terakhir ialah tentang tidak mengambil jasad fizikal untuk diberi secara terima kasih dan sentiasa menjaga diri kita dengan hormat dan kasih sayang. Menurut North, salah satu kebenaran yang paling sukar yang dihadapi oleh kebanyakan orang ialah perubahan yang paling mudah yang akan memberi manfaat kepada mereka adalah yang paling sukar untuk dipelajari. Ramai orang sering berkata bahawa mereka akan menukar perkara untuk lebih baik hanya untuk ditewaskan oleh ketakutan dan pertahanan mereka yang tidak logik.

Sebagai ‘Pejuang Kebahagiaan’, beliau percaya bahawa kehidupan paling baik dilalui apabila seseorang jelas dalam nilai-nilai mereka dan memahami disiplin diri dan peka diri. Beliau berkata bahawa keperluan untuk hidup yang terbaik yang layak termasuk menikmati kedamaian fikiran yang datang dari kebiasaan yang tidak pernah gagal. Untuk ini, penting untuk menanamkan rutin kesihatan dalam kesedaran setiap orang. Ini mencipta asas yang kukuh dan apabila seseorang mempunyai asas yang stabil dibina dari nilai-nilai inti dan ritual insting mereka, mereka boleh merealisasikan niat. Ini akan memulakan pertumbuhan dalam cara yang tidak pernah difikirkan. Pengerusi terkemuka itu selanjutnya berkata bahawa cara terbaik untuk memasukkan perubahan atau kebiasaan baru ke dalam kehidupan ialah dengan memulakan dengan matlamat yang boleh dicapai dengan mudah.

Walau bagaimanapun, permulaan tidak licin kerana kebanyakan orang mendapati idea untuk membuat perubahan adalah membebankan dan menggalakkan. Kitaran memulakan dengan kebiasaan baru, menjadi tertekan, dan kemudian meninggalkannya berterusan sehingga perasaan putus asa dan kemarahan terhadap orang. Walau bagaimanapun, pemakanan berfikiran adalah kunci kepada kesihatan yang baik dan minda. Seperti pepatah yang terkenal, “Kita adalah apa yang kita makan!” dan kini sains juga membuktikan bahawa terdapat hubungan langsung antara mood orang dan apa yang mereka konsumsi. Inilah sebabnya mengapa satu peraturan yang sedar dilatih oleh jurulatih kehidupan ialah makanan harus mempunyai tujuan dan peranan dalam apa yang dirancang untuk hari mereka. Peraturan kedua datang dengan bersenam secara teratur mengikut keupayaan fizikal. Inilah cara untuk menghormati badan mereka dan belajar untuk mempercayai dan mencintai diri mereka sendiri lebih lagi. Ia juga komitmen harian untuk hari kehidupan yang lain. Beliau selanjutnya berkata bahawa pergerakan harian ialah fungsi normal kehidupan manusia dan meningkatkan metabolisme, fungsi otak dan peredaran di mana syukur ialah faktor penentu.

Pengerusi terkenal itu kemudian bergerak ke arah pentingnya bernafas berfikiran yang menurut beliau ialah proses menggunakan teknik untuk menenangkan keadaan kesedaran kita, menyahmampatkan, dan membantu orang kekal dalam masa kini. Menurut North, bernafas berfikiran juga merupakan cara untuk mengurangkan tekanan dengan cepat dan ia akan membantu reset dan bergerak ke hadapan. Pada masa yang sama, penting juga untuk mempunyai kesedaran mental positif. Ini datang dengan kepercayaan bahawa kita adalah utuh dan layak. Ia cara bagaimana orang belajar untuk hadir dalam kehidupan mereka dengan kebahagiaan dan kejelasan. Jadi penting untuk mempercayai bahawa tiada sesiapa yang lebih baik daripada sesiapa dan semua mempunyai akses kepada kuasa dalaman mereka tidak kira berapa banyak mereka cuba untuk menyembunyikannya.

Akhir sekali, ‘Pejuang Kebahagiaan’ berkata bahawa setiap orang terhubung dengan satu sama lain dengan satu cara atau lain, tetapi ia ialah sambungan setiap orang ke alam semesta yang membantu mereka bangkit dan meningkatkan getaran mereka. Menurut North, kebenaran ialah bahawa tenaga alam semesta sentiasa ada untuk membimbing orang dalam perjalanan mereka. Mungkin orang akan memanggilnya iman, tetapi ia ialah kepercayaan bahawa orang tidak bersendirian dan bahawa segala-galanya yang mereka lakukan mempunyai nilai dan tujuan. Setiap hari ialah peluang untuk memperoleh kebijaksanaan dan kemahiran hidup. Jadi untuk lebih banyak panduan seperti ini, ikuti North di: .

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

518 248 6174

Sumber :Tom Estey Publicity & Promotion

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.