Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pengenalan QuickBooks File Doctor dan QuickBooks Tool Hub: Panduan Penuh Anda

QuickBooks File Doctor QuickBooks File Doctor Download QuickBooks File Doctor 2024 QuickBooks File D

(SeaPRwire) –   QuickBooks File Doctor adalah alat diagnostik yang dibangunkan oleh Intuit untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan fail syarikat QuickBooks. Ia membantu pengguna mengenal pasti dan memperbaiki masalah biasa yang mungkin berlaku semasa capaian fail atau isu integriti data.

Los Angeles, California Jan 31, 2024  – Di kalangan perniagaan pelbagai saiz dalam dunia kewangan, QuickBooks adalah alat yang dipercayai untuk mempermudahkan tugas perakaunan, penyelenggaraan buku dan pengurusan kewangan. Membuatnya mudah diakses untuk semua orang. Intuit, syarikat di sebalik QuickBooks, telah memperkenalkan dua alat hebat untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan menangani masalah biasa. Dan alat-alat ini adalah QuickBooks File Doctor dan QuickBooks Tool Hub. Tujuan panduan komprehensif ini adalah untuk menjelaskan ciri-ciri dan manfaat alat-alat berharga ini.

Apakah QuickBooks File Doctor?

Pengguna QuickBooks pasti pernah mendengar mengenai alat ini. Tetapi, apakah sebenarnya ia dan apa yang dilakukannya? Baik, ini adalah alat pembaikan fail syarikat yang kebanyakan pengguna gunakan untuk memperbaiki ralat yang berlaku ketika bekerja pada perisian perakaunan ini. Ralat-ralat berkaitan fail syarikat boleh diselesaikan dengan mudah menggunakan alat berkesan ini.

Anda boleh menggunakan alat ini untuk versi QuickBooks 2016 dan kemudian. Jika anda mahu memuat turunnya, anda boleh lakukan daripada laman web rasmi Intuit. QuickBooks File Doctor selari dengan semua versi QuickBooks untuk Windows. Anda juga boleh menggunakan alat ini untuk memperbaiki ralat QuickBooks seperti isu rangkaian, kerosakan data, sambungan, dan kod ralat kemaskini.

Beberapa penerangan utama alat File Doctor ini dijelaskan di sini:

 • Alat ini mempunyai pelbagai ciri hebat termasuk keupayaan untuk memperbaiki beberapa jenis QuickBooks. Selain itu, ia boleh digunakan dengan semua alat lain yang ditawarkan oleh Intuit
 • Pengguna Mac tidak boleh menggunakan alat ini kerana ia selari hanya dengan sistem pengendalian Windows. Pengguna juga hanya boleh menggunakan alat ini dengan versi QuickBooks AS dan UK.
 • Ia merupakan gabungan bentuk dua alat utama yang merangkumi diagnostik fail syarikat QuickBooks dan diagnostik sambungan rangkaian QuickBooks.

Jika anda pengguna QuickBooks dan menghadapi masalah, anda boleh secara mudah memuat turun dan memasang alat doktor fail ini. Beberapa ralat perisian perakaunan ini yang boleh diperbaiki menggunakan alat ini adalah, Ralat QuickBooks 6210, Ralat QuickBooks 6000 77, Ralat Pemasangan, Kod Ralat Kemaskini QuickBooks, dan sebagainya.

Jenis-jenis QuickBooks File Doctor

Terdapat terutamanya dua jenis Doktor Fail yang pengguna boleh gunakan untuk memperbaiki ralat perisian perakaunan. Yang pertama ialah versi berdiri sendiri QuickBooks desktop file doctor khusus digunakan pada pelayan. Untuk menggunakannya, pengguna perlu memasang pengurus pelayan pangkalan data QuickBooks untuk semua tujuan menjadi tuan rumah. Jenis QuickBooks File Doctor yang lain ialah versi terbina yang boleh didapati dalam semua edisi QuickBooks 2015 ke atas.

Mengapa perlu memasang QuickBooks File Doctor?

Dengan pemasangan QuickBooks File Doctor, pengguna akan dapat memperbetulkan masalah teknikal dengan mudah. Jadi, ia akan berguna dalam menjimatkan masa dan usaha pengguna ketika mencari penyelesaian tepat.

Jika terdapat sebarang masalah berkaitan fail syarikat, ia boleh diselesaikan dengan alat doktor fail. Masalah berkaitan rangkaian juga boleh diselesaikan menggunakan alat diagnostik fail ini.

Faedah lain menggunakan alat ini ialah ia boleh memperbaiki masalah data tercemar semasa mengimbas semua fail dan folder.

Keperluan sistem untuk memasang QuickBooks File Doctor

Proses memuat turun akan membantu anda memperbaiki pelbagai kod ralat termasuk masalah fail syarikat. Jika anda sedang memuat turun dan memasang alat doktor fail ini, anda perlu mempunyai keperluan berikut:

 • Untuk memulakan pemasangan, anda perlu log masuk ke sistem sebagai pentadbir Windows.
 • Jika anda mempunyai alat ini dalam sistem anda, anda perlu menghapuskannya untuk mengelakkan sebarang masalah lanjut ketika pemasangan.
 • Tambahan pula, pastikan sistem anda mempunyai kerangka .NET.
 • Bersama-sama dengan ini, pengguna perlu menghidupkan semula penjanaan tuan rumah QuickBooks sebelum memuat turun.
 • Akhir sekali, anda tidak perlu memuat turun pembaikan fail QuickBooks untuk pemasangan alat doktor fail.

Bagaimana untuk memuat turun alat QuickBooks File Doctor?

Setelah anda memenuhi semua keperluan, anda kini bersedia untuk proses pemuatan turun alat doktor fail.

 • Untuk memulakan pemuatan turun alat doktor fail, pengguna perlu terlebih dahulu memuat turun QuickBooks tool hub.
 • Selepas itu, anda perlu pergi ke bahagian muat turun
 • Di sini, anda perlu tekan butang Ctrl + J
 • Kemudian, anda perlu ketik pada QuickBooksToolHub.exe.
 • Pastikan untuk menerima perjanjian lesen dan kemudian klik butang “Seterusnya”.
 • Dalam langkah seterusnya, anda perlu ketik pada butang Pasang.
 • Selepas itu, buat ketukan pada tab Siap.
 • Dari sini, anda perlu akses
 • Pengguna kini akan nampak tingkap baru di mana mereka perlu navigasi ke tab Fail Syarikat.
 • Akhir sekali, anda hanya perlu teruskan dengan QuickBooks alat doktor fail

Bagaimana untuk menjalankan alat QuickBooks File Doctor?

Selepas proses pemuatan turun alat doktor fail selesai, anda perlu ikuti arahan berikut supaya dapat menjalankan alat ini

 • Pertama sekali, klik butang Masalah Fail Syarikat dan kemudian pilih “Jalankan alat diagnostik fail meja QuickBooks”
 • Tunggu beberapa minit untuk proses ini dan kemudian navigasi ke menu turun.
 • Pada langkah ini, anda perlu ketik pada fail syarikat.
 • Jika anda tidak dapat menemui fail, anda juga boleh gunakan butang telus.
 • Selepas itu, klik pada tab Fail dan kemudian pilih “Teruskan”
 • Pengguna kini perlu masukkan kunci pentadbir QuickBooks.
 • Akhir sekali, ketik pada butang Seterusnya untuk teruskan

QuickBooks File Doctor tidak membuka- Bagaimana untuk menyelesaikannya?

Apabila QuickBooks File Doctor tidak membuka, penyelesaian berikut boleh membantu

 • Cuba pulihkan fail QBW sandaran.
 • Gunakan alat pemulihan data auto untuk memperbaiki masalah dalam QBFD.
 • Juga, lakukan konfigurasi antivirus dan matikan mod tuan rumah.

Ringkasan

Dari blog ini, anda akan belajar banyak mengenai alat QuickBooks file doctor termasuk penggunaannya, signifikasinya, keperluan memuat turun, dan sebagainya. Dalam kes sebarang kekeliruan atau pertanyaan mengenai langkah memuat turun atau pemasangan, anda boleh dapatkan sokongan QuickBooks juga daripada pakar.

Soalan Lazim (FAQs)

Apakah ralat yang boleh diperbaiki dengan QuickBooks File Doctor?

Alat ini boleh memperbaiki masalah fail syarikat dan rangkaian. Selain itu, ia juga boleh menyelesaikan pelbagai siri masalah QuickBooks.

Mengapa perlu mempunyai QuickBooks File Doctor dalam sistem anda?

QuickBooks file doctor adalah alat pembaikan terbaik yang boleh memperbaiki fail syarikat dan ralat siri pengguna berbilang. Jadi, ia bernilai digunakan alat ini.

Nama Orang Hubungan: Filex M Wilson

Syarikat: QB Tool Hub

E-mel:

Alamat: 2429 Southside Lane, California, 90044, USA

Laman Web: https://quickbookstoolshub.org/

Hubungan Media

Accountingexpert

18447122521

Sumber :Accounting Experts

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.