Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Moti Mahal, Peneraju Masakan India, Umumkan Kehadiran Besar di Eropah dengan Chef Utama Shri Kundan Lal Gujral

Moti Mahal Artistry

(SeaPRwire) –   Moti Mahal, ditubuhkan pada tahun 1920, ialah syurga masakan dengan warisan selama 103 tahun. Diiktiraf sebagai tempat kelahiran Butter Chicken dan Dal Makhani.

Amsterdam, Belanda Feb 4, 2024  – Moti Mahal, institusi masakan yang dihormati, dengan bangganya menjejaki akarnya kembali ke tahun 1920, apabila cef berwawasan Shri Kundan Lal Gujral meletakkan asasnya di Peshawar, India yang tidak berpecah. Merayakan perjalanan inovasi dan kecemerlangan gastronomi yang luar biasa, Moti Mahal telah menjadi sinonim dengan fabrik kaya masakan India Utara.

Pada permulaannya, Shri Kundan Lal Gujral mempelopori seni masakan Tandoori, memperkenalkan dunia kepada Tandoori Chicken yang ikonik. Rasa tersendiri ciptaan Tandoori Moti Mahal menetapkan piawai baru dalam gastronomi India. Ketika landskap masakan berkembang, begitu juga Moti Mahal, mempelbagaikan persembahannya dan memperkenalkan hidangan lazat seperti Butter Chicken dan Dal Makhani yang legenda.

Pembahagian India pada tahun 1947 menyaksikan Moti Mahal berpindah ke Delhi, dan jenama itu terus berkembang di bawah pimpinan berwawasan Shri Kundan Lal Gujral. Selama bertahun-tahun, populariti Moti Mahal melonjak, menarik pujian global atas komitmennya terhadap keaslian dan inovasi masakan.

Warisan Moti Mahal berkembang lebih daripada asalnya, mencapai pantai antarabangsa dan memikat selera budaya yang pelbagai. Hari ini, Moti Mahal berdiri sebagai bukti kemahiran masakan selama satu abad, dengan resipinya diturunkan dari satu generasi ke generasi yang lain, mengekalkan keaslian dan warisan persembahannya.

Ketika Moti Mahal terus berkembang, ia tetap komited untuk menyediakan pengalaman makan yang tiada tandingan, menggabungkan tradisi dengan inovasi. Warisannya terus hidup, menjemput peminat makanan untuk menikmati rasa yang indah selama satu abad yang telah bertahan lama.

Moti Mahal, institusi masakan yang dihormati dengan warisan selama satu abad, akan membuat gelombang di Belanda dengan pelan pengembangan yang bercita-cita tinggi. Dalam gerakan strategik, Moti Mahal mengumumkan gabungannya dengan Soebedar Investments, satu perkongsian yang bersedia untuk meningkatkan kehadiran jenama itu dalam landskap masakan Belanda kata Tuan Ashim Gujral Pengarah Urusan Moti Mahal Restaurants.

Pelan pengembangan ini melibatkan ruang yang direka bentuk dengan teliti yang menangkap intipati warisan masakan Moti Mahal yang kaya sambil merangkul fabrik budaya Belanda. Suasana itu akan menggabungkan estetika India tradisional dengan elemen reka bentuk kontemporari dengan lancar, mewujudkan suasana makan dan hidangan Signature yang unik dari repertoir India Moti Mahal akan berdiri bersama persembahan antarabangsa yang dikurator dengan teliti, memastikan pengalaman makan yang pelbagai dan memuaskan.

“Kami teruja untuk membawa warisan Moti Mahal ke Belanda, menawarkan pengalaman masakan unik yang melampaui sempadan,” kata [Mr. Ashim Gujral/ Mr. Kuvam Gujral], cucu dan cicit Shri Kundan Lal Gujral “Menu masakan dunia kami mencerminkan gabungan pengaruh global yang harmoni, memastikan perjalanan yang menggembirakan bagi pelanggan kami.”

Moti Mahal menjemput komuniti untuk bersama-sama dalam perayaan pencapaian masakan ini, mengalami persatuan masakan India yang asli dan inovasi masakan antarabangsa. Nantikan lebih banyak kemas kini dan pengumuman ketika kami bersiap untuk membuka pintu kami ke Belanda musim luruh ini.

Ashim Gujral & Kuvam Gujral Moti Mahal Delux Restaurants +91 97111 15223

In Delhi its Taj Mahal and Moti MahalInventor of Tandoori Chicken and Butter Chicken

Hubungan Media

Moti Mahal Delux Restaurants

Sumber :Gujral Restaurnats and Management Pvt Ltd

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.