Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

HONO Studio Akaun Kisah Episod Bersama ETHR tentang Memimpin HR ke Era Kemudian Dengan Generatif AI: Pandangan 2024

Menerajui HR ke Arah Era Baru dengan AI Generatif: Perspektif Tahun 2024

(SeaPRwire) –   Perbincangan Panel Studio | HONO X ETHR | AI Generatif pada Tahun 2024

Gurgaon, Haryana 4 Feb 2024 – , berkolaborasi dengan ETHR World, gembira mengumumkan topik utama siri episod studio eksklusif berjudul “Leading HR into a New Era with Generative AI: A 2024 Perspective.” Siri penerokaan ini akan menonjolkan beberapa siri perbincangan mendalam, menyatukan pemimpin pemikiran dan pakar HR yang terkenal untuk menjelajahi kesan transformatif dan potensi yang semakin berkembang dari AI Generatif dalam sumber manusia. 

Siri tersebut, yang direka untuk menawarkan pemahaman menyeluruh tentang peranan AI Generatif dalam HR, dibahagikan kepada tiga panel yang mempunyai pandangan mendalam: 

  • AI Generatif di dalam HR: Babak Baharu dalam Inovasi HR – Panel ini menjanjikan penerokaan mendalam terhadap trend baharu dan peluang yang diperkenalkan oleh AI Generatif dalam bidang HR. Perbincangan akan tertumpu pada bagaimana teknologi ini mengubah proses membuat keputusan, meningkatkan keupayaan analisis, dan mempromosi pendekatan yang berpusatkan kepada manusia dalam pengurusan HR. Panel ini lebih mendalam lagi ke dalam set kemahiran yang berkembang yang diperlukan oleh profesional HR dalam persekitaran yang ditambah baik dengan AI, meneroka bagaimana AI Generatif dapat menambah baik pengalaman pekerja, penglibatan, dan kepuasan kerja keseluruhan dengan ketara. 
  • Mengoptimumkan HR Melalui AI Generatif: Strategi untuk Pelaksanaan Berkesan – Menampilkan pakar dalam bidang ini, panel ini akan membincangkan strategi praktikal untuk mengintegrasikan AI Generatif ke dalam rangka kerja HR sedia ada secara berkesan. Ia akan meliputi petunjuk prestasi utama dan metrik penting untuk mengukur kejayaan dan kesan pelaksanaan AI Generatif dalam HR. Selain itu, panel ini akan menangani cabaran untuk menyesuaikan teknologi ini agar sejajar dengan amalan dan peraturan HR yang berbeza merentas wilayah global yang berbeza, serta meneroka potensi AI Generatif dalam memberikan pandangan berpandukan kepada perancangan tenaga kerja dan pengurusan bakat. 
  • HR Kalis Masa Depan dengan AI Generatif: Pendekatan Praktikal – Panel penutup akan tertumpu pada strategi untuk menyiapkan organisasi untuk landskap HR masa hadapan, sebagaimana ditransformasikan oleh AI Generatif. Ini termasuk perbincangan untuk menyesuaikan dan menyusun semula model tenaga kerja, mengurus risiko berpotensi, memastikan pematuhan kawal selia, dan menyesuaikan pakai penggunaan alat AI untuk secara berkesan meningkatkan peranan khusus dalam organisasi. Panel ini juga akan menegaskan kepentingan untuk memperluas literasi digital dan kemahiran berkaitan AI merentas tenaga kerja untuk menerima dan memanfaatkan kelebihan AI Generatif. 

Mempertimbangkan kaji selidik Gartner, Inc. yang terkini, yang mendedahkan bahawa hanya 5% pemimpin HR telah melaksanakan AI Generatif, dengan 9% menjalankan juruterbang dan lebih 60% terlibat dalam perbincangan menyeluruh perusahaan tentang penggunaannya, sirinya adalah bertepatan dan penting. Terutamanya, 35% pemimpin HR dijangka mengetuai pendekatan etika AI menyeluruh perusahaan bagi organisasi mereka, menyoroti kepentingan dan penglibatan HR yang semakin berkembang dalam evolusi AI Generatif. 

Episod Studio ETHR x HONO akan memberikan profesional HR dan organisasi pandangan dan strategi yang bernilai untuk menavigasi dan memanfaatkan AI Generatif dengan berkesan dalam landskap digital yang berkembang pesat. Peserta dan penonton boleh menjangka untuk memperoleh: 

  • Pengetahuan Lanjutan dalam Inovasi HR: Pandangan tentang kemajuan terkini dalam teknologi HR dan bagaimana AI Generatif merevolusikan amalan HR. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.