Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Ketua Eksekutif Tesla Elon Musk Kata Anugerah Akademi ialah ‘Pertandingan Woke’

(SeaPRwire) –   Elon Musk baru-baru ini berkata bahawa Anugerah Akademi ialah ‘pertandingan woke’ dan netizen telah berkata bahawa ‘dia hanya iri hati’, yang mana itulah sebabnya dia membuat komen sedemikian.

Noida, Uttar Pradesh Mar 11, 2024  – Anugerah Akademi ke-96 baru-baru ini telah diadakan, yang telah dihoskan oleh Jimmy Kimmel. Pada malam anugerah, ‘Oppenheimer’ mempunyai bilangan pencalonan tertinggi iaitu 13, dan juga memenangi yang terbanyak. Anugerah Akademi ialah salah satu acara yang paling berprestij di mana personaliti kreatif mendapat pengiktirafan. Tetapi kali ini, Ketua Eksekutif Tesla Elon Musk membuat komen tidak wajar tentangnya. Beliau telah bercakap tentang urusan mewah Hollywood dan menggelarnya sebagai ‘pertandingan woke’. Tiada yang tidak mengetahui mengapa beliau membuat kenyataan sedemikian.

Perkataan ‘woke’ bermakna mempunyai kesedaran mengenai sebarang masalah sosial. Tetapi Elon Musk menggelar perkataan ‘woke’ sebagai ‘komedi’. Cara mengejutkannya membuat komen telah mengejutkan semua netizen. Musk juga menambah ‘Apabila anugerah dilucutkan, semua orang tahu, termasuk mereka yang menerimanya, dan ia tidak lagi menuntut hormat’. Tepat selepas itu, netizen telah berkata bahawa ‘dia hanya iri hati’ dan bahawa dia berkelakuan sedemikian. Seorang telah berkata ‘Anda hanya marah anda tidak akan pernah memenanginya’. Sebaliknya, seorang lagi telah menyatakan ‘Satu lagi perkara yang anda tidak tahu apa-apa tentangnya, dan wang tidak boleh membelinya’. Seorang lagi berkata ‘Anda fikir jika Oppenheimer menang, ia kerana ia woke?’ Dan yang lain menulis ‘Anda harus membeli Anugerah Akademi dan membuatnya buruk mungkin lebih murah daripada Twitter’.

Tindak balas tidak wajar sebegini tidak mendapat banyak perhatian daripada semua orang, yang mungkin dia cuba mencari perhatian. Semua orang sangat gembira dengan kemenangan ‘Oppenheimer’. Kali ini, ‘Oppenheimer’, ‘Anatomy of a Fall’, dan ‘Barbie’ telah memenangi anugerah terbanyak. Dan semua orang agak gembira tentang itu. Tetapi mengejutkan Emma Stone memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik sebagai watak utama filem ‘Poor Things’. Ia merupakan keputusan yang tidak dijangka dan itulah sebabnya semua orang agak terkejut selepas pengumuman.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.