Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kesan Ram Mandir: Airtel, Vi, dan Banyak Lagi Meningkatkan Rangkaian di Ayodhya

(SeaPRwire) –   Vodafone Idea, Airtel, dan penyedia perkhidmatan telekomunikasi lain sedang menambah dan meningkatkan tapak mereka di Ayodhya untuk pengurniaan Mandir Ram pada 22 Januari.

New Delhi, Delhi Jan 22, 2024  – Vodafone Idea baru-baru ini menyatakan bahawa ia telah menambah tapak baru di Ayodhya dengan kapasiti spektrum L2100 yang dipertingkatkan di seluruh penjuru bandar. Sama seperti Vi yang menawarkan sambungan Backhaul yang dipertingkatkan, Airtel juga telah menggunakan tapak rangkaian tambahan. Mereka juga meletakkan sel-di-roda CoW dan memasang kabel gentian optik di seluruh bandar untuk menawarkan perkhidmatan suara dan data tanpa gangguan. Syarikat-syarikat juga menggunakan tapak tambahan dan tenaga kerja di Ayodhya khusus untuk upacara pengurniaan Mandir Ram pada 22 Januari. Pada hari itu, acara itu akan menyaksikan kehadiran lebih daripada 7,000 tokoh dan pelawat, dan jumlahnya hanya dijangka meningkat.

Airtel berkata, “Beberapa tapak dan BTS tambahan juga telah dipasang untuk menutup Mandir dan kawasan bersebelahan” seperti di Ayodhya Dham, stesen kereta api Katra, terminal bas, Ayodhya Cantt, Lapangan Terbang, taman ramprasth, Ram Bhadra, Brahmakund, Guptar Ghat, Parikrama Marg, lebuh raya dan banyak lagi tempat. Dengan kapasiti rangkaian yang dipertingkatkan; perkhidmatan data akan menjadi lebih baik di Stesen Kereta Api Ayodhya, Kampus Mandir Ram, lapangan terbang, stesen kereta api dan lebuh raya yang menghubungkan Lucknow dan Varanasi.

DoT dan jabatan-jabatan lain telah menjamin bahawa mereka akan memberikan kelulusan cepat apabila diperlukan untuk menyediakan ruang menara serta tenaga kerja untuk pergerakan bahan yang membawa kepada pelaksanaan segera projek dan mengubah Ajoydhya menjadi pusat yang menguntungkan. Vodafone Idea berkata, “Dengan usaha peningkatan rangkaian, pengguna Vi boleh menjangka pengalaman sambungan yang lebih tinggi dan konsisten seperti pemindahan data kelajuan tinggi, panggilan suara jernih, penstriman video licin, dsb.”

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.