Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Jeffery David Whippo Jelaskan Bagaimana Tekanan Mempengaruhi Tingkah Laku Organisasi

(SeaPRwire) –  

Los Angeles, California Mar 11, 2024  –  menyediakan penjelasan bagaimana tekanan mempengaruhi tingkah laku organisasi dan bagaimana syarikat boleh menangani dengan berkesan. Beliau kemudian menyatakan bahawa ini terpakai kepada pasukan pengurusan dan kakitangan selain eksekutif syarikat. Syarat kerja yang tidak adil atau beban kerja yang berat pasti akan menimbulkan masalah bagi pekerja dan mungkin menyumbang kepada tahap tekanan mereka. Selain itu, tempat kerja yang tidak mesra atau kurang baik boleh berlebihan menindih prestasi pekerja, terutamanya apabila disertai dengan jam kerja yang panjang, masa rehat yang sedikit, dan tekanan. Secara keseluruhan, kesukaran tugasan atau isi kerja yang perlu dilaksanakan pekerja di tempat kerja juga boleh menyumbang kepada atmosfera yang menekan.

Jeffery menekankan bahawa tingkah laku organisasi itu sendiri boleh menyumbang kepada tekanan yang memberi kesan kepada tingkah laku dalam organisasi. Ini berlaku untuk sebarang komponen idea yang mungkin tidak setanding dengan yang lain atau yang mungkin memberi kesan negatif kepada keselamatan tempat kerja. Persekitaran yang menekan bagi pekerja boleh dicipta melalui pengurusan tingkah laku organisasi yang tidak mencukupi.

Menurut Jeffery D Whippo, langkah-langkah yang diambil oleh perniagaan untuk mencegah tekanan di tempat kerja akan berbeza bergantung kepada sifat industri mereka dan tekanan yang telah dikenal pasti.

Mengenai Jeffery David Whippo

Satu pandangan dalam kehidupan Jeffery David Whippo; beliau adalah seorang pendidik profesional dengan pengalaman membina pemimpin, pasukan, dan individu. Telah menghadiri California Coast University, Boston University, California State Polytechnic University, Community College of the Air Force, dan Citrus College, beliau adalah profesional yang sangat terpelajar. Beliau juga pernah bekerja hampir 4 tahun untuk USAF sebagai Pakar Perisikan Tempur.

Media Contact

Jeffery David Whippo on Stress

Sumber :Jeffery David Whippo

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.