Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

EmmySoft menghubungkan perekrutan

(SeaPRwire) –  

Dusseldorf, Nordrhein-Westfalen Feb 6, 2024  – EmmySoft GmbH ialah syarikat permulaan daripada Düsseldorf yang ditubuhkan pada tahun 2021. Tumpuan adalah perisian untuk mengoptimumkan proses perekrutan. Syarikat itu telah membangunkan penyelesaian SaaS yang inovatif khusus untuk tujuan ini. Penyelesaian ini boleh menggunakan sistem sedia ada ATS (Applicant Tracking Systems) melalui antaramuka, tanpa rip-and-replace. Ia mengubah seluruh proses perekrutan untuk pemohon, majikan dan headhunters dan menawarkan satu jenis ketelusan baru. Ia menyediakan rangkaian yang menyeluruh, penilaian berdasarkan kemahiran keras dan lembut berpandukan AI, analisis ramalan dan sokongan membuat keputusan berasaskan fakta untuk pengurus pengambilan. Dengan teknologi ini, EmmySoft menutup ruang putih dalam perekrutan merentasi sempadan negara dan iklan pekerjaan. Menggunakan penyelesaian EmmySoft secara signifikan mengurangkan fasa permohonan untuk majikan dan pekerja, membolehkan syarikat mengisi kekosongan jawatan dengan cara moden. Kedua-dua pengasas Christian Rampelt dan Nils Effertz mempunyai pengalaman gabungan lebih 30 tahun dalam segmen headhunting dan perekrutan serta teknologi perisian.

Ditubuhkan pada tahun 2021, syarikat permulaan EmmySoft GmbH dari Düsseldorf, Jerman, mengumumkan fasa pertumbuhan seterusnya dengan pelaburan melebihi 4.5 juta euro. Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif bersama Christian Rampelt dan Nils Effertz memenangi pelabur Geschwister Oetker Beteiligungen KG, pejabat keluarga Zimmermann Investment GmbH & Co. KG, serta usahawan berpengalaman yang dikenali.

Pendekatan inovatif: Penyelesaian SaaS EmmySoft boleh menggunakan sistem ATS (Applicant Tracking Systems) sedia ada tanpa rip-and-replace, supaya sistem semasa dimodenkan. Penyelesaian ini mengubah seluruh proses perekrutan untuk pemohon, majikan dan headhunters, dan menawarkan satu jenis ketelusan baru. Ia mencipta kerjasama unik, analisis berdasarkan kemahiran keras dan lembut berpandukan AI, analisis ramalan dan sokongan membuat keputusan berasaskan fakta untuk pengurus pengambilan – tidak disediakan oleh ATS sehingga kini.

“Pada tahun 2024, kami akan menggunakan pembiayaan untuk meningkatkan nilai ATS yang wujud di pasaran dan membina rakan niaga tambahan” jelas Christian Rampelt dan Nils Effertz menambah: “Kematangan pasaran yang ditubuhkan perisian kami akan membolehkan kami mengembangkan operasi antarabangsa, terutamanya dengan fokus ke pasaran Amerika.”

Strategi pasaran yang inovatif dan fakta bahawa perisian ini sudah digunakan oleh pelanggan memenangi pelabur. Sven Wiszniewski, Pengurus Pelaburan di Geschwister Oetker, menjelaskan: “Memandangkan kekurangan pekerja berkemahiran semasa, kami melihat EmmySoft sebagai perintis. Dalam dunia digital kami, menyediakan penyelesaian yang secara fleksibel menyambungkan perekrut untuk meletakkan calon dalam jawatan kosong dengan lebih cekap sudah lama tertangguh.” Patrick Zimmermann, Pengarah Urusan Zimmermann Investment, berpandangan serupa: “Dengan kepakaran kami dalam SaaS, e-dagang, fintech dan logistik, rangkaian adalah isu besar bagi kami. Ia adalah logik untuk mendorong aspek ini secara besar-besaran dalam perekrutan juga. Dunia adalah global – dan begitu juga calon yang baik. EmmySoft mengatasi halangan yang sebelum ini menghalang kita daripada menyambungkan pihak berkepentingan yang tidak akan pernah bertemu melalui saluran konvensional.”

Paket perisian direka sebagai antaramuka di antara semua pihak berkepentingan dalam proses perekrutan. Portal interaktif menawarkan maklumat dan komunikasi masa nyata serta analisis selaras dengan GDPR termasuk wawasan pasaran. Daripada menyediakan maklumat kemahiran keras sahaja dan hanya mempertimbangkan kemahiran ini dalam proses permohonan, penyelesaian penilaian juga mengambil kira keperibadian pemohon untuk jawatan yang sesuai. Calon dan majikan menerima kenyataan dan cadangan berasaskan data dari padanan AI. Bagi syarikat dan headhunters yang bekerja dengan ATS dalam proses perekrutan, ini bermakna kekosongan jawatan mereka diisi dengan cara yang dioptimumkan dengan calon paling sesuai. Pemohon pula menerima tawaran konkrit yang sepenuhnya sepadan dengan kemahiran masing-masing.

Kedua-dua pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif EmmySoft, Christian Rampelt dan Nils Effertz, mempunyai lebih dua dekad pengalaman dalam perekrutan dan industri perisian, di kedua-dua Jerman dan Amerika Syarikat. Hanya setahun selepas penubuhannya, syarikat permulaan itu mengambil alih syarikat Switzerland Softfactors AG – tambahan bernilai, strategik dan praktikal untuk pembangunan EmmySoft. Christian Rampelt menjelaskan: “Selepas bertahun-tahun menilai pasaran perekrutan, saya teliti dengan teliti kekurangan dalam landskap perisian yang menghalang kerjasama optimal di antara pihak berkepentingan dalam proses perekrutan, dengan itu menghalang padanan berkesan. Pasukan kami telah membangunkan penyelesaian perisian canggih untuk menyambungkan sistem dengan matlamat menjana nilai kolektif tanpa sebelumnya dalam bidang perekrutan.”

Maklumat lanjut di

Mengenai EmmySoft

EmmySoft GmbH ialah syarikat permulaan daripada Düsseldorf yang ditubuhkan pada tahun 2021. Tumpuan adalah perisian untuk mengoptimumkan proses perekrutan. Syarikat itu telah membangunkan penyelesaian SaaS yang inovatif khusus untuk tujuan ini. Penyelesaian ini boleh menggunakan sistem sedia ada ATS (Applicant Tracking Systems) melalui antaramuka, tanpa rip-and-replace. Ia mengubah seluruh proses perekrutan untuk pemohon, majikan dan headhunters dan menawarkan satu jenis ketelusan baru. Ia menyediakan rangkaian yang menyeluruh, penilaian berdasarkan kemahiran keras dan lembut berpandukan AI, analisis ramalan dan sokongan membuat keputusan berasaskan fakta untuk pengurus pengambilan. Dengan teknologi ini, EmmySoft menutup ruang putih dalam perekrutan merentasi sempadan negara dan iklan pekerjaan. Menggunakan penyelesaian EmmySoft secara signifikan mengurangkan fasa permohonan untuk majikan dan pekerja, membolehkan syarikat mengisi kekosongan jawatan dengan cara moden. Kedua-dua pengasas Christian Rampelt dan Nils Effertz mempunyai pengalaman gabungan lebih 30 tahun dalam segmen headhunting dan perekrutan serta teknologi perisian.

Maklumat lanjut:

Mengenai Geschwister Oetker

Dengan jualan hampir EUR 2.5 bilion dan lebih daripada lapan ribu pekerja, Geschwister Oetker Beteiligungen KG ialah kumpulan syarikat antarabangsa yang dimiliki oleh pemegang saham Alfred, Ferdinand dan Julia Oetker. Ia muncul pada November 2021 daripada bahagian kumpulan Oetker terdahulu dan terdiri daripada 144 syarikat individu di 35 negara. Geschwister Oetker terdiri daripada bahagian: Wain bergelek, Wain dan Minuman Keras (Henkell Freixenet); Makanan (Kumpulan Martin Braun); Kimia Khas (Budenheim); Pengurusan Hotel dan Hotel (Koleksi Oetker); dan Kepentingan Lain. Walaupun Geschwister Oetker ialah syarikat muda dari segi undang-undang, ia mempertahankan tradisi kejayaan usahawan selama 130 tahun. Amalan perniagaannya dipandu oleh prinsip tanggungjawab sebagai perniagaan keluarga yang hidup mengikut nilai-nilai yang lama dipertahankan.

Maklumat lanjut:

Mengenai Zimmermann Investment

Zimmermann Investment GmbH & Co. KG ialah pejabat keluarga berpangkalan di kawasan Sauerland, Jerman yang mengkhususkan dalam IT dan perkhidmatan kewangan, logistik dan perisian sebagai perkhidmatan. Diasaskan selepas jualan berjaya perniagaan keluarga dalam industri makanan, Zimmermann Investment menggabungkan nilai-nilai tradisional dengan pengurusan moden. Dekad pengalaman dalam pengurusan korporat memberikan syarikat asas kukuh untuk kejayaan dalam pasaran berubah pantas. Pelbagai portfolio menunjukkan fleksibiliti dan kekuatan inovatif pejabat keluarga. Syarikat berdedikasi secara bersemangat kepada pembangunan perniagaan mampan dan berorientasikan masa depan pelaburannya.

Maklumat lanjut:

Media Contact

Borgmeier Public Relations

Sumber :EmmySoft GmbH

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.