Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Codestone Memperluaskan Perkhidmatan Perundingan Perniagaan Terkemuka, Transformasi Digital – Pengambilalihan Perniagaan Awan Berkelas Managed Services

(SeaPRwire) –   Pemimpin penyelesaian perniagaan dan digital, Kumpulan Codestone, membuat langkah besar untuk memperkukuh keupayaannya dalam teknologi perniagaan, penasihat kecerdasan buatan dan perkhidmatan berkelola dengan memperoleh keupayaan tambahan dari Cloud Business.

London, United Kingdom 15 Februari 2024  – Berpangkalan di Poole, UK, Kumpulan Codestone yang disokong oleh FPE Capital, mengumumkan hari ini bahawa ia telah memperoleh pemimpin penganugerahan penyelesaian perniagaan, transformasi digital, dan pemimpin perkhidmatan berkelola IT Cloud Business Limited. Cloud Business, berpangkalan di Basingstoke, UK, mengira lebih 90 pakar menyediakan transformasi digital menyeluruh di Azure, M365 dan Siber.

Dengan Cloud Business, Codestone bertujuan untuk terus meningkatkan penawarannya bagi perundingan dan perkhidmatan IT dalam Azure Microsoft, Microsoft 365, dan Siber, sambil memperkukuh pasukan perkhidmatan berkelola 24x7x365 UK-berasaskan Codestone – yang diiktiraf sebagai pimpinan oleh CRN.

Memperkukuh pengalaman 26 tahun Codestone, Cloud Business mengendalikan pasukan penyelidikan awan berujung ke ujung yang telah menyiapkan ratusan projek transformasi Microsoft yang berjaya daripada Azure, Tempat Kerja Moden dan Siber di merata 15 sektor di UK dan seluruh dunia. Perkhidmatan mereka merangkumi penilaian, reka bentuk strategi, integrasi, pelaksanaan, dan sokongan selepas beroperasi.

Darryl Sackett, CEO Kumpulan Codestone, berkata: “Penambahan kepakaran dan bakat orang hebat Cloud Business meningkatkan model penglibatan pelanggan Codestone yang berkualiti tinggi secara konsisten. Kami memberi tumpuan kepada penciptaan nilai menyeluruh bagi semua pelanggan dalam semua sektor dan geografi yang cuba menjawab soalan bagaimana untuk melakukan lebih banyak dengan teknologi sambil kekal selamat. Daripada Strategi Digital, pengkomputeran tepi, infrastruktur penting dan semua proses yang menjalankan perniagaan moden, kami membimbing organisasi melalui landskap ini yang semakin kompleks. Kami membuka inovasi dan membebaskan belanjawan untuk pelanggan kami melabur semula. Cloud Business membolehkan kami untuk melakukan ini untuk lebih pelanggan dengan cara yang lebih meluas dengan keselarasan budaya yang kuat selari dengan nilai teras kami.”

Cloud Business membina atas Penawaran Keselamatan, Azure, Tempat Kerja Moden dan M365 Kumpulan, sambil melengkapkan keupayaan yang diiktiraf sebagai rakan pasukan #1 pasaran pertengahan untuk ERP, dan pemimpin dalam bidang Penilaian Prestasi Enterprise (EPM) dan Data & Insights.

Ini terus membangunkan pertumbuhan dipercepatkan Codestone dan pengembangan pesat asas pelanggan berikutan pengambilalihan Clarivos pada Mei 2022 dan DSCallards pada November 2022. Sebenarnya, Kumpulan itu telah lebih daripada tiga kali ganda pendapatannya sejak pelaburan FPE dan kini berdiri pada 340 orang di 9 negara.

Berkomentar mengenai pengambilalihan, James Palmer, Pengerusi Cloud Business berkata: “Dengan jangkauan seluruh dunia, pasukan terdiri daripada ratusan pakar mahir, dan warisan luar biasa tiga dekad dalam penyelidikan teknologi perniagaan, Codestone menyediakan Cloud Business platform lebih besar di mana kami boleh memanfaatkan kecekapan mendalam kami dalam perundingan IT dan perkhidmatan transformasi. Organisasi baru juga mengembangkan keupayaan inti yang jauh lebih luas yang akan dapat kami tawarkan kepada klien baru dan sedia ada. Kami gembira dengan visi yang disampaikan oleh Darryl dan pasukan kepimpinan Codestone untuk syarikat dan kami gembira menjadi sebahagian daripada perjalanan.”

Codestone mendapat nasihat daripada Stephenson Harwood LLP (Undang-Undang), FRP Advisory Group (Nasihat Hutang), KPMG (Kefahaman Kewangan), Armstrong (Rujukan Pelanggan), dan Shawbrook Bank. Cloud Business mendapat nasihat daripada FRP Corporate Finance (Penasihat Pihak Jualan) dan HCR LLP (Undang-Undang).

Media Contact

Codestone Group

Sumber :Codestone

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.