Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Brian Medina Dari Altered State Productions Membantu Membangun Kaitan Merek dengan Hati dan Pandangan

MEDINA Altered State Productions

(SeaPRwire) –   Altered State Productions mengingatkan perniagaan bahawa jantung dan vena pemasaran harus menjadi usaha pemasaran utama mereka.

Los Angeles, California Mar 14, 2024  – Altered State Productions menyokong penyusunan garis panduan jenama yang menyeluruh yang merangkumi DNA budaya jenama. Ini termasuk unsur visual seperti logo dan palet warna tetapi juga suara jenama, teknik penceritaan, dan asas hubungannya dengan penonton. Garis panduan sedemikian berfungsi sebagai bintang utara, mengarahkan setiap ungkapan kreatif, aset, dan usaha pemasaran untuk memastikan mereka bersesuaian dengan identiti dan nilai inti jenama.

“Di dasar setiap jenama berjaya terdapat kebenaran mendalam: jenama anda lebih daripada logo atau palet warna; ia adalah denyut jantung, berdenyut melalui setiap sentuhan perniagaan anda,” menyatakan , Pengarah Komunikasi di Altered State. Beliau membandingkan garis panduan jenama, katalog terperinci identiti jenama, dengan jantung ekosistem ini. “Penyelesaian kami memberdayakan perniagaan untuk mencipta dek jenama yang bertindak sebagai jantung usaha reka bentuk jenama, memompa kehidupan ke setiap aspek komunikasi mereka.”

Jantung dan Vena Pemasaran

Menggambarkan analogi antara sistem peredaran darah manusia dan komunikasi jenama, Medina memperincikan peranan rakan kongsi, afiliasi, pengaruh, pemasar, dan pencipta sebagai vena dan arteri. “Rakan-rakan kolaborasi ini sangat penting dalam menyebarkan mesej, visi, tujuan, dan penawaran jenama di seluruh internet, dari penerbit hingga platform media sosial, blog, dan seterusnya,” jelasnya. “Sama seperti jantung mengedarkan nutrien penting ke seluruh badan, kit media yang jelas memastikan setiap stakeholder berkomunikasi dengan esens jenama secara konsisten dan berkesan.”

Menggunakan Kuasa Alat Jenama Khusus

Untuk memudahkan penciptaan dan penyelenggaraan , Altered State Productions mengesyorkan memanfaatkan alat khusus seperti Corebook.io dan Gingersauce. Medina menekankan Corebook.io untuk pengalaman pengguna yang licin, ciri-ciri kerjasama, dan keupayaan untuk mengemas kini dan berkongsi aset jenama secara dinamik, bersama-sama Gingersauce untuk templat penjimatan masa dan pendidikan pemasaran. “Alat pemasaran ini mengubah proses tradisional penciptaan garis panduan jenama menjadi usaha yang menarik, kolaboratif,” kata Medina.

Kepentingan Penting Identiti Jenama Yang Seragam

Menekankan kepentingan identiti jenama yang konsisten, Medina merujuk kepada kajian Nielsen, yang mendapati 59% pengguna lebih suka membeli daripada jenama yang mereka kenali. “Identiti jenama yang kuat dan seragam tidak sahaja meningkatkan pengenalan jenama tetapi juga membina kepercayaan dan kesetiaan pelanggan,” beliau menyatakan. “Bagi perusahaan kecil dan sederhana, ini boleh diterjemahkan secara langsung kepada pertumbuhan pendapatan, dengan konsistensi merentasi semua platform yang berpotensi menyebabkan peningkatan pendapatan sehingga 23%.”

Sama seperti setiap denyut jantung mengekalkan kita hidup dan terhubung, Brian Medina mengingatkan perniagaan: Jenama anda adalah denyut jantung kisah anda, menyentuh kehidupan dan membina sambungan yang kekal. Ia mudah, tetapi ia segalanya.

Tentang Altered State Productions

Altered State Productions khusus dalam pelbagai perkhidmatan pemasaran jenama, daripada grafik digital dan pembungkusan inovatif hingga reka bentuk pengalaman pengguna dan pemodelan lanjut. Untuk penyelesaian pemasaran jenama yang dinamik dan memberi kesan, lawati http://alteredstateprod.com

Media Contact

Altered State Productions / Eddie Castillo, Media Director

5215 Belmont Ave

Sumber :Altered State Productions

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.