Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Boris Usherovich Menyampaikan Wawasan: Titik Cerah dari Summit Teknologi AI 2024

ai tech summit malaga

(SeaPRwire) –  

Malaga, Sepanyol Apr 24, 2024  – Dalam landskap teknologi inovatif yang dinamik, edisi kedua yang diadakan di Málaga dari 17 hingga 18 April 2024, muncul sebagai obor pandangan dan perbincangan progresif. Ia dianjurkan oleh Kumpulan Evolusi TBM bekerjasama dengan Tesla dan disokong oleh raksasa industri seperti Freepik dan Telefónica Tech, summit ini berfungsi sebagai titik pertemuan untuk lebih 900 peminat teknologi, pakar AI, dan pemikir terkemuka dari pelbagai sektor.

Antara peserta adalah , yang kagum dengan kaliber penceramah yang dikurati oleh Kumpulan TBM. Mengulas acara itu, beliau memuji penganjur kerana mengumpulkan barisan terdiri daripada tokoh-tokoh dari Huawei, Microsoft, FC Barcelona, Accenture, Spotify, Uber, Renault, dan gergasi global lain. Summit ini tidak sahaja menelusuri aplikasi AI semasa tetapi juga memberikan pandangan ke arah prospek masa depannya merentasi industri.

Usherovich menekankan kepentingan utama yang diberikan kepada pertimbangan etika yang mengelilingi AI. Perbincangan bergema dengan kebimbangan tentang privasi, keadilan, bias, diskriminasi, dan peranan manusia yang berkembang dalam membuat keputusan berasaskan AI. Selain itu, summit ini berfungsi sebagai platform untuk menganalisis kesan AI terhadap dinamik pekerjaan dan untuk merangka pendekatan baharu bagi keselamatan siber dan perlindungan data.

Satu tumpuan summit adalah eksplorasi aplikasi pelbagai AI, merangkumi sukan, fesyen, pengangkutan, kejuruteraan automotif, pembuatan, dan sebagainya. Para peserta diberikan pandangan panoramik tentang pengaruh transformasi AI terhadap ekonomi dan masyarakat global, memperoleh wawasan ke arah penyelesaian inovatif dan trend muncul.

Selain sesi-sesi yang memberi ilham, Usherovich memuji peluang rangkaian yang diwujudkan oleh summit. Beliau menjangkakan sambungan profesional yang dibentuk semasa acara akan memacu pelbagai kerjasama, memacu kemajuan teknologi ke aras baharu. Menurut penilaian beliau, AI Tech Summit 2024 muncul bukan sahaja sebagai katalis inovasi tetapi juga sebagai penjaga pelaksanaan AI secara beretika.

Memandang ke hadapan, tahap antisipasi membina untuk AI Tech Summit seterusnya yang dijadualkan akan berkumpul di Skopje, Macedonia Utara, pada awal Oktober. Sebagai pelopor kemajuan bimbingan AI, summit berjanji untuk teruskan warisannya membentuk masa depan teknologi dengan integriti dan inovasi.

Media Contact

Boris Usherovich

Sumber :Boris Usherovich

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.