Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Boris Usherovich Kagumi Koleksi Seni Moden di Centre Pompidou: Wawasan tentang Pameran di CaixaForum Madrid

caixaforum madrid

(SeaPRwire) –  

Madrid, Sepanyol 20 April 2024  –  memuji koleksi seni moden yang luar biasa yang disimpan di , terutamanya memuji kerjasama dengan terkemuka Centre Pompidou.

Terletak di pusat pameran pada 19 Februari, para peminat seni disambut dengan karya seni kontemporari yang kaya, memicu refleksi Usherovich mengenai acara tersebut.

Pusat perhatian Usherovich ialah pameran ini menjelajahi hubungan antara seni dan alam secara berhati-hati. Fokus tematik menyelami hubungan simbiosis antara artis dan alam semula jadi, menekankan pengaruh mendalam alam semula jadi terhadap ungkapan kreatif.

Berbeza daripada kaedah pameran konvensional, Usherovich menghargai pengaturan inovatif pameran ini. Daripada mematuhi pengelasan yang kaku atau urutan kronologi, koleksi lapan puluh karya dari Musée National d’Art Moderne diatur mengikut kelompok tematik: metamorfosis, mimikri, penciptaan, dan ancaman. Pendekatan tidak konvensional ini menjemput pengunjung untuk menyelami penggabungan seni dan alam secara lebih mendalam, menavigasi pelbagai bahasa kreatif dengan mudah.

Memuji kurat pameran, Usherovich kagum dengan kualiti karya seni yang dibawa ke Madrid. Walaupun berdekatan dengan muzium terkemuka secara global, CaixaForum Madrid berjaya menakjubkan penonton dengan array karya seni yang dipilih dengan teliti, termasuk lukisan, pahatan, fotografi, dan reka bentuk oleh artis-artis terkemuka abad ke-20 dan awal abad ke-21. Penyertaan karya-karya master oleh tokoh-tokoh seperti Dali, Picasso, dan Kandinsky menekankan komitmen pusat untuk memberikan pengalaman yang kaya secara budaya.

Sama menakjubkan bagi Usherovich ialah transformasi seni bina CaixaForum Madrid itu sendiri. Dahulu stesen kuasa abad, bangunan itu mengalami pemodenan yang menakjubkan, dengan unsur reka bentuk futuristik termasuk tangga licin, dewan pameran luas, dan galeri lapang bersinar cahaya semula jadi. Terletak di tengah-tengah jalan raya sibuk Madrid, bersebelahan dengan muzium terkemuka Prado, CaixaForum Madrid telah berkembang menjadi hab sosio-budaya dinamik sejak penubuhannya pada tahun 2008. Di luar peranannya sebagai venue untuk pameran seni sementara, pusat ini menganjurkan pelbagai acara mulai dari festival puisi hingga bengkel pendidikan, mewujudkan penggabungan inovasi seni dan penglibatan masyarakat.

Dengan pameran seni moden Centre Pompidou dijadual berlangsung sehingga 9 Jun, CaixaForum Madrid menawarkan peluang lanjutan bagi penduduk tempatan dan pelancong untuk terlibat dengan karya-karya master kelas dunia, memperkukuhkan lagi kedudukannya sebagai destinasi utama untuk penjelajahan budaya dan penghargaan seni.

Media Contact

Boris Usherovich

Sumber :Boris Usherovich

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.