Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Beyond Imagination Technologies Melancarkan BITBhoomi: Platfom Blockchain untuk Pemuliharaan Alam Sekitar dan Pembangunan Lestari yang Prihatin

BITBhoomi

(SeaPRwire) –   BITBhoomi ialah platform yang memanfaatkan teknologi blockchain dan NFT untuk dermaan alam sekitar yang jelas dan perdagangan kredit karbon, bertujuan untuk mengurangkan kesan negatif manusia ke atas alam sekitar

New Delhi, Delhi Feb 28, 2024  – Menanggapi krisis alam sekitar yang semakin memuncak, Beyond Imagination Technologies, syarikat blockchain terkemuka, telah mendedahkan BITBhoomi – platform berteknologi blockchain revolusi yang direka untuk pemantauan digital, pelaporan dan pengesahan inisiatif hijau, tertumpu khusus kepada penghijauan semula ruang terbuka di kawasan bandar dan bukan bandar.

Statistik membimbangkan dari laporan World Count mendedahkan bahawa dari 2011 hingga 2015, kira-kira 20 juta hektar hutan hilang setiap tahun, dengan peningkatan menakutkan kepada purata 28 juta hektar setahun sejak 2016. Ini menterjemahkan realiti mengerikan bahawa satu padang bola sepak hutan hilang setiap saat. Dalam usaha untuk menangani situasi yang membimbangkan ini, BITBhoomi memanfaatkan kuasa teknologi blockchain dan NFT untuk meningkatkan ketelusan dan ketertelusan kempen derma, khususnya menargetkan pengurangan kesan buruk yang disebabkan oleh aktiviti manusia terhadap alam sekitar.

BITBhoomi membawa pelbagai manfaat ke hadapan inisiatif alam sekitar, menanam rasa kepemilikan dan kebanggaan di kalangan pemangku kepentingan. Platform ini memberikan pembaruan masa nyata, memastikan pertanggungjawaban dan kepercayaan dalam proses penghijauan semula. Dengan menggunakan pendekatan inovatif terhadap inisiatif pemuliharaan dan penghijauan semula, BITBhoomi tidak sahaja menggalakkan ketelusan tetapi juga menyokong kelestarian jangka panjang, menjadikannya pemangkin untuk perubahan positif dalam perjuangan menentang penebangan hutan.

Entiti korporat yang ingin memperkukuh inisiatif alam sekitar mereka boleh memanfaatkan wawasan berpandu data BITBhoomi, pengintegrasian tanggungjawab sosial korporat, keupayaan pelaporan ESG (Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus) dan kelestarian. BITBhoomi memberdayakan syarikat untuk mengambil bahagian secara aktif dalam mengurangkan kerosakan alam sekitar, menjadikan komitmen mereka terhadap kelestarian nyata dan boleh diukur.

Platform ini memperkenalkan satu set alat pelaporan impak menyeluruh untuk usaha penghijauan semula, memastikan sumbangan bermakna dari setiap derma. Ciri-ciri utama termasuk teknologi pengiraan pokok maju untuk visualisasi impak tepat, lokasi geografi tepat pokok yang ditanam untuk meningkatkan ketelusan, pemantauan masa nyata pertumbuhan dan kesihatan pokok untuk kaitan penderma yang lebih mendalam, pengoptimuman berpandu data untuk masa tanam optimal, dan pengukuran penjerapan karbon untuk menyumbang kepada inisiatif perubahan iklim global. Selain itu, platform ini menilai dan mengurus tahap karbon organik tanah untuk memastikan kesihatan dan kelestarian jangka panjang kawasan yang dihijaukan semula.

Nikhil Goyal, CEO & Co-Founder, Beyond Imagination Technologies menyatakan semangatnya terhadap pelancaran BITBhoomi dan berkata, “Dengan pelancaran BITBhoomi, kami mahu membawa kelestarian ke dalam perbualan seharian, bertujuan untuk mengubahnya dari perbincangan bilik mesyuarat ke dialog meja makan. Penyelesaian baru kami yang dilancarkan mengambil pendekatan menyeluruh, memanfaatkan teknologi, kelestarian alam sekitar dan penglibatan masyarakat untuk memacu perubahan transformatif.”

Beliau menambah, “BITBhoomi mengakui perlunya mengaitkan unsur-unsur ini untuk mencipta impak yang signifikan. Dengan memanfaatkan kuasa teknologi, inisiatif ini berusaha untuk mendemokrasikan amalan lestari, dan menjadikannya mudah diakses dan boleh dilaksanakan untuk individu, dengan itu menggalakkan penyertaan masyarakat yang lebih meluas dalam memelihara perubahan positif. Penekanan terhadap kelestarian alam sekitar menggariskan komitmen untuk menangani cabaran global mendesak, manakala penyertaan penglibatan masyarakat menandakan usaha kerjasama terhadap planet yang lebih sihat. Wawasan menyeluruh BITBhoomi mencerminkan campuran strategik inovasi, kesadaran alam sekitar dan penglibatan sosial, meletakkan kelestarian sebagai sebahagian integral daripada perbualan dan tindakan harian.”

Dalam era yang didominasi oleh kebimbangan alam sekitar yang meningkat, BITBhoomi menonjol sebagai cahaya harapan, memberikan individu dan korporat dengan penyelesaian nyata dan telus untuk mengambil bahagian secara aktif dalam pemulihan ekosistem berharga planet kita. Sebagai kuasa peneraju kelestarian, BITBhoomi menggalakkan penjagaan alam sekitar yang bertanggungjawab melalui cara yang inovatif dan mudah diakses. Dengan memelihara masyarakat yang komited terhadap amalan lestari, ia memberdayakan individu dan perniagaan untuk mengambil tindakan tegas menuju masa depan hijau. Dengan komitmen terhadap ketelusan, BITBhoomi memastikan setiap sumbangan diterjemahkan kepada hasil yang boleh diukur dan memberi impak, memelihara usaha bersama untuk melindungi dan memulihara ekosistem penting Bumi untuk generasi akan datang.

Mengenai BITBhoomi:

BITBhoomi ialah platform pemantauan, pelaporan dan pengesahan digital berasaskan blockchain yang komited kepada usaha penghijauan semula lestari. Dengan memanfaatkan teknologi NFT, BITBhoomi meningkatkan ketelusan dan ketertelusan dalam kempen derma, menanam rasa kepemilikan dan kebanggaan di kalangan pemangku kepentingan. Platform ini memberdayakan individu dan korporat untuk terlibat secara aktif dalam inisiatif alam sekitar, memberikan pembaruan masa nyata dan memastikan pertanggungjawaban dalam perjuangan menentang penebangan hutan. BITBhoomi bertujuan untuk melonjakkan pertemuan transformatif teknologi, kelestarian alam sekitar dan penglibatan masyarakat, komited terhadap memelihara perubahan positif dan mempromosikan planet yang lebih sihat.

Untuk Maklumat Lanjut –

Media Contact

Beyond Imagination Technologies

Sumber :Beyond Imagination Technologies

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.