Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

AlphaFund Mendapatkan $3.2 Juta dalam Pembiayaan Benih untuk Merevolusikan Pengedaran Berita

Full Logo Dark

(SeaPRwire) –   AlphaFund Mengumpul $3.2 Juta bagi Memimpin Gelombang Berita Seterusnya dengan Platform Agregasi Terdesentralisasi

Seminole, Florida 12 Apr, 2024  – AlphaFund, syarikat media perintis, telah berbesar hati mengumumkan penutupan pusingan pendanaan awal dengan jayanya, mengumpul $3.2 juta. Pusingan ini dipimpin oleh Blue Ocean Partners, firma modal teroka yang terkenal dengan sokongan teknologi disruptif dan model perniagaan yang inovatif. Pelaburan ini merupakan pencapaian penting bagi AlphaFund, menyokong misinya untuk mentakrif semula landskap berita melalui pendekatan agregasi berita yang moden dan terdesentralisasi.

Dengan suntikan modal baharu, AlphaFund bersedia untuk mempercepatkan pembangunan platform canggihnya yang berhasrat untuk menjadikan pengedaran berita demokrasi dan memperkasakan pencipta kandungan. Platform inovatif syarikat ini memanfaatkan teknologi rantaian blok untuk memastikan ketelusan, integriti dan kebolehcapaian dalam penyebaran berita, menetapkan standard baharu dalam industri media.

“Landskap media sedang mengalami transformasi, dan AlphaFund berada di barisan hadapan perubahan ini,” kata Chris Nelson, Ketua Pegawai Eksekutif AlphaFund. “Matlamat kami adalah untuk mencipta ekosistem berita terdesentralisasi yang bukan hanya melayani kepentingan awam, tetapi juga menjunjung tinggi prinsip integriti kewartawanan. Dengan sokongan daripada Blue Ocean Partners, kami selangkah lebih dekat untuk merealisasikan visi ini.”

Blue Ocean Partners menyatakan keyakinan terhadap potensi AlphaFund untuk mengganggu industri media tradisional. “Pendekatan unik AlphaFund terhadap agregasi dan pengedaran berita menunjukkan satu lonjakan penting dalam cara kita menggunakan berita,” kata Henry McCallister, rakan kongsi di Blue Ocean Partners. “Kami teruja untuk menyokong AlphaFund dalam perjalanannya untuk mencipta persekitaran media yang lebih inklusif dan telus.”

Pusingan pendanaan yang berjaya bukan sahaja mengesahkan model inovatif AlphaFund, tetapi juga menetapkan pentas untuk fasa pertumbuhan seterusnya. Syarikat tersebut merancang untuk menggunakan dana tersebut untuk meningkatkan platform teknologinya, memperluas pasukannya dan mewujudkan perkongsian utama dalam ekosistem media.

Sila lihat pautan di sini mengenai liputan berita kami mengenai topik ini.

Favicon Lightnelsobesto vision of the future 3cd0af9f e3b1 48e8 9000 2aecc523a1d4

Hubungan Media

AlphaFund

1540 International Pkwy, Suite 2000, Lake Mary, Florida 32746

Sumber :AlphaFund

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.