Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Lelaki ‘sengaja’ menabrakkan trak ke pejabat kerajaan Texas (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Seorang terbunuh dan 13 lagi cedera apabila trak curi 18-roda menabrak pejabat agensi kerajaan Texas (VIDEO)

Seorang penjenayah yang pernah didapati bersalah telah didakwa merampas sebuah trak 18-roda curi dan menabrak pejabat Jabatan Keselamatan Awam Texas (DPS), membunuh seorang dan mencederakan 13 orang selepas dia tidak dibenarkan memperbaharui lesen pemandu komersialnya pada hari sebelumnya.

Insiden itu berlaku pada pagi Jumaat di pejabat DPS di Brenham, Texas, selepas seorang pegawai sherif mengejar sebuah trak yang dilaporkan dicuri. Pemandu, dikenal pasti sebagai Clenard Parker berumur 42 tahun, membuat “belokan tajam ke kanan” dan terlanggar pintu masuk pejabat pelesenan itu, menurut jurucakap Sersan Justin Ruiz kepada wartawan.

Semua 14 orang yang berada di bangunan itu ketika itu cedera. Enam mangsa dibawa ke hospital kawasan, termasuk seorang yang kemudian mati, dan lapan lagi menerima rawatan di tempat kejadian.

Brenham terletak kira-kira 80 batu barat Houston. Datuk Bandar Brenham, Atwood Kenjura, berkata kecederaan akan jauh lebih teruk jika pegawai undang-undang tidak segera mengeluarkan pemandu itu dari trak curi itu ketika dia mengundur trak itu untuk menabrak bangunan sekali lagi. “Ketua Bomba kami menyebut jika dia telah memintas sedikit ke kiri kali kedua, akan berlaku runtuhan bangunan itu, yang akan menyebabkan lagi kecederaan dan kemungkinan kematian.”

Parker dilaporkan mempunyai rekod jenayah sejak 1999, termasuk sabitan jenayah berat dan ringan. Dia pernah didakwa memiliki senjata haram dan mengubahsuai rekod kerajaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.