Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Zuckerberg meningkatkan lagi

(SeaPRwire) –   Billionaire telah mengumumkan keputusannya untuk menjadi penternak, hanya untuk segera dihadapkan dengan kecaman dari aktivis haiwan dan iklim

Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Meta, Mark Zuckerberg, telah mengumumkan bahawa beliau telah menjadi penternak. Billionaire itu mendedahkan projek minat barunya dalam posting Instagram pada hari Rabu, dengan reaksi bercampur seperti biasa.

Zuckerberg berkata beliau telah memulakan penternakan lembu di Ko’olau Raunch, kompleks berjuta-juta dolar di Kauai, Hawaii, untuk menghasilkan “beberapa kualiti daging lembu terbaik di dunia.” Billionaire itu berkata beliau akan membiak baka wagyu dan angus, memberi makan kacang makadamia dan bir yang dihasilkan di ladang.

“Kami mahu proses keseluruhan menjadi tempatan dan terpadu secara menegak. Setiap lembu memakan 5,000 – 10,000 paun makanan setahun, jadi itu banyak akar pokok kacang makadamia,” tulis Zuckerberg, berkongsi gambar anak-anak perempuannya menanam pokok di hartanah.

Zuckerberg juga memaparkan gambar beliau menikmati potongan daging lembu yang besar, menyatakan bahawa penternakan adalah projeknya yang “paling lazat” setakat ini. Menghuraikan ladang itu sebagai yang moden, bagaimanapun, tidak menyelamatkan billionaire daripada kritikan, dengan orang marah muncul di laman sosialnya serta menyebarkan berita ke platform media sosial lain untuk meluahkan kemarahan mereka.

Beberapa menyerang penternakan dari sudut pandangan perubahan iklim, dengan menyatakan bahawa lembu menghasilkan terlalu banyak gas rumah hijau.

Yang lain mengutuk pilihan diet untuk lembu mereka, mengutuknya sebagai tidak beretika atau, sekurang-kurangnya, dipersoalkan.

Beberapa mengambil pendekatan lebih radikal, mengatakan bahawa memakan daging perlu dihentikan sepenuhnya, dan bahawa manusia seharusnya menjadi vegan.

“Mark Zuckerberg kini memulakan penternakan lembu; di hartanahnya di Hawaii, memberi makan bir, dan kemudian membunuh mereka. Mark, Zaman Gelap memanggil dan ia mahu anda kembali,” kata Shalin Gala, ahli kanan PETA.

Yang lain mengambil pendekatan lebih ringan terhadap pengumuman itu, bahawa tahun-tahun pengalaman Facebook kemungkinan akan membuat menggembala lembu jauh lebih mudah untuk billionaire.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.