Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Peserta pelaburan diberi amaran Zuckerberg mungkin mati dalam pertarungan MMA

(SeaPRwire) –   Pengasas Facebook telah mengaitkan pertarungan penuh kontak terhadap rakan jutawan Elon Musk

Minat Mark Zuckerberg dalam pertarungan kandang boleh mempunyai “impak buruk material” terhadap perniagaan Meta jika pengasas Facebook itu mengalami kecederaan serius atau bahkan mati berlatih sukan itu, syarikat media sosial itu telah memperingatkan pelabur.

Sebagai sebahagian daripada laporan tahunannya yang difailkan bulan ini dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) untuk 2024, Meta – syarikat induk Facebook dan Instagram – memperingatkan tentang risiko yang mungkin kepada perniagaannya dan potensi harga sahamnya terhadap sesetengah aktiviti luar biasa Zuckerberg.

“Kami kini bergantung kepada perkhidmatan dan prestasi kakitangan kunci kami, termasuk Mark Zuckerberg,” kata Meta dalam laporan itu. Ia menambah Zuckerberg menyertai “pelbagai aktiviti berisiko tinggi, seperti sukan tempur … yang membawa risiko kecederaan serius dan kematian.”

“Jika Encik Zuckerberg tidak dapat digunakan untuk sebarang sebab, ia boleh memberi impak buruk material ke atas operasi kami,” sambungan fail itu.

Zuckerberg, 39, mula melatih seni bela diri Brazil Jiu-Jitsu semasa sekatan Covid-19, memberitahu podcaster Lex Fridman tahun lalu bahawa berbuat demikian menyebabkannya “dipukul” banyak.

Pemimpin Teknologi Besar itu kemudian mula melatih seni bela diri campuran (MMA), sukan kontak penuh yang dipopularkan oleh atlet seperti Rusia Khabib Nurmagomedov dan pemain Ireland Conor McGregor.

Zuckerberg tahun lalu mengaitkan pertarungan terhadap rakan jutawan Elon Musk berikutan pertengkaran dalam talian antara kedua-dua, dengan Ketua Pegawai Eksekutif UFC (UFC) Dana White gagal membentuk persetujuan untuk menganjurkan apa yang diramalkannya akan menjadi “pertarungan terbesar dalam sejarah dunia.”

Pada November, Zuckerberg mendedahkan di platform Instagram Meta bahawa beliau telah mengalami robek ligamen silang hadapan salah satu ketika melatih untuk pertarungan MMA yang dijangkakan akan berlangsung awal 2024.

Gambar yang disertakan menunjukkan tokoh media sosial itu di katil hospital dengan pembungkusan berat pada kaki kiri, sambil memegang kepalan tangan. Kecederan itu, yang memerlukan pembedahan, dijangka akan mengambil beberapa bulan untuk pulih tetapi beliau menyatakan dalam pos Instagram bahawa beliau “masih berharap [berlawan] selepas saya pulih.”

Zuckerberg, yang merupakan pemegang saham terbesar Meta, telah melatih bersama beberapa pemain seni bela diri campuran yang dihormati, termasuk bekas dan pemain kejuaraan UFC masa kini Israel Adesanya dan Alexander Volkanovski. Beliau baru-baru ini dianugerahkan ikat pinggang biru dalam Seni Bela Diri Brazil Jiu Jitsu di bawah pakar seni bela diri Dave Camarillo.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.