Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Penembakan Besar-besaran Menggemparkan Parade Super Bowl (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Dua suspek telah ditangkap berhampiran Stesen Union Kansas City

Dua lelaki bersenjata telah ditangkap selepas didakwa membuka tembakan di Stesen Union Kansas City berikutan perarakan kemenangan Super Bowl Kansas City Chiefs pada hari Rabu, pihak polis memberitahu wartawan.

Seorang terbunuh dan sehingga 15 cedera dalam kekacauan itu. Tiga daripada mangsa berada dalam keadaan kritikal dan lima lagi dalam keadaan serius, manakala satu mempunyai kecederaan ringan, mengikut pegawai-pegawai.

Rakam video di luar stesen menunjukkan orang ramai mengambil perlindungan manakala puluhan pegawai polis – dan kelihatannya FBI, mengikut satu penonton keras – menyerbu pintu masuk. Penembakan berlaku di sebuah tempat letak kereta berhampiran stesen semasa penonton perarakan meninggalkan tempat itu, laporan media tempatan.

Satu juta orang dijangka menghadiri perarakan kemenangan dan majlis di stadium yang menandakan kemenangan Super Bowl kedua Kansas City Chiefs dalam tempoh dua tahun. Kira-kira 600 pegawai penguatkuasa undang-undang dari 34 agensi tempatan, negeri dan persekutuan dikatakan ditugaskan ke acara itu.

Nama suspek belum didedahkan pada hari Rabu petang, juga tidak didedahkan oleh pihak berkuasa apa-apa motif yang mungkin, walaupun jenayah itu tidak dipercayai berkaitan dengan keganasan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.