Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kongreswoman mencadangkan pengecualian orang kulit hitam daripada cukai

(SeaPRwire) –   Jasmine Crockett juga mengaku rancangan memperkenalkan bentuk baru ‘pembayaran balik’ mungkin tidak berfungsi kerana kebanyakan tidak membayar cukai sekalipun

Ahli Kongres Demokratik freshman dari Texas di Kongres AS, Jasmine Crockett, telah mencadangkan mengecualikan orang Afrika Amerika daripada membayar cukai.

Cadangannya berkaitan dengan idea kontroversi pembayaran balik yang beberapa akademik dan politikus kata terhutang kepada orang Afrika Amerika yang leluhur mereka menanggung hamba abdi dan yang terus menghadapi warisan kekurangan.

“Begitu banyak orang hitam, bukan sahaja anda berhutang untuk buruh yang dicuri dan dibunuh, dan semua perkara lain, tetapi kenyataannya kita berakhir menjadi begitu jauh ke belakang,” wakil itu memberitahu tuan rumahnya.

Dia mengingati seorang selebriti bercakap tentang membuat orang hitam dikecualikan cukai, dan berfikir, “Saya tidak tahu bahawa itu … secara perlu satu idea yang buruk.”

“Salah satu perkara yang mereka cadangkan adalah orang hitam tidak perlu membayar cukai untuk jumlah masa tertentu kerana … ia meletakkan wang kembali dalam poket anda,” jelas Crockett.

Menurut wakil itu, idea itu “mungkin tidak begitu menentang kepada sesetengah orang,” merujuk kepada pembayar cukai Amerika yang akan membayar kekurangan untuk dibuat ketika pengecualian sedemikian dilanjutkan, sebagai “sebenarnya memberi wang tunai.”

Wakil Texas itu, bagaimanapun, juga meletakkan penghalang kepada idea pengecualian cukai dalam temubual itu. Beliau mencadangkan bahawa salah satu masalah terbesar dengan cadangan itu adalah bahawa sesetengah orang hitam sebenarnya tidak membayar cukai dan tidak akan, oleh itu, layak menerima pembayaran balik.

Crockett memanggil konsistensi antara kerajaan persekutuan dan negeri tentang pembayaran balik, apa jua rancangan keseluruhan, kerana jika tidak ada, “semua orang akan berlari ke negeri manapun dan berkata, ‘Yo, saya perlukan milik saya.’”

Wakil 43 tahun itu baru-baru ini memenangi pilihan raya peringkat parti Demokratik di daerah Dallasnya, memastikan 91.5% undian, .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.