Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

AS membantu Israel menangkis ‘hampir semua’ drone dan peluru berpandu Iran – Biden

(SeaPRwire) –   Presiden Amerika mengutuk “serangan udara yang belum pernah terjadi sebelumnya” di Tehran

Presiden Joe Biden memuji tentera US dan anggota tentera Amerika kerana membantu Pasukan Pertahanan Israel untuk menangkis serangan besar-besaran Iran terhadap kemudahan ketenteraan di Israel.

“Atas arahan saya, untuk menyokong pertahanan Israel, tentera US menggerakkan pesawat dan kapal perusak pertahanan peluru berpandu balistik ke rantau itu sepanjang minggu lalu. Berkat penempatan ini dan keterampilan luar biasa anggota perkhidmatan kami, kami membantu Israel menjatuhkan hampir semua peluru berpandu dan pesawat tak berawak yang masuk,” kata Biden dalam yang diterbitkan oleh Rumah Putih setelah perbualan telefon larut malamnya dengan PM Israel Benjamin Netanyahu.

BUTIRAN SUSULAN

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.