Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Zevero dan LEVELUP bekerjasama memerangi perubahan iklim

(SeaPRwire) –   Satu-satunya cara untuk menyelamatkan bumi ini adalah dengan mengurangkan jumlah jejak karbon dan untuk memenuhi misi itu, Carbon accounting Zevero telah bekerjasama dengan LEVELUP.

London, United Kingdom 22 April 2024  – Syarikat permulaan pengiraan karbon Zevero bermula dengan misi untuk menjejak pelepasan karbon di seluruh dunia dan kini mereka sedang memperluaskan rangkaian mereka dengan bekerjasama dengan syarikat teknologi iklim berpangkalan di Singapura, LEVELUP. Mereka sedang bekerja pada projek untuk menjejak pelepasan karbon yang dikaitkan dengan produk pengguna. Walaupun perkongsian ini adalah perjanjian bernilai berjuta-juta dolar, kedua-dua syarikat belum mendedahkan sebarang laporan kewangan. Dengan kesan buruk pemanasan global dan usaha berterusan untuk membuat perubahan, terdapat banyak syarikat yang bekerja pada pelepasan karbon dan pasaran pengiraan karbon global dianggarkan bernilai AS$15 bilion secara global.

Penggabungan kedua-dua syarikat kini membolehkan mereka bekerja di bawah nama biasa ‘Zevero’ yang akan meningkatkan penembusan pasaran secara signifikan. Zevero sudah bersedia untuk mengkhususkan diri dalam industri makanan dan minuman berpusingan tinggi berdasarkan lokasi geo. Mereka telah melantik pasukan pengurusan global baru untuk memantau operasi global dan membiarkannya berjalan dengan lancar. Tiada keraguan bahawa produk dan perkhidmatan yang mesra alam kini berada di puncak permintaan pasaran kerana setiap organisasi lain sedang melaksanakan kelestarian. Ia memerlukan penguatkuasaan peraturan serta rantai bekalan yang kukuh dan boleh dipercayai yang dianggap sebagai faktor pemacu. Ia penting untuk strategi pengurangan karbon yang boleh dipercayai dan data pelepasan yang tepat. Zevero akan bekerja pada sumber, alat dan pengetahuan yang sekarang kurang dimiliki oleh organisasi.

Zevero adalah salah satu firma pengiraan karbon paling maju yang menggunakan pemodelan karbon berasaskan teknologi moden untuk mendapatkan data yang lebih tepat. Ia menggunakan pemodelan karbon bimbingan AI, analisis masa nyata, pengiraan pelepasan yang diautomatikan, dan banyak lagi strategi untuk mengukur dan menguruskan jejak karbon semasa mengurangkannya di seluruh rantai bekalan. Ini tidak akan mungkin tanpa kepakaran industri pertanian yang luas LEVELUP. Ketua Eksekutif Zevero akan datang, Shigeo Taniuchi yang sebelum ini merupakan Ketua Eksekutif LEVELUP, berkata, “Dalam tempoh tiga tahun, Zevero telah membuktikan kemampuannya untuk memberikan pengiraan karbon penuh kepada pelanggan di lebih 13 negara,” dan kini mereka sedang memberi tumpuan kepada rantau Asia.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.