Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Worth Mengumumkan Mesyuarat Techonomy Iklim: Pengekodan daya tahan di Lembah Silikon pada 3 April 2024

TE Climate

(SeaPRwire) –   Konferens Perubahan Iklim yang Revolusioner Menghubungkan Teknologi, Pelabur dan Peminat Alam Sekitar untuk Penyelesaian Iklim yang Nyata

New York City, New York Jan 29, 2024  – Worth Media Group dengan bangganya mengumumkan Konferens Perubahan Iklim Techonomy ke-5, yang dijadualkan berlangsung pada 3 April 2024, di Hotel Ameswell canggih di Mountain View, California. Acara ini akan menghimpunkan para perintis, pemikir dan pemimpin fikiran dari industri teknologi global untuk menangani cabaran mendesak yang dibawa oleh krisis iklim.

Konferens akan bermula pada pukul 8:30 pagi dan berakhir pada pukul 6:00 petang, memberikan platform untuk perbincangan yang bermanfaat, pembentangan yang membuka minda, dan inisiatif kolaboratif yang bertujuan memanfaatkan teknologi untuk memerangi perubahan iklim. Techonomy adalah bahagian Worth Media Group.

“Lembah Silicon telah menjadi pusat inovasi teknologi iklim global,” menurut Dan Costa, Editor-in-Chief Techonomy dan Ketua Pegawai Kandungan Worth Media Group. “Tiada komuniti lain mempunyai campuran pelabur, jurutera, dan perintis bekerja pada penyelesaian iklim yang nyata dan boleh diskaala.”

Panggung berpengaruh Techonomy Climate telah menyaksikan beberapa pemikir terbaik yang membentuk masa depan planet kita, dan di antara mereka berdiri penyampai terkemuka ini yang telah meninggalkan warisan tak terhapuskan, menyuluh seruan kepada masa depan lestari.

  • Jon Creyts, CEO dinamik RMI, membawa wawasan tanpa tandingan tentang amalan lestari yang menggema di seluruh dewan lembaga.
  • Wawa Gatheru, Pengasas dan Pengarah Eksekutif Black Girl Environmentalist menyuntikkan semangat inklusiviti dalam gerakan alam sekitar, memberi inspirasi kepada generasi baru peminat alam sekitar.
  • Katharine Hayhoe, penulis terkenal “Saving Us” dan Ketua Saintis The Nature Conservancy, menawan hati dan fikiran dengan naratifnya yang meyakinkan yang menghubungkan sains dan kemanusiaan.
  • Amanda Leland, Pengarah Eksekutif Environmental Defense Fund yang berwibawa, membawa perspektif pemikiran yang mencabar status quo dan memotivasi tindakan.
  • Bill McKibben, penulis, pendidik dan aktivis berwajah pelbagai, dan pengasas Third Act meninggalkan warisan tak terbinasa, menyuluh seruan untuk masa depan lestari.
  • Melanie Nakagawa, Ketua Pegawai Kelestarian Microsoft, mendedahkan komitmen syarikat teknologi terhadap penjagaan alam sekitar, membuka jalan untuk tanggungjawab korporat.
  • Sophie Purdom, Pengasas Bersama Climate Tech VC, membawa perspektif baru tentang pelaburan dalam penyelesaian iklim, memupuk era baru keusahawanan lestari.
  • Mike Schroepfer, Rakan Gigascale Capital, berkongsi kepakarannya tentang persimpangan teknologi dan kelestarian, meninggalkan penonton di tepi kerusi mereka.

Bersama-sama, cahaya mata ini membentuk simfoni idea, meninggalkan resonansi yang kekal dalam arkib Techonomy Climate. 2024 akan meneruskan tradisi menampilkan tokoh berpengaruh yang akan diumumkan dalam minggu-minggu akan datang yang akan menangani topik penting, termasuk kecerdasan buatan dan iklim, pelaburan berfokus iklim, strategi pengurangan pelepasan gas rumah hijau, dan projek pemantauan iklim canggih perintis.

Konferens akan menampilkan sesi plenario, sesi berpecah dan peluang rangkaian. Para peserta akan menikmati sarapan, makan tengah hari dan jamuan penutup. Pendaftaran di lokasi tersedia di laman web konferens.

Techonomy Climate, francais memecah arus di persimpangan teknologi dan alam sekitar, telah menerima sumbangan murah hati daripada pemimpin industri pada masa lalu. Syarikat seperti Autodesk, Volvo, Target, IBM, EDF, U. S. Steel, dan Deloitte telah menunjukkan komitmen mereka untuk memacu inovasi dan kelestarian dengan menyokong platform berpengaruh ini. Bagi organisasi yang berminat untuk mengetahui bagaimana mereka boleh terlibat, sila hubungi Worth Media Partnerships di .

Tentang Worth Media Group

Worth Media Group menghimpunkan komuniti berjaya dan berpengaruh pemimpin perniagaan, pengasas, teknologis, profesional kewangan dan pemimpin bukan kerajaan untuk mengkaji topik yang berkaitan bagaimana perniagaan dan inovasi boleh mempercepatkan kemajuan sosial dan ekonomi. Platform media terpadu kami termasuk edisi suku tahunan Worth Magazine, kandungan digital harian dan berita mingguan dari Worth dan Techonomy, serta jadual acara Worth & Techonomy yang luas. Ketahui lebih lanjut di .

Hubungi Media

Worth Media Group

2035069160

360 Irving Ave

Sumber :Worth Media Group

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.