Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Trend Pembelajaran Hibrid untuk 2024: Bagaimana Ia Membantu Pendidikan pada 2023

(SeaPRwire) –  

New Delhi, Delhi Jan 5, 2024  – Pada tahun 2023, perubahan transformasi pendidikan telah dilihat dalam pelbagai aspek. Perubahan ini telah menggalakkan pengintegrasian pembelajaran hibrid dan pendekatan maya dalam bidang ini. Ini telah menggalakkan tidak hanya mempunyai cara yang disesuaikan untuk pendidikan bagi pelajar tetapi juga setiap pelajar boleh mempunyai akses global kepada pendidikan melalui kaedah ini. Semasa 2020, pada masa wabak, pembelajaran hibrid telah muncul ke permukaan, kerana tiada pilihan lain untuk itu. Pada masa itu, ia adalah lawan ekstrim pergi ke sekolah dan bertemu kawan setiap hari, tetapi kini, kerana perkara-perkara menjadi normal, terutamanya pendidikan maya telah sangat digalakkan oleh dunia.

Pada tahun 2020, tiada pilihan lain tetapi pada tahun 2023, bilik darjah hibrid telah disambut sebagai ini menjadi alternatif yang hebat kerana pelajar kini boleh mempunyai akses global kepada pendidikan. Tetapi ini juga membawa beberapa kebimbangan muncul juga. Kerja hibrid mungkin tidak memberi sentuhan peribadi dan mempunyai isu integriti lain. Tetapi, pendekatan maya menyediakan aspek lain seperti kebolehubahan, menyesuaikan pengalaman pembelajaran, dan menggunakan alat Kecerdasan Buatan (AI) generatif. Ini boleh membantu mereka untuk mencapai asas pelajar sempadan. Pada tahun 2024, kolaborasi antara alat maya bersama-sama dengan peningkatan penglibatan pelajar diramalkan. Ini telah menandakan evolusi bersandar teknologi dalam sistem pendidikan.

Pengasas bersama dan MD Athena Education, Rahul Subramaniam berkata, “Dengan kedatangan dan pembangunan pesat alat AI generatif, pendidik kini mempunyai peluang unik untuk menyediakan populasi pelajar yang lebih luas di seluruh dunia.” Beliau juga menambah, “Walau bagaimanapun, perpindahan ke model hibrid berpotensi untuk merosakkan sentuhan peribadi penting untuk pembangunan remaja. Selain itu, ia membuka jalan untuk pelanggaran integriti pelajar, membawa risiko plagiarisme dan ketidakjujuran akademik,” tambah Encik Subramaniam.”

Shivam Dutta, CEO dan pengasas bersama AlmaBetter menambah kepada ini, “Pada tahun 2024, trend kunci diramalkan akan terus menyempurnakan pembelajaran hibrid. Kecerdasan Buatan akan memainkan peranan penting dalam menyesuaikan kandungan kepada keperluan pembelajar individu, meningkatkan kecekapan dan keberkesanan.”

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.