Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

StockRaven Meningkatkan Ketepatan Ramalan Saham dengan Kemajuan Hardware Terkini

StockRaven Logo

(SeaPRwire) –   Platform penyelidikan saham yang memecahkan ini kini menggunakan pelayan Nvidia DGX-2 kelas tinggi untuk meningkatkan kuasa algoritma AI.

Dover, Delaware Mar 7, 2024  – Adakah AI boleh meramal trend saham dengan tepat? Bukti semakin menunjukkan jawapan ya, tetapi ia memerlukan menggunakan perkakasan terbaik untuk meningkatkan keputusan. StockRaven, syarikat penyelidikan saham bebas khusus dalam ramalan harga saham pasaran saham AS yang didorong AI, telah mengumumkan peningkatan penting kepada proses pembangunan algoritmanya. Syarikat itu baru-baru ini melabur dalam pelayan Nvidia DGX-2 kelas tinggi, kuasa penghitungan hebat yang direka untuk meningkatkan ketepatan dan kebolehpercayaan model ramalannya.

“StockRaven berada di garis hadapan inovasi dalam , menggunakan kecerdasan buatan terkini untuk menyibak kerumitan pasaran,” komen wakil syarikat itu. “Tambahan terbaru pelayan kami menekankan komitmen kami terhadap ketepatan dan kebolehpercayaan. Penambahbaikan perkakasan hebat ini meningkatkan keupayaan kami, memberdayakan pelabur dengan keputusan yang lebih bermaklumat.”

Penambahbaikan perkakasan menekankan komitmen ‘ untuk memanfaatkan kemajuan terkini dalam teknologi pembelajaran mesin dan pembelajaran dalam. Teknologi ini boleh memproses set data yang luas, mengenal pasti corak yang rumit, dan membuat ramalan bermaklumat tentang harga saham masa hadapan, melampaui kaedah analisis tradisional.

Algoritma pembelajaran mesin, yang membentuk asas model ramalan StockRaven, mula dengan mengenal pasti hubungan dalam data sejarah untuk meramal . Kemudian, teknik pembelajaran dalamnya yang maju, termasuk rangkaian neural, menambah baik analisis itu lebih lagi, sangat menyerupai proses kognitif manusia.

Model ramalan yang kukuh mempertimbangkan pergerakan harga masa lalu, volum perdagangan, dan petunjuk kewangan yang relevan. Penilaian prestasi melibatkan pengujian balik yang tegas terhadap data sejarah, menyesuaikan parameter secara berterusan untuk meningkatkan ketepatan.

StockRaven mengakui peranan tidak ternilai kemajuan AI terkini dalam menganalisis dan meramal trend pasaran saham. Alat ini boleh memproses jumlah maklumat yang besar, mengenal pasti corak yang selain itu cenderung luput dari persepsi manusia.

Setakat ini, kombinasi teknologi perisian dan perkakasan platform itu telah menunjukkan kejayaan yang ketara dalam . StockRaven percaya bahawa memperoleh pelayan Nvidia DGX-2 kelas tinggi akan meningkatkan ketepatan dan kebolehpercayaan proses ramalannya secara mendadak.

Walau bagaimanapun, StockRaven menekankan pendekatan berhati-hati dan bermaklumat terhadap ramalan pasaran saham. Walaupun alat pembelajaran mesin dan pembelajaran dalam merevolusikan ketepatan ramalan, algoritma hanya boleh meramalkan sebahagian pergerakan pasaran. Faktor luar boleh memperkenalkan ketidaktentuan, menekankan kepentingan analisis menyeluruh.

“Masa hadapan cerah bagi projek kami,” wakil wakil StockRaven terus. “Kami akan terus meningkatkan semua aspek sistem kami apabila ia menjadi tersedia dan memberikan keputusan terbaik mungkin kepada pengikut kami. Bulan dan tahun akan datang akan semakin menarik.”

Untuk maklumat terperinci tentang pendekatan StockRaven yang inovatif terhadap ramalan saham, sila lawati .

Tentang StockRaven

StockRaven ialah algoritma ramalan saham pelopor yang direka untuk saham-saham tersenarai AS. Dengan menggunakan kecerdasan buatan maju, StockRaven meramal harga saham untuk tahun-tahun akan datang sehingga 2040. Algoritma itu mengumpul data daripada pembekal kewangan berwibawa, memproses data teknikal dan asas, dan menggunakan algoritma pembelajaran dalam yang rumit untuk ramalan harga saham tepat.

Media Contact

StockRaven.com

8 The Green Ste A

Sumber :StockRaven

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.