Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Snoop Dogg Sued Walmart – Post untuk Menyabotaj Jenama Serealnya

Snoop Dogg

(SeaPRwire) –   Post dan Walmart kini menghadapi saman kerana penyanyi rap Snoop Dogg telah menyaman mereka kerana menyabotaj jenama serealnya ‘Snoop Cereal’. Aduan telah difailkan pada hari Selasa.

Bandar Raya New York, New York 7 Februari 2024  – Penyanyi rap Snoop Dogg dan Master P sangat marah dan telah menyaman Walmart dan Post Consumer Brands kerana menyabotaj jenama sereal mereka. Mereka mendakwa dua syarikat besar itu telah cuba menindas jenama sereal mereka dengan “tindakan jahat” dan “perbuatan tidak jujur”. Saman itu difailkan pada hari Selasa, 6 Februari oleh syarikat mereka yang bernama Broadus Foods. Mereka mendakwa bahawa Post secara rahsia telah membuat perjanjian dan “memastikan Snoop Cereal tidak akan tersedia untuk pengguna”. Dakwaan itu berterusan dan mereka berkata bahawa Post akan “menanggung kos berlebihan yang akan menghapuskan sebarang keuntungan.”

Peguam terkenal Benjamin Crump mewakili Broadus Foods dan beliau berkata bahawa langkah perniagaan ini diikuti dengan perselisihan kerana Calvin Broadus, lebih dikenali sebagai Snoop Dogg dan Master P enggan menjual syarikat mereka kepada Post. Dalam aduan Selasa, Crump berkata bahawa Post telah secara aktif “menghalang Snoop Cereal daripada dijual atau dihasilkan oleh pesaing mana-mana,” kerana penolakan dan cuba “menyekat Broadus Foods keluar dari pasaran”. Rangkaian runcit gergasi Walmart juga disebut dalam aduan sebagai defendan. Peguam itu juga menulis, “Post secara dasarnya bekerja dengan Walmart untuk memastikan tiada kotak Snoop Cereal akan pernah muncul di rak kedai.” Walmart tidak secara aktif menyertai perdebatan tetapi menyatakan dalam kenyataan bahawa “Kami akan menjawab sebagaimana yang sepatutnya dengan Mahkamah sebaik sahaja kami diservi dengan aduan.”

Menurut aduan Selasa, jenama Broadus Foods dan Snoop Cereal dilancarkan pada tahun 2022 dengan matlamat untuk “menambah pelbagai industri makanan” seraya mencipta warisan. Mereka menghubungi Post untuk pengeluaran dan pengedaran dan sepatutnya perjanjian kerjasama tetapi Post secara langsung mahu membeli syarikat itu di mana penyanyi rap itu menolak. Mungkin, “penguasa sarapan” Post takut kehilangan pasaran. Daripada membantu jenama ini tumbuh secara berasingan, syarikat itu mendakwa untuk “melayan Snoop Cereal sebagai salah satu daripada jenama mereka” dan bekerja dengan pengedar utama untuk menyabotajnya. Saman itu juga mendakwa kedua-dua syarikat melakukan konspirasi sivil.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.