Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Sambut Bulan Perniagaan Kecil Dengan Usahawan Hebat

Amazing Entrepreneurs

(SeaPRwire) –   Dapat inspirasi daripada kisah mereka yang membesarkan operasi kecil dan idea menjadi perniagaan besar, termasuk beberapa daripada Ahli Perniagaan Paling Hebat di dunia, seperti Thomas Edison, Madam Walker, Henry Ford, Helena Rubinstein, George de Mestral & banyak lagi!

New York City, New York Apr 28, 2024  – 

Diterbitkan oleh: Dr Charles Margerison, Psikolog

“Hanya kerana sesuatu perkara tidak melakukan apa yang dirancangkan tidak bermakna ia tidak berguna. Ada cara untuk melakukannya lebih baik – temukanlah.”

Thomas Edison

Bayangkan jika kita masih berpergian dengan kuda – atau menghantar isyarat asap atau kod Morse untuk berkomunikasi!!

Bulan Perniagaan Kecil – Mei

Henry Ford memulakan kerjayanya sebagai pekerja ladang, sebelum meninggalkannya untuk membentuk perniagaan kejuruteraannya yang mengubahsuai ladang dengan membuat traktor. Thomas Edison terpaksa meminjam sedolar untuk mendapatkan makanan sebelum menunjukkan bakat hebatnya untuk membuat ciptaan, seperti lampu, sistem perekaman muzik dan mesin salinan elektrik. Jika tidak kerana semangat usahawan beberapa daripada Ahli Perniagaan Paling Hebat di dunia, beberapa daripada idea dan ciptaan terbaik di dunia mungkin tidak pernah dibangunkan.

Pada bulan Mei, kita menyambut usaha luar biasa semua mereka yang mengendalikan perniagaan kecil. Keberanian, komitmen dan kerja keras mereka membuat beza yang besar dalam komuniti mereka. Suruhanjaya Perusahaan Kecil Amerika Syarikat (SBA) adalah agensi persekutuan AS yang mengabdikan diri untuk menyokong pemilik perniagaan kecil untuk mengejar impian Amerika. Semasa bulan Mei, kita mengambil masa untuk menunjukkan penghargaan kami dan meningkatkan kesedaran untuk membantu mereka berkembang.

Menukarkan Idea Menjadi Perniagaan

Jika tidak kerana mereka yang mengambil tindakan untuk membangunkan atau menyokong idea besar, mungkin kita masih duduk dengan lilin, menulis dengan buluh dan menjahit pakaian tangan. Ramai daripada ahli perniagaan paling berjaya di dunia memulakan kerjaya sebagai pengendali perniagaan kecil.

Dan siapa tahu – perniagaan kecil boleh menjadi perniagaan yang sangat besar dengan kehebatan keusahawanan! Begitulah kesnya bagi banyak Ahli Perniagaan Paling Hebat yang ditampilkan dalam tajuk inspirasi ini. Adakah orang-orang ini yang membangunkan perniagaan berjaya beruntung, atau mereka mempunyai bakat khas?

Tentu saja, banyak daripada kita datang dengan idea yang baik. Kadang-kadang, kita bekerja pada mereka dan membangunkan ciptaan. Kita mungkin berasa orang lain tidak seharusnya hanya mengambil minat tetapi juga membeli produk kita. Walau bagaimanapun, realitinya hanyalah beberapa orang berjaya menukarkan idea menjadi perniagaan yang memperoleh banyak wang.

Apa Yang Memotivasikan Ahli Perniagaan Untuk Berjaya?

Dalam ‘Ahli Perniagaan Paling Hebat’ anda boleh mengkaji persoalan ini melalui kehidupan beberapa daripada orang paling inspirasi di dunia dan dimotivasikan untuk berbuat demikian! Helena Rubinstein beruntung mendapatkan penaja untuk perniagaan penjagaan kulitnya, tetapi visi dan ketekunannya memastikan kejayaannya. Bakat keusahawanan Ray Kroc membolehkannya membesarkan McDonald’s daripada gerai burger tempatan menjadi fenomena antarabangsa.

Dalam tajuk ini, kisah besar dan pencapaian watak termasuk Madam C.J. Walker, Henry Ford, Walt Disney, Beulah Henry dan William Boeing menjadi hidup. Kita boleh mula memahami apa yang memotivasi setiap individu ini dan mendapat wawasan menarik ke dalam kehidupan mereka.

Faktor Psikologi Yang Mendorong Ahli Perniagaan

Tajuk Ahli Perniagaan Paling Hebat boleh sangat membantu sesiapa yang ingin meningkatkan pemahaman bagaimana ahli perniagaan membangunkan organisasi mereka. Setiap kisah membentuk asas untuk perbincangan, perdebatan dan tindakan atas prinsip yang dipertahankan oleh mereka. Oleh itu, seseorang boleh menilai faktor psikologi yang mendorong mereka dalam pencapaian dan melihat penilaian moral yang mereka buat tentang apa yang adil dan munasabah. Ramai ahli perniagaan adalah keras dalam membuat keputusan, tetapi mempunyai hati besar apabila datang ke memberikan wang kepada amal. Kami berharap anda menikmati membaca kisah dan mendapat inspirasi untuk kerjaya dan pekerjaan anda sendiri.

Tentang Ahli Perniagaan Paling Hebat di Seluruh Dunia

Pendidikan dan menyeronokkan, siri buku inspirasi kami membuat kehidupan pelbagai orang hebat mudah diakses seperti tidak pernah sebelum ini. Orang yang akan menikmati siri ini ialah mereka yang berazam untuk memanfaatkan masa mereka dengan sebaik-baiknya dan berminat untuk mempelajari banyak orang yang membuat tanda. Termasuk juga kerjaya atau minat anda, perpustakaan kami mempunyai kisah yang akan berbicara kepada semua orang dengan cara tertentu. Terokai perpustakaan kami. Format BioView yang unik membuat kisah mudah diakses dan menarik, untuk semua orang. Lawati www.amazingpeopleworldwide.com untuk mengetahui lebih lanjut.

Tentang Penulis

Dr Charles Margerison, Presiden dan pengasas Ahli Perniagaan Paling Hebat di Seluruh Dunia, adalah seorang Psikolog. Beliau juga Presiden Sekolah-Sekolah Ahli Perniagaan Paling Hebat. Dr Margerison telah menasihati secara meluas untuk organisasi besar dalam bidang psikologi organisasi dan pendidikan. Beliau pernah menjadi Profesor Pengurusan di Universiti Cranfield, UK, dan Universiti Queensland, Australia. Beliau mengasaskan Ahli Perniagaan Paling Hebat di Seluruh Dunia pada tahun 2006 dan disokong oleh pasukan global yang komited. Sebelum ini beliau telah mengasaskan Penerbitan Emerald, dan Sistem Pengurusan Pasukan dan telah menulis lebih daripada 30 buku. Dr. Charles juga pencipta ‘ kumpulan muzik maya yang membantu pelajar mempelajari tentang negara dan budaya melalui muzik. Beliau juga telah membangunkan , untuk pembelajar awal. Anda boleh mengikuti beliau di .

Hubungi: Marion Andersson

marion@amazingpeopleworldwide.com

+61 405 829199

Mei 2024

Media Contact

Amazing People Worldwide

+61405829199

Sumber :Amazing People Worldwide

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.