Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pengasas dan Ketua Pegawai Kreatif Jessica Alba Letak Jawatan dari Peranannya di The Honest Company

(SeaPRwire) –  

Los Angeles, California Apr 10, 2024  – Syarikat The Honest Company adalah syarikat produk peribadi yang komited untuk mengeluarkan produk bersih dan direka secara lestari. Syarikat ini baru-baru ini melaporkan laporan penjualan suku tahun keempat 2023, mereka telah mencapai penjualan dan keuntungan suku tahunan yang tinggi dalam suku tahun ini.

Walaupun syarikat berada di puncak dengan model perniagaan yang diperkukuh, Jessica Alba, pengasas syarikat ini akan meletak jawatan daripada peranannya dan akan memberi tumpuan kepada usaha penting lain Syarikat The Honest. Syarikat itu menyatakan bahawa pandangan Alba akan sangat diperlukan untuk aktiviti masa depan Honest.

Di sisi lain, Alba mengakui “komitmen yang tidak berbelah bagi” ahli pasukan lain untuk semua misi masa depan Syarikat The Honest. Pengasas dan Ketua Pegawai Kreatif Jessica Alba mendedahkan berita itu di Instagram pada Selasa, beliau menulis, “Walaupun tidak akan pernah ada masa yang mudah untuk mengambil keputusan ini, saya tahu kami mempunyai pasukan kepimpinan di tempat dengan [CEO] Carla Vernón di kemudi untuk maju visi pengasas kami dan memperkukuh warisan Honest sebagai pembuat perubahan industri.”

Dalam kenyataan syarikat, Syarikat The Honest menyatakan bahawa mulai sekarang Alba akan “memindahkan tenaganya ke usaha-usaha baru,” bersama-sama dengan mana beliau juga akan “memberikan sokongan dan kepimpinannya” sebagai ahli lembaga pengarah.

Alba menulis bahawa membina syarikat ini “telah menjadi pekerjaan cinta sejati”. Beliau menambah, “Dari buku konsep pertama yang saya tawarkan kepada kawan-kawan saya di kelas Mommy and Me, hingga menghentak loceng di Nasdaq bersama keluarga saya di sisi saya – perjalanan ini adalah perjalanan seumur hidup, satu yang hanya wujud dalam mimpi liar saya.”

Pada akhir kenyataannya, beliau menyimpulkan dengan mengatakan bahawa beliau sangat berterima kasih kepada pelanggan kerana mereka adalah sebab di sebalik kerjaya beliau yang berjaya, kerana menyokongnya sepanjang trajektori perniagaan yang tidak konvensional ini.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.