Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif TopCyberPro.com Jim West Memaparkan, “Beyond the CIA Triad” di DODIN APL Day

Jim West Headshot

(SeaPRwire) –   Pakar Siber Multidomain Menghuraikan Sembilan Prinsip Keselamatan Utama

Kolej Park, Maryland 8 Mei 2024  – Jim West, Pakar Siber, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif TopCyberPro.com, berucap pada hari DODIN APL 2024, mengenai kertas putih, “” menekankan persamaan visual kesembilan prinsip keselamatan utama dan aplikasinya kepada carta risiko. Matlamat ucapan itu adalah untuk memberi pakar keselamatan siber dan pemimpin perspektif baru ini untuk membantu mereka menjadi lebih berkesan dalam tugas harian mereka. Ini termasuk pemilihan pembekal/produk, mengenal pasti kekurangan, dan mampu menangani keperluan sebenar dengan lebih tepat sebelum memperoleh produk, penyelesaian dan alat.

“Dengan ancaman aktif yang kita hadapi setiap hari terhadap infrastruktur penting negara kita dan sumber daya seperti perbankan, kesihatan, pertahanan, utiliti, dan lain-lain, kini lebih penting lagi untuk menangani sembilan prinsip keselamatan utama dalam sebarang landskap digital. Teknologi tidak akan melambat, dan oleh itu kita mesti menyesuaikan sistem dan proses kita pada setiap peringkat untuk mengenal pasti kekurangan keselamatan dan risiko berkaitan untuk melindungi diri kita dan negara kita lebih baik daripada ancaman semasa dan masa depan,” kata West.

Memimpin jalan dengan pengalaman lebih 30 tahun dalam keselamatan siber, West telah bekerja dalam industri IT dan Keselamatan merentasi banyak sektor komersial, angkasa lepas, persekutuan dan pertahanan, dengan kepakaran dalam Biometrik, Pengurusan Risiko, Analisis Keselamatan dan Pengauditan Rangkaian dan Sistem. West juga dikenali kerana memenangi anugerah “Personaliti Siber Tahun Ini” kerana semangat dan dedikasi yang luar biasa untuk membantu orang lain, selepas disenaraikan pendek untuk anugerah itu pada 2018, 2019 dan 2020.

West memegang pelbagai sijil, termasuk CISSP-ISSEP, ISSMP, GSLC, GCIH, GSNA, GPEN, G2700, PMP, C-CISO, S-CISO, dan banyak lagi. Beliau telah dijemput berucap di persidangan dan acara keselamatan siber di seluruh dunia, termasuk Simposium IA NSA, Persidangan Teknologi Texas, Hari Teknologi CSfC, Teknologi Korea, Forum CISO Global, Cyber Bowl, Best Cyber Ranger, dan banyak lagi. West juga merupakan penulis dan penulis terkenal.

Mengenai TopCyberPro.com

TopCyberPro.com ditubuhkan pada 2020 oleh Pakar Siber dan Penulis Jim West, berpangkalan di Houston, Texas, untuk melatih, menyokong dan menjadi mentor kepada individu berpotensi untuk menukar laluan kerjaya mereka kepada menutup jurang kemahiran dalam keselamatan siber. Seperti yang dipaparkan di laman web, banyak pelajar kami dari TopCyberPro.com telah berkongsi kejayaan mereka dalam meningkatkan kerjaya, sama ada dengan memasuki bidang keselamatan siber untuk kali pertama atau memajukan diri untuk mencapai lebih.

Misi Kami

Di TopCyberPro.com, misi kami adalah untuk menyambung jurang kemahiran keselamatan siber untuk membina dunia digital yang lebih selamat. Kami komited untuk memberdayakan individu dan organisasi dengan pengetahuan dan kepakaran yang diperlukan untuk mempertahankan terhadap ancaman siber yang sentiasa berkembang. Melalui latihan, sokongan dan penjanaan inovatif, kami berusaha untuk membangunkan komuniti pakar keselamatan siber kelas atas yang dilengkapi dengan baik untuk melindungi data, rangkaian dan sistem. Dedikasi kami kepada kecemerlangan, pembelajaran berterusan dan kerjasama memacu kami untuk berada di garis hadapan pendidikan keselamatan siber, memastikan dunia kekal selamat dalam landskap digital yang semakin saling berhubung.

Untuk maklumat lanjut, lawati TopCyberPro.com.

Hubungan Media:

Michelle Kaldenberg

Michelle@refreshnrestart.com

+1 (832) 303-4593

Beyond The CIA Triad DODINAPLDAYTCP Logo Vert 3c light

Hubungan Media

TopCyberPro.com

8323034593

TopCyberPro.com 2901 Wilcrest Dr Ste 434 PMB 1068 Houston, TX 77042

Sumber :TopCyberPro.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.