Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pasaran Penyediaan Komersial Saudi Arabia Akan Mencapai Lebih Daripada USD 2 Bilion

Commercial Fit Out Companies Saudi Arabia

(SeaPRwire) –   Masuk ke masa depan pasaran pemasangan dalaman komersial Arab Saudi yang diramalkan akan mencapai lebih daripada USD 2 bilion menjelang 2027. Contractors Direct memudahkan hubungan antara perniagaan dan kontraktor pemasangan dalaman berkelayakan di pasaran yang sedang berkembang pesat ini.

Ar-Riyad, Arab Saudi Mei 7, 2024  – Arab Saudi merupakan pusat inovasi dan transformasi yang sibuk. Pasarannya untuk pemasangan dalaman komersial bernilai USD 1012.35 juta pada tahun 2021. Pasaran ini dijangka akan berkembang pada kadar 12.76%, mencapai USD 2028.67 juta menjelang 2027.

Sekarang, apa yang menyebabkan lonjakan dalam angka-angka ini? Ianya semua berkaitan dengan proses modenisasi, sesenteh inisiatif kerajaan Arab Saudi dan ketersediaan kontraktor pemasangan dalaman kelas teratas yang portal yang boleh dipercayai seperti Contractors Direct hubungkan perniagaan dengan.

Ketika Arab Saudi bekerja untuk mempelbagaikan ekonominya, kerajaan kini memberi tumpuan kepada pembinaan (terutamanya infrastruktur dan projek bangunan). Matlamatnya adalah untuk bergerak jauh daripada model berasaskan minyak. Jenny Christiansen, COO di Contractors Direct, berkata “Kami menyaksikan perubahan ke arah Arab Saudi yang lebih ceria dan moden”.

Pelancongan menjadi tumpuan sebagai projek kesayangan kerajaan. Dan ini memberi kesan kepada pencakar langit, taman tema, pusat membeli-belah gergasi dan sebagainya. Kini kemudahan-kemudahan ini memerlukan khidmat khas dan itulah sebabnya terdapat permintaan tinggi untuk ahli-ahli profesional pemasangan dalaman yang berkelayakan tinggi. Inilah di mana Contractors Direct datang, menghubungkan perniagaan dengan profesional khusus pemasangan dalaman – mereka yang boleh membantu perniagaan menceritakan kisah mereka, kepada pekerja dan pelanggan mereka, melalui pembinaan dan pemasangan pejabat mereka.

Ia bukan sahaja tentang struktur yang hebat, tetapi juga tentang mereka bentuk pengalaman. “Kualiti hidup adalah kompas kami. Kami memudahkan hubungan perniagaan dengan kontraktor berkelayakan yang meningkatkan pengalaman pemasangan dalaman komersial melalui kepakaran pemasangan dalaman mereka,” kata Jenny Christiansen.

Kelestarian dan prinsip-prinsip etika kini memainkan peranan yang sangat penting dalam pasaran pemasangan dalaman komersial di Arab Saudi. Kemampuan, hijau, membuat pilihan yang bersepadu – semuanya menggema preferensi terkini pengguna hari ini.

Pasaran hartanah di Arab Saudi bersifat dinamik. Terdapat pelaburan asing yang berkembang yang membangunkan keperluan untuk memperbaharui ruang sedia ada serta membina yang baru, yang telah menyebabkan peningkatan pemulihan. Pemilik hartanah hospitaliti dan komersial, khususnya, memperbaharui dalaman untuk memastikan outlet atau pejabat mereka terkini, mengikut trend dan berfungsi sebagai aset dalam perniagaan.

Berkenaan dengan segmenasi pasaran Arab Saudi, ia berdasarkan aplikasi, pemilikan, dan rantau. Kini, aplikasi termasuk pejabat, hotel dan resort, runcit, kesihatan, pendidikan di kalangan yang lain. Perlu dicatatkan, pasaran menyaksikan pertumbuhan hotel dan resort pada tahun 2021, mencengkam 28.29% saham yang besar.

Satu lagi tidak boleh diabaikan – kerajaan Arab Saudi memperkenalkan projek seperti Al Ula, Wadi Al Disah Development, NEOM, Red Sea Development, dan Amaala – semuanya untuk meningkatkan peluang pelaburan dalam sektor hospitaliti dan membangunkan Arab Saudi sebagai destinasi mesti dikunjungi.

Jenis mega projek ini menjadi penggerak pertumbuhan pasaran pemasangan dalaman komersial di Arab Saudi dan merupakan pemacu utama untuk pertumbuhan besar yang dijangka dalam tahun-tahun akan datang.

Ketika pasaran pemasangan dalaman komersial Arab Saudi mencapai tahap-tahap baru, Contractors Direct muncul sebagai fasilitator penting dalam naratif menarik ini. Masa depan Arab Saudi kini di sini, begitu juga Contractors Direct, menghubungkan perniagaan dengan kontraktor berkelayakan menawarkan penyelesaian pemasangan dalaman yang hebat, menarik secara estetik dan pintar.

Mereka merupakan pintu masuk anda untuk mencari kontraktor paling berkelayakan , pejabat, F&B, hospitaliti dan runcit.

Mengenai Contractors Direct

Contractors Direct, portal broker kontraktor dalam talian terkemuka, menghubungkan jurang antara anda dan kontraktor berkelayakan. Melalui komitmen kecemerlangan dan profesionalisme tertinggi kami, kami hanya mengesyorkan kontraktor pemasangan dalaman yang diluluskan terlebih dahulu dan berkelayakan tinggi yang boleh memenuhi semua jangkaan anda untuk pemasangan dalaman pejabat.

Hubungan Media

Contractors Direct

+971 (0) 43199955

Aras 18, Menara Faisaliah, Lebuhraya Raja Fahd, Daerah Olaya, Riyadh 11524, Arab Saudi

Sumber :Contractors Direct

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.