Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

OpenAI bersedia untuk melabur di India kerana negara itu mempunyai bilangan pengguna ChatGPT yang tinggi

Jason Kwon

(SeaPRwire) –  

Mumbai, Maharashtra Feb 16, 2024  –  Jason Kwon, Ketua Strategi OpenAI telah mendedahkan bahawa ChatGPt Studio bersedia untuk melabur secara meluas di India. Mereka juga akan menganjurkan beberapa puncak pembangun sepanjang tahun 2024. Beliau juga berkongsi bahawa India mempunyai bilangan pengguna ChatGPT tertinggi kedua di dunia, dan menurut kajian 2022, India juga merupakan negara yang paling ramai penduduk di dunia, dan ini boleh menjadi pasaran yang subur untuk alat AI.

Strategi ini adalah untuk memupuk pertumbuhan dan inovasi dalam sektor AI. Pencipta ChatGPt OpenAI telah mengumumkan rancangan mereka untuk mengukuhkan penglibatan mereka kerana negara ini mempunyai komuniti pembangun yang luas dan sumber tenaga manusia yang luar biasa. Di Kemuncak Perniagaan Global Ekonomi Times yang diadakan di New Delhi, Jason Kwon, Ketua Strategi di OpenAI, membuat kenyataan ini. OpenAI telah mengenal pasti peluang yang tak terhingga yang pasaran India boleh tawarkan kepada mereka dan mereka bersedia untuk bekerja pada aspek itu juga.

Di Kemuncak Perniagaan itu Kwon berkata, “AI adalah isu global, dan kita perlu pendekatan global untuk mengawalnya.” Beliau juga menambah, “Kami mahu bekerja rapat dengan anda untuk mencari jalan ke hadapan.” Sebagai India merupakan kolam bakat yang luas beliau berkata, ini “meletakkan kami di landasan untuk membina alat dan menentukan masa depan kita”. “Rancangan kami adalah untuk menyatukan pembangun di seluruh negara untuk bekerja bersama-sama dengan pemimpin produk OpenAI pada beberapa cabaran AI yang paling sukar,” tambahnya lagi.

Kwon berkata, “India mempunyai bahan asas untuk menjadi salah satu pemimpin dunia dalam AI,” beliau teruskan, “Syarikat permulaan memahami jurang pasaran dan membina produk inovatif untuk mengisi jurang itu. Alat seperti ChatGPT membantu mempercepatkan syarikat permulaan dan membuka syarikat baru dalam beberapa cara.” Semasa lawatannya ke India, beliau bertemu dengan pelbagai pengasas yang sedang bekerja pada produk AI mereka. Dengan skala pengeluaran besar ini, India akan dapat mengalami nilai sebenar teknologi.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :daniel martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.