Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Mula Mula: Apa Yang Termasuk Dalam Toolkit Penyambung Umpan Terbang Asas? | First Drift Fly Co

Loon Accessory Fly Tying Tool Kit

(SeaPRwire) –   Fly tying dan reka bentuk fly telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan fly tiruan dan gaya memancing baharu yang menjadikan pemancing fly terbahagi kepada kumpulan pendapat.

Colorado Springs, Colorado Mar 22, 2024  – First Drift Fly Co Fly tying dan reka bentuk fly telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan fly tiruan dan gaya memancing baharu yang menjadikan pemancing fly terbahagi kepada kumpulan pendapat. Perkembangan ini membolehkan pemancing fly memilih cara mereka dalam pemancingan fly. Bagaimana pun, masih ada beberapa  dan alatan yang mengalami perkembangan ketara bagi menjadikan proses ini lebih mudah dan selesa. Berikut ialah alatan tersebut secara terperinci:

 • Vise

A ialah alat pengapit yang mencengkam cangkuk sambil menggunakan bahan untuk menghasilkan fly. Ianya boleh didapati dalam jenis muncung dan gaya penjepit, kedua-duanya dipasang pada pangkalan dan meja, masing-masing. 

 • Bobbin

Bobbin merupakan alat fly-tying yang penting, yang membolehkan benang diikat melalui tiub. Pelbagai jenis, dari asas sehingga yang mahal, mempunyai brek gelendong yang boleh dilaras dan tiub seramik untuk benang digulung keluar.

 • Bobbin Threader

Threader bobbin adalah  penting untuk threading secara kerap pada bobbin, terutamanya untuk bobbin pengeluar Jepun C&F Design. Ianya digunakan dengan takuk buih pada pintu masuk benang ke dalam tiub.

 • Gunting

berkualiti tinggi merupakan  yang penting, yang membolehkan penyesuaian bahan dan pemotongan. Ianya sangat berguna untuk memotong kepala dan badan dari bahan padat seperti bulu rusa.

 • Hackle Pliers

adalah penting untuk memegang bahan yang kecil atau mudah rapuh, mengelakkan tergelincir dan berpotensi merosakkannya. Meskipun ada sebahagian tying boleh dilakukan tanpa plier, alat ini menjadikan proses itu lebih mudah.

 • Dubbing, Hair, and Feather Clips

Gripper atau plier ialah alat yang digunakan untuk gelung dubbing atau menghasilkan sumbu tertentu dari dubbing, rambut atau . Ianya menambah bahan yang lebih besar pada gelung benang, membolehkan pelepasan yang mudah dan pembentukan sumbu. Penting untuk streamer dan fly lain.

 • Dubbing Tool

Alat tying ini membolehkan penghasilan sumbu unik, meningkatkan teknik gelung. Ianya memiliki versi putar berkualiti tinggi untuk penghasilan sumbu yang tepat dan pantas.

 • Dubbing Needle

Alat ini berguna untuk mengecat fly dengan varnis atau menyempurnakan fly tiruan dengan menyisir dan menarik gentian yang lebih panjang. Ianya boleh digantikan dengan jarum yang lebih besar, tetapi model yang lebih baik mempunyai penyudah knot untuk hujung fly tiruan yang cepat.

 • Tweezers

adalah alat tying krusial yang digunakan sepanjang proses tying, termasuk menggabungkan cangkuk dan manik, menarik bahan dan memegang campuran dubbing. Ianya juga digunakan untuk looping dengan bahan yang kecil dan menyempurnakan rawatan fly. Disyorkan mempunyai sekurang-kurangnya tiga bentuk yang berbeza.

 • Hair Stacker

Alat ini berguna untuk mengikat fly kering yang lebih besar dengan menyelaraskan hujung bulu rusa. Ianya membolehkan penyingkiran tiub dan bungkusan bulu dengan mudah, menjadikannya mesti ada untuk pakar estetika dan pencipta fly yang teliti dalam hobi mereka.

 • Whip Finisher

Alat tying unik untuk menyempurnakan fly dengan ikatan yang hilang dalam beberapa langkah. Meskipun tidak sangat penting, ianya berguna untuk mengikat benang dengan selamat, yang boleh dipotong dan divarnis. whip finisher

 • Dubbing Brush

Berus dubbing, dihasilkan dari serat berwarna yang bercampur dipintal menjadi dawai, adalah kaedah yang pantas dan mudah untuk menambahkan daya hidup dan isi pada bahagian badan streamer.

Akhir sekali

Toolkit asas ini perlu mempunyai segala-galanya yang anda perlukan untuk mula mengikat pelbagai corak fly. Semasa anda mendapat pengalaman dan mempelajari teknik baharu, anda mungkin memutuskan untuk menambah toolkit anda dengan alatan dan bahan tambahan.

Untuk bekalan fly-tying berkualiti tinggi, jangan cari yang lain selain First Drift Fly Co. Kedai fly-tying kami yang khusus menawarkan ratusan produk hebat dari seluruh dunia. 

Stonfo Elite Roto Dubbing Twister 612Stonfo 462 Revolving hackle plierStonfo Bobbin 438 and 457Loon Ergo Bobbin

Kenalan Media

First Drift Fly Co

+1 612-619-3967

7229 New Meadow Dr, Colorado Springs, Colorado, USA, 80923

Sumber :First Drift Fly Co

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.