Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Mole mengganggu rangkaian dengan “SAYA MEMBENCI RANGKAIAN” Persidangan Perniagaan 2024, menghubungkan VC untuk memberdayakan pengusaha Malaysia

IMG 7253min

(SeaPRwire) –  

Kuala Lumpur, Malaysia 23 Januari 2024  – Konferensi Perniagaan “I HATE NETWORKING” Mole 2023, yang berlangsung pada 18 Januari di KLPac, Kuala Lumpur, menandakan edisi keduanya berjaya sebagai sebahagian daripada siri lawatan konferensi rangkaian Asia yang pertama. Konferensi rangkaian perniagaan ini menarik lebih daripada 400 profesional perniagaan dari Malaysia, Singapura, dan Indonesia, menjadikannya acara yang menonjol yang memupuk sambungan dan kolaborasi yang bermakna dalam ekosistem startup dan VC.

Bekerjasama dengan VC global Antler, Mole, platform rangkaian SaaS Malaysia, melancarkan Konferensi Perniagaan “I Hate Networking” buat kali pertama di Malaysia, direka khas untuk mereka yang tidak menyukai rangkaian tradisional. Konferensi rangkaian perniagaan ini berfungsi sebagai perhentian kedua dalam siri rangkaian Asia mereka, mengikuti pelancaran yang berjaya di Bandar Raya Ho Chi Minh, Vietnam tahun lalu.

Misi Mole adalah untuk mendefinisikan semula rangkaian untuk mereka yang mendapati pengaturan tradisional tidak membantu, menyediakan platform sambungan dan kolaborasi yang selamat, unik, dan menarik.

Acara ini menarik kerumunan pelbagai profesional perniagaan dari industri termasuk teknologi, pengiklanan, perbankan, runcit, dan modal ventura. Eksekutif C-suite tinggi, pemasar, jurutera perisian, profesional sumber manusia, dan bankir terdapat di kalangan peserta.

“Semua peserta kami, terlepas daripada profesi atau jawatan, bersatu dan membuat sambungan berpanjangan. Itulah yang benar-benar penting bagi kami di Mole–bagi profesional untuk membuat sambungan yang melepasi urusan perniagaan,” kata Soung Rong, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Mole.

Konferensi ini memudahkan perjumpaan antara modal ventura antarabangsa dan tempatan, termasuk Antler, Gobi Partners, First Move, 1337 Ventures, Ignite Asia, Artem, pitchIN, dan Watchtower and Friends (WTF), dengan pengasas startup dan usahawan berpotensi melalui sesi pitching 1:1.

Kawasan wanita usahawan, dikuasakan oleh Female Founders MY, Women in Tech, dan Girls in Tech, bertujuan untuk menyokong dan memberdayakan wanita pengasas dan usahawan.

“Visi kami adalah untuk meningkatkan dan memberdayakan usahawan dan wanita pengasas Malaysia dengan memudahkan sambungan dengan pelabur yang betul melalui kerjasama kami dengan VC tempatan dan antarabangsa. Kehadiran yang cemerlang mengesahkan permintaan untuk rangkaian yang menyeronokkan dan autentik,” kongsi Melly Ling, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Mole.

Sesi rangkaian pantas yang dikendalikan oleh Antler menyediakan persekitaran berstruktur bagi profesional perniagaan dan usahawan untuk mencapai matlamat rangkaian mereka lebih objektif.

Acara utama mempamerkan empat sesi panel yang kuat, menampilkan hampir 20 pembentang berpengaruh yang menyelami kesukaran sebenar keusahawanan. Mereka dengan berani menangani cabaran dalam rangkaian, membincangkan kegagalan secara terbuka, menavigasi melalui keraguan diri, dan dengan berani menangani isu penting kesihatan mental.

Pembentang termasuk Frank Kang (Rakan Kongsi, Antler), Ghazanfar Iqbal (Ketua Pembangunan Perniagaan, AWS), Derek Toh (Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Hiredly), Jackson Lim (COO, Grof), Najla Zamri (Pengurus Kanan, Antler), Jeff Cheok (CEO, Forward Founders), Yeoh Chen Chow (Pengasas Bersama, Fave), Reuben Ch’ng (Pengasas, Daily CMO), Sasha Tan (Pengasas, Dear Hustlers), Mel Chai (Pengasas, Mad Hair), Yuki Aizawa (Pengarah APAC, Women In Tech), Audra Pakalnyte (Rakan, First Move), Melly Ling (Pengasas Bersama, Mole), Koggelavani Muniandy (Pengasas Bersama, Mind Movers), Venon Tian (COO, Zus Coffee), Yienyee Soh (CRO, EasyStore), Andrew Ng (Pengasas & Ketua Jurulatih, Scaling People Asia), dan banyak lagi.

Selain pentas utama, konferensi rangkaian menampilkan pelbagai kawasan dengan fungsi berbeza, termasuk Kawasan Lounge Pelabur untuk perbincangan lebih rapat dengan pelabur dan zon rangkaian pantas untuk rangkaian lebih berkesan yang dikendalikan oleh Antler.

Kejayaan Konferensi Perniagaan “I Hate Networking” pada 2024 tidak sahaja memotivasi Mole untuk terus membangunkan ekosistem usahawan dan startup di Asia tetapi juga menekankan permintaan yang meningkat untuk platform rangkaian alternatif memberi tumpuan kepada sambungan dan peluang kolaboratif yang tulus.

Mole kekal teguh dalam mengubah landskap rangkaian, menyediakan pengalaman yang inklusif dan menyeronokkan bagi profesional perniagaan dan usahawan.

Konferensi Perniagaan “I HATE NETWORKING” 2023 disokong oleh lebih daripada 20 syarikat terkemuka dalam industri teknologi dan VC, beberapa daripadanya adalah Antler, Gobi Partners, 1337 Ventures, First Move, Ignite Asia, AWS untuk Usahawan, Roiquant, GROF, Female Founders Malaysia & SEA, Women In Tech, Girls In Tech, Beamstart, Eventsize, Alta, Cleve, dan banyak lagi.

Tentang Mole

Mole adalah platform rangkaian serba guna yang diasaskan pada Jun 2022 oleh Au Soung Rong dan Melly Ling. Platform ini bertujuan untuk mempermudah dan meningkatkan pengalaman rangkaian perniagaan bagi profesional, membolehkan mereka membentuk sambungan autentik yang melepasi transaksi semata-mata.

Dengan ciri-ciri inovatif seperti kad perniagaan digital dan penyelesaian peringkat syarikat, Mole memberdayakan profesional untuk berrangkaian dengan berkesan, memupuk hubungan bermakna, dan melonggarkan peluang baru.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Tentang Antler

Antler adalah firma modal ventura permulaan global yang melabur dalam pengasas paling berdedikasi di dunia dari hari nol ke kecemerlangan. diasaskan atas kepercayaan bahawa orang yang inovatif adalah kunci untuk membina masa depan yang lebih baik, kami bekerjasama dengan orang di enam benua untuk melancarkan dan meluaskan skala startup berpotensi tinggi yang menangani peluang dan cabaran yang bermakna.

Komuniti global kami menyokong orang dari awal dengan pemadanan pengasas bersama, pengesahan model perniagaan yang mendalam, modal awal, sokongan pengembangan, dan pembiayaan susulan. Dicetuskan oleh semangat peribadi yang melepasi pelaburan tradisional, kami telah membantu mencipta dan melabur dalam lebih daripada 750 startup di seluruh dunia dan pelbagai industri serta teknologi, dengan matlamat untuk menyokong lebih daripada 6,000 menjelang 2030. Ketahui lebih lanjut di

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Melly Ling

Hubungan Media

Mole

Sumber :Mole

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.