Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Mencipta Tempat Kerja Yang Inklusif Terhadap Neurodivergent dan Kecacatan: Petua Praktikal untuk Pengurus dan Pasukan yang Sopan

(SeaPRwire) –  

Bend, Oregon Apr 2, 2024  – Menurut papan kerja inklusif neurodivergen , kerjasama pasukan bukan sahaja tentang bekerja dengan baik bersama; ia tentang mencipta ruang di mana setiap ahli merasa dihargai, didengar, dan diberdayakan. Sama ada anda merupakan pengurus berpengalaman atau ahli pasukan yang mengharapkan perubahan, ini adalah beberapa tip praktikal untuk menggalakkan persekitaran kerja yang menyokong:

– Komunikasi Terbuka: Galakkan budaya di mana maklum balas adalah konstruktif dan dihargai. Pastikan semua orang merasa selamat untuk menyuarakan idea dan kebimbangan mereka.

– Rayakan Kepelbagaian Individu: Ingat bahawa setiap orang membawa satu set kemahiran, pengalaman, dan perspektif yang unik. Menghargai kepelbagaian ini membuat pasukan lebih kuat.

– Galakkan Keseimbangan Kerja-Kehidupan: Keletihan itu nyata. Galakkan rehat, fahami komitmen peribadi, dan benarkan jam fleksibel apabila mungkin.

– Memprioritaskan Kesihatan Mental: Siasat secara kerap dengan ahli pasukan. Tawarkan sumber atau cuti apabila diperlukan, dan budayakan atmosfera pemahaman.

– Galakkan Pertumbuhan Profesional: Tawarkan peluang untuk pembelajaran dan pembangunan. Sama ada ia adalah bengkel, kursus dalam talian, atau hanya bacaan yang disyorkan, ia boleh membuat perbezaan. ????

– Pengiktirafan dan Ganjaran: Rayakan tonggak besar dan kejayaan kecil. Ucapan “terima kasih” yang mudah boleh bermakna banyak.

– Penyelesaian Masalah Kolaboratif: Apabila isu timbul, libatkan pasukan dalam mencari penyelesaian. Ia menggalakkan pemilikan dan persatuan.

– Jangkaan yang Jelas: Tetapkan dengan jelas peranan, tanggungjawab, dan objektif. Ia tidak sahaja mengurangkan kekeliruan tetapi juga memberdayakan individu untuk mengambil alih tugas mereka.

– Aktiviti Membina Pasukan: Sama ada ia adalah perjumpaan mingguan, makan tengah hari bersama pasukan, atau acara luar pejabat, memperkukuhkan sambungan peribadi boleh memperkukuh sambungan profesional.

– Pimpin dengan Contoh: Pengurus harus menghayati nilai-nilai yang mereka inginkan melihat, menetapkan intonasi untuk seluruh pasukan.

Jangan hanya bertujuan untuk menjadi produktif; mari kita berusaha untuk menjadi prihatin, memahami, dan menyokong. Selepas semua, di sebalik setiap tugas dan matlamat adalah manusia yang mencari pemenuhan dan sambungan. #TeamSupport #ManagementTips #HealthyWorkEnvironment

Hannah Chu adalah Jurulatih ADHD Berkelayakan dan anggota penting pasukan . Anda boleh menghubungi nasihat kerjaya yang lebih bijak daripadanya di atau lawati laman web jurulatihannya di .

Media Contact

workability LLC dba www.workability.one

5416388528

1017 NE Marion Place

Sumber :www.workability.one

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.