Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kuasa Perkataan, Bahan Bacaan Menginspirasi dalam Menyebarkan Kebaikan dan Empati

(SeaPRwire) –  

Los Angeles, California Apr 3, 2024  – Bahasa yang kita gunakan dan nada suara kita boleh memberi kesan mendalam kepada orang dan haiwan di sekeliling kita. “The Power of Words“, sebuah buku kanak-kanak yang menggalakkan yang ditulis oleh Patricia Anania, memperkenalkan pembaca muda kepada watak yang menarik iaitu Kura-kura Teddy dan kawan-kawannya yang menarik ketika mereka memulakan satu perjalanan penemuan, belajar pelajaran penting tentang kesan perkataan dan tindakan mereka.

The Power of Words mengikuti Kura-kura Teddy dan kawan-kawannya ketika mereka mengurusi naik turun kehidupan seharian. Melalui interaksi yang menghangatkan hati dan pengalaman seharian yang boleh dikenal pasti, kanak-kanak dan penjaga dijemput untuk menyertai Teddy dalam misinya untuk memahami semangat kebaikan sejati, berkongsi, dan makna perkataan yang kita pilih untuk menyatakan diri kita.

Dengan ilustrasi yang ceria dan penceritaan yang menarik, The Power of Words mengekalkan pembaca muda terlibat, menggalakkan mereka untuk membangunkan rasa empati dan pemahaman terhadap orang di sekeliling mereka. Ketika Teddy menghadapi pelbagai cabaran dan kejayaan, pembaca digalakkan untuk mengkaji tema kasih sayang, inklusiviti, dan kesan kuat menggunakan perkataan yang lebih baik. Melalui pertukaran dan kesilapan Teddy, kanak-kanak digalakkan untuk merenung makna perkataan dan tindakan mereka, mengenal pasti kuasa besar yang mereka miliki untuk menaikkan semangat orang lain dan membawa perubahan positif.

The Power of Words tidak sahaja hiburan tetapi juga merupakan alat berharga untuk ibu bapa, pendidik dan penjaga yang ingin menanam nilai asas empati dan kasih sayang dalam pembaca muda sambil mengingatkan pembaca semua umur bahawa tindakan kecil kasih sayang boleh membuat perbezaan di seluruh dunia.

The Power of Words boleh didapati untuk dibeli di Amazon dan pengedar dalam talian di seluruh negara.

Media Contact

The Power of Words

Sumber :The Power of Words

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.