Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kerjaya Perbankan Sir Patrick Bijou Tidak Seperti Yang Lain

Sir Patrick Bijou

(SeaPRwire) –   Sir Patrick Bijou dan ketertarikannya yang tak kenal puas untuk terus belajar masih membuatnya menganggap dirinya sebagai pelajar ekonomi dan bisnis. Riwayat gelar Sir Patrick Bijou membaca MBAs, BAs dari bidang yang berbeda dan juga PhD…

London, United Kingdom 6 Januari 2024  – Sebagai penulis dengan lebih dari 40 buku di pelbagai genre baik fiksyen mahupun bukan fiksyen dan kaitannya dengan pelbagai organisasi amal, Kemuliaannya, telah sentiasa menjadi seseorang yang jauh lebih dari apa yang dilihat.

Kehormatannya di seluruh dunia perbankan dan kewangan adalah hasil pengaruh yang besar melalui latar belakangnya, yang dia tidak asing dan bahkan memberi kredit untuk. Berpindah ke England pada usia lima tahun selepas dilahirkan di Guyana, Amerika Selatan, perubahan budaya dan pendedahan adalah salah satu titik perubahan terbesar dalam hidupnya pada usia yang sangat muda.

Dengan pendidikan awalnya di beberapa sekolah yang sangat terkenal di London, dia sudah menjadi bagian dari ‘sistem’ dengan cepat. Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) menjadi ijazah pertamanya, dia mendapati dirinya tidak dapat mengejar ijazah itu, disebabkan ketiadaan MBA pada masa itu. Kemuliaannya memutuskan untuk berpindah ke Amerika Syarikat dan menyelesaikan pengajiannya dalam Pengajian Perniagaan Pasca Ijazah, dengan meneruskan MBA dalam Ekonomi dan Perbankan Antarabangsa dari Kolej Camden.

Sentuhan pertamanya dengan Wall Street dan ketagihan beliau kepadanya adalah apa yang bintang-bintang telah menyelaraskan diri, yang ditemui semasa beliau menghabiskan dua belas tahun di New York untuk formatif. Dalam tempoh beberapa tahun berikutnya, beliau bekerja di pelantikan penting dengan Deutsche Bank dan Wells Fargo, kedua-duanya di Wall Street, membangunkan mata yang tajam dalam bidang pasaran modal hutang, produk berstruktur, dan penempatan persendirian.

Sir Patrick dan ketertarikannya yang tak kenal puas untuk terus belajar masih membuatnya menganggap dirinya sebagai pelajar ekonomi dan perniagaan. Riwayat ijazahnya membaca MBAs, BAs dari bidang yang berbeza dan juga PhD, yang merupakan bukti cukup untuk kebijaksanaannya pada hari ini.

Kemuliaannya, dengan pemikiran lateralnya, juga memimpin meja perdagangan di Deutsche Bank untuk membangunkan struktur pengedaran dan asal usul aset. Hari ini, beliau juga terlibat secara aktif sebagai ahli modal usaha memberikan sokongannya kepada pelbagai syarikat permulaan sejak beberapa tahun lalu. Pengurusan aset adalah bidang lain di mana pengalamannya telah datang ke permukaan, di mana beliau menguruskan dua dana utama.

Berkenaan pelanggan juga, Sir Patrick memberi ganjaran kepada mereka dengan nisbah pulangan tertinggi di sektor untuk pelaburan modal mereka. Anugerah dan pengiktirafan Kemuliaannya bukan sedikit, tetapi terlalu banyak untuk individu tunggal, yang secara halus, adalah kisah rakyat.

Dengan minat amal, Sir Patrick juga warga yang peka, yang sangat berwaspada terhadap kesejahteraan masyarakat secara umum dan merupakan sebahagian daripada pelbagai amal dan masyarakat secara umum. Sir Patrick Bijou adalah pemikir sejati dan akan sentiasa menjadi aset besar kepada sektor kewangan dan perbankan untuk tahun-tahun akan datang.

Wikipedia –

Media Contact

Sir Patrick Bijou

Sumber :Sir Patrick Bijou

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.