Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kerajaan Eswatini Memutuskan Sektor Maritim Sebagai Faktor Pertumbuhan Potensial

(SeaPRwire) –  

Mbabane, Hhohho Mei 15, 2024  – Eswatini merupakan negara yang terkurung darat di Afrika yang terkenal dengan kebudayaan dan keindahan alamnya. Kerajaan Eswatini merupakan negara yang maju dengan pendekatan inovatif yang membuatnya berbeza dan membolehkan interaksi global melalui perdagangan dan hubungan dalam negaranya. Terkurung darat bukanlah halangan bagi negara ini kerana ia memanfaatkan kuasa dan kelebihan Sektor Maritim. Sektor ini boleh membantu meningkatkan pertumbuhan kewangan dengan pelbagai produk dan sambungan perdagangan serantau. Kerajaan negara ini mempunyai visi untuk mengubah sektor maritim menjadi tiang pertumbuhan ekonomi negara.

Memfokuskan pada Sektor Maritim boleh membawa kemajuan kerana ia boleh meningkatkan KDNK negara secara signifikan bersama peluang pekerjaan yang menguntungkan. Akibatnya, keupayaan perdagangan negara akan dipertingkatkan dengan lebih banyak akses ke laluan perdagangan global. Dengan menggunakan teknologi moden untuk mensimulasikan operasi pelabuhan dan pengangkutan, negara ini juga sedang membangunkan pusat logistik maju secara tinggi. Ia tidak akan mungkin tanpa kerjasama negara jiran dan pertubuhan maritim antarabangsa yang membantu memanfaatkan potensi Sektor Maritim walaupun negara ini terkurung darat. Mereka memberi tumpuan kepada teknologi hijau dan penyelesaian logistik inovatif bagi membawa lebih kemampanan dan meminimumkan impak alam sekitar.

Kepentingan strategik sektor maritim adalah penting bagi pertumbuhan ekonomi Eswatini dan tokoh utama dari Kerajaan bekerja keras untuk memperbaiki kedudukan negara dalam perdagangan antarabangsa. Pendekatan inovatif dalam Maritim juga boleh memperbaiki matlamat ekonomi yang lebih luas dan strategi perdagangan antarabangsa. Tokoh penting dari Sektor Maritim Antarabangsa telah menawarkan penghargaan mereka terhadap kesediaan negara ini untuk bekerjasama dengan negara maju global dengan teknologi dan inovasi maju. Negara ini menjemput pakar industri maritim untuk menjadi sebahagian daripada perjalanan ini yang bertujuan untuk membawa lebih kemudahan, kenyamanan, dan kemampanan kepada sektor maritim. Sila layari untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan maritim mereka.

Media Contact

HarbourTech Solutions

Sumber :HarbourTech Solutions

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.