Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Joseph Wyno dilantik sebagai Pengarah Eksekutif Oregon UAS Accelerator

oregon uas accelerator joseph wyno executive director

(SeaPRwire) –  

Pendleton, Oregon Apr 22, 2024  – Oregon UAS Accelerator, Pusat Kecemerlangan Inovasi tunggal Oregon yang ditujukan secara eksklusif kepada sistem pesawat udara tanpa awak dan robotik, gembira mengumumkan bahawa Joseph Wyno telah dilantik sebagai Pengarah Eksekutif baru. Beliau mengambil alih tanggungjawab pada 15 April 2024. Tom Perkowski, Pengarah Eksekutif Sementara, akan bekerjasama dengan Wyno untuk menyerahkan peranan.

Wyno mempunyai pengalaman lebih 25 tahun dalam ekosistem pengasas/permulaan, di dalam dan luar negara. Beliau sebelum ini berkhidmat sebagai Penasihat Kanan dan kemudian Pengarah untuk Octane’s LaunchPad SBDC Accelerator, salah satu daripada penggerak teknologi tidak untung teratas di negara. Sebagai penasihat pembangunan perniagaan berjaya yang berpelbagai anugerah, beliau berperanan penting dalam membantu pelanggan LaunchPad SBDC mengumpulkan modal $230 juta dengan membangunkan pasukan yang tepat menangani keperluan dan objektif modal mereka. Selain itu, pada tahun 2022 sahaja, usahanya membantu pengasas mencipta lebih 5,000 pekerjaan bergaji tinggi untuk masyarakat mereka.

“Dengan rekod kejayaan sebagai pemimpin pengasas permulaan dan eksekutif korporat multinasional, latar belakang profesional Joseph sangat sesuai untuk melancarkan Oregon UAS Accelerator,” kata Tom Perkowski, Pengarah Eksekutif Sementara Accelerator. “Dengan pengalaman penggerak yang mendalam dan pengetahuan mengumpul modal, inovator kami akan mempunyai pengalaman unik dalam menguji inovasi mereka di Pendleton UAS Range dan belajar bagaimana membesarkan perniagaan daripada salah seorang yang terbaik.”

Sebagai Pengarah, Wyno akan bertanggungjawab memimpin program dan memberikan sokongan perundingan peribadi, sumber, dan program kepada pengasas Accelerator. “Dengan pendekatan orang lebih proses, saya komited memberikan sokongan yang disesuaikan untuk membantu setiap pengasas mencapai matlamat unik mereka,” kata Wyno.
“Oregon UAS Accelerator mewakili inisiatif strategik untuk memanfaatkan kelebihan saingan Oregon dan meletakkan negeri ini ke hadapan pembangunan dan integrasi UAS di Amerika Syarikat,” kata Steve Chrisman, Pengarah Pembangunan Ekonomi & Lapangan Terbang. “Joseph akan memberikan inovator kami sokongan luar biasa untuk mempercepatkan proses komersialisasi mereka.”

Wyno akan mewakili Oregon UAS Accelerator di AUVSI XPONENTIAL di San Diego, bersama-sama dengan Pengarah Eksekutif Sementara Tom Perkowski, dari 23 hingga 25 April di booth 4025.

Untuk maklumat lanjut mengenai Accelerator, lawati:

Untuk gambar kepala, gambar, dan logo, sila layari Kit Media Online Accelerator:


Mengenai Oregon UAS Accelerator

Oregon UAS Accelerator adalah inisiatif untuk memudahkan inovasi dalam pasaran Sistem Pesawat Udara Tanpa Awam (UAS). Dengan pembiayaan yang murah hati daripada Business Oregon, Accelerator menyediakan akses kepada pengujian penerbangan, ruang kerja, rakan kongsi, kemudahan, kakitangan medan terbang, sokongan kewangan dan peluang pemandu kepada inovator. Accelerator bertujuan untuk menubuhkan Oregon sebagai destinasi utama negara bagi pembangunan dan integrasi UAS.

Hubungi:
Joseph Wyno, Pengarah Eksekutif
+1 503-803-8304

Media Contact

Oregon UAS Accelerator

4529 NW A Ave, Pendleton, OR

Sumber :Oregon UAS Accelerator

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.