Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Global Emerging Markets Group Komited $250 Juta Pelaburan Strategik dalam Football.Enterprises Inc.

(SeaPRwire) –  

Dover, Delaware Mar 18, 2024 – (GEM), sebuah firma pelaburan alternatif $3.4 bilion, telah mendedahkan rancangan untuk menyuntik sehingga $250 juta pelaburan ke Football.Enterprises Inc. (FE)

Ditubuhkan pada 1991, GEM mempunyai pejabat terletak di Paris, New York dan Bahamas. Syarikat itu telah melaksanakan lebih daripada 570 transaksi di lebih daripada 70 negara. Kepakaran GEM merangkumi Small-Mid Cap Management Buyouts, Pelaburan Persendirian dalam Ekuiti Awam dan pelaburan usahasama terpilih.

Football.Enterprises Inc., ditubuhkan pada 2023, adalah ciptaan dua pejabat keluarga dan pasukan lebih daripada tiga puluh pakar sukan, media dan teknologi global. Dengan barisan yang menampilkan eksekutif dari jenama terkemuka seperti Goldman Sachs, Adidas, TaylorMade, Coca-Cola, Visa dan Disney, FE telah menetapkan matlamatnya untuk melabur secara strategik dalam permainan global melalui beberapa kelab bola sepak di seluruh dunia, penyelesaian data sukan inovatif dan inisiatif pembangunan pemain global.

Football.Enterprises akan mengeluarkan saham biasa selama tempoh 36 bulan selepas penyenaraian awam dan akan menentukan masa dan jumlah setiap pengeluaran daripada fasiliti $250 juta ini.

Presiden Football.Enterprises Inc., Jaime Shamis, menyatakan, “Pelaburan GEM adalah bukti kepada potensi dan visi strategik Football.Enterprises Inc. Kami gembira dengan peluang yang dibawa oleh perkongsian ini, dan bersama-sama, kami bertujuan untuk mendefinisikan semula dan meningkatkan piawaian kecemerlangan dalam industri bola sepak.”

Tentang Global Emerging Markets Group:
Global Emerging Markets Group (GEM) adalah syarikat pelaburan alternatif terkemuka $3.4 bilion yang ditubuhkan pada 1991. Dengan pejabat di Paris, New York dan Bahamas, GEM menyelia pelbagai kenderaan pelaburan pasaran membangun, melaksanakan lebih daripada 570 transaksi di lebih daripada 70 negara. Portfolio syarikat itu termasuk Small-Mid Cap Management Buyouts, Pelaburan Persendirian dalam Ekuiti Awam, dan pelaburan usahasama terpilih.

Tentang Football.Enterprises Inc.:
Football.Enterprises Inc. (FE) adalah pemain dinamik dalam industri sukan dan hiburan, ditubuhkan pada 2023. Dengan sokongan dua pejabat keluarga dan pasukan terdiri daripada lebih daripada tiga puluh pakar sukan, media dan teknologi global, FE melabur secara strategik dalam permainan global melalui beberapa kelab bola sepak, penyelesaian data sukan inovatif dan inisiatif pembangunan pemain global.

Media Contact

Football.Enterprises

2140 S Dupont Hwy, Camden, Delaware 19934 USA

Sumber :Football.Enterprises Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.