Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

FiAR: Mengubah Latihan Pemadaman Kebakaran melalui Realiti Tambahan

(SeaPRwire) Р  Pendidikan Keselamatan Api yang Immersif, Mudah Alih, dan Nyata untuk Semua Senario Latihan

Lake in the Hills, Illinois Apr 21, 2024 ¬†–¬†Memperkenalkan , kerjasama yang merubah paradigma antara JHB Group dan pakar keselamatan awam untuk merevolusikan latihan alat pemadam api.

Latihan dalam persekitaran sebenar dengan ciri-ciri immersif FiAR, termasuk 8 jenis alat pemadam api yang berbeza dan 4 jenis api. Dengan FiAR, pelajar boleh mengalami kesan sebenar – pilih alat pemadam api, dan api bertindak balas mengikutnya, memberikan pengalaman latihan tanpa prasetara.

Walaupun mempunyai keupayaan canggih, FiAR kekal ringan dan mudah alih, berkat usaha sama JHB Group dan pakar keselamatan api. Tiada yuran, langganan, atau kesulitan – FiAR menawarkan penglibatan pelajar sebenar tanpa sekatan, membuatnya mudah capai untuk semua jabatan bomba dan kemudahan latihan.

FiAR dibangunkan dengan maklum balas pakar industri, termasuk ketua bomba, bomba, dan wakil keselamatan api, memastikan ia memenuhi piawaian keberkesanan dan keselamatan yang tertinggi. Ia alat pendidikan unik direka bentuk untuk meningkatkan keselamatan awam dan membuat perbezaan sebenar dalam latihan alat pemadam api.

Menyediakan FiAR adalah mudah dan senang, berkat usaha JHB Group untuk menyederhanakan proses ini. Kemudahaliannya membolehkan instruktor mengendalikan sesi latihan di mana-mana ruang, membuat setiap bilik menjadi ruang latihan berpotensi.

FiAR boleh disesuaikan sepenuhnya, membolehkan pengguna menyesuaikan parameter seperti suhu, titik kilat, dan jarak keselamatan api. Dengan FiAR, jabatan bomba boleh mengendalikan inisiatif pendidikan masyarakat dengan keyakinan, mengetahui mereka menyediakan latihan paling nyata dan berkesan.

Langkah masuk ke masa depan latihan keselamatan api dengan FiAR, kerjasama antara dan pakar keselamatan awam, dan alami tahap baru kenyataan, penglibatan, dan keberkesanan dalam latihan alat pemadam api.

FiARFiARFiAR

Hubungan Media

JHB Group

8545 PYOTT RD

Sumber :JHB Group

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.