Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Eric North juga dikenali sebagai ‘The Happiness Warrior’ Menunjukkan cara Bijak untuk menjadikan setiap hari itu Hebat

IMG 0039

(SeaPRwire) –  

Bandar Raya New York, New York 12 April 2024  – Penulis dan Jurulatih Kehidupan Eric North terkenal dengan kepakarannya dalam bidang mencari kebahagiaan sejati dalam hidup. Bukan sahaja kebahagiaannya sendiri, tetapi dia berjuang untuk kebahagiaan semua orang dan itulah sebabnya, Eric lebih dikenali sebagai ‘Wira Kebahagiaan’. Kali ini, wira ini telah datang dengan alat, amalan dan kepercayaan terbaik yang boleh membantu mengubah setiap hari menjadi yang hebat. Beliau percaya bahawa setiap manusia mempunyai rasa keseimbangan dan irama yang boleh membawa kepada kebahagiaan yang layak. Manusia mempunyai kuasa yang dicipta sendiri untuk membentuk takdir dan mencapai harapan dan keinginan mereka, keupayaan untuk memilih sikap untuk momentum dan daya tahan. Daripada mempertimbangkan keseluruhan hidup dan cabarannya, dia meminta semua orang untuk memberi tumpuan kepada setiap hari untuk membuatnya lebih baik dan lebih menarik untuk hidup. Semuanya bermula dengan mencari kedamaian dalam diri yang membantu untuk menangani dunia di mana sesuatu sentiasa berlaku.

Menurut Eric, setiap hari boleh menjadi yang terhebat apabila seseorang hidupnya dengan kebahagiaan dan perkataan dan tindakan yang bermaksud. Ia memerlukan perasaan melimpah dan kesejahteraan yang datang dengan usaha konsisten. Seseorang perlu memperoleh minda yang membantu untuk hidup dengan kesahihan dan keyakinan dan untuk menangani apa sahaj yang datang di jalan. Seseorang perlu memahami bagaimana untuk menangani keupayaan dan janji sendiri dengan sistem kepercayaan yang selari dengan nilai asas dan niat. Ia boleh membantu untuk mencipta realiti dan hidup dengan memanifestasikan dengan kebahagiaan. Ia boleh membantu untuk mencapai hidup dan gaya hidup yang diingini. Eric percaya bahawa segala-galanya dalam hidup yang berharga biasanya memerlukan beberapa usaha dan disiplin diri. Oleh itu, tergesa-gesa hanya akan membawa kepada kerugian dan seseorang perlu terus maju tanpa risau tentang keputusan.

Kebahagiaan tidak dicipta secara spontan tetapi diperoleh dengan niat yang diucapkan dengan teliti dan matlamat. Menurut Eric, apabila seseorang dengan sengaja mencari untuk mencipta lebih banyak kebahagiaan; ia boleh membawa perubahan dalam pilihan hidup mereka kerana mereka akan menjadi lebih mudah dan peluang yang meningkat. Walaupun kebahagiaan sering dianggap sebagai pilihan semata-mata daripada gaya hidup, ia adalah bermaksud dan selari dengan nilai asas. Eric berkata bahawa setiap orang boleh memilih untuk bahagia tetapi terlebih dahulu seseorang perlu mempertimbangkan perjalanan serta langkah-langkah yang perlu untuk sepenuhnya merealisasikan hidup. Setiap orang boleh mencari jalan yang betul dengan tindakan yang sedar dan fikiran dalaman yang membimbing semua orang. Ideal setiap orang dipantulkan melalui tindakan dan perkataan harian mereka dan ia hanya boleh diubah dengan kebahagiaan. Akibatnya, orang boleh mendapati diri mereka lebih puas dan berpuas hati.

Eric percaya bahawa hidup yang lebih bahagia adalah hidup yang lebih mudah yang sentiasa bermula dengan usaha untuk mencintai diri sendiri dan memaafkan. Orang perlu belajar memberi diri sendiri kebenaran untuk menghancurkan halangan diri dicipta sendiri dan emosi negatif. Perasaan berdaya tidak hanya datang melalui pembelajaran tetapi juga pembelajaran dan untuk mencipta versi terbaik diri sendiri, seseorang perlu mula hidup kebenaran sendiri. Kebahagiaan juga boleh memberi kesan positif kepada orang lain. Wira Kebahagiaan percaya bahawa orang bahagia adalah model dan mentor terbaik. Menjadi salah satu mentor dan jurulatih kehidupan terbaiknya sendiri, Eric telah datang dengan sejumlah alat dan amalan berkesan yang boleh membantu seseorang menjadi lebih bahagia dan hidup setiap hari dengan pesona dan tenaga hidup yang baik.

Amalan pertama dan paling penting ialah bernafas. Menarik satu nafas dalam boleh membantu seseorang mendapatkan tindak balas yang lebih baik dan kurang penyesalan. Seseorang boleh mendapatkan kedamaian dalaman dengan nafas sedar dan mengira mereka. Satu desahan sebenarnya boleh mengurangkan beban emosi yang banyak. Kedua, Eric mencadangkan satu senaman ringkas untuk orang yang mengalami kejatuhan emosi atau tidak dapat bersosialisasi. Dia mencadangkan hanya menutup mata dan memikirkan tiga perkara yang membuat orang bahagia. Bahagian sukar ialah untuk tidak tersenyum apabila mengucapkan kata-kata itu dengan lantang. Ketiga, setiap manusia harus mengambil masa untuk mengakui segala-galanya yang boleh bersyukur. Kesyukuran membantu mengekalkan ego dalam kawalan dan menanam lebih banyak kerendahan hati. Langkah keempat dan paling mudah ialah tersenyum walaupun pada perkara-perkara kecil kerana senyuman paksaan juga membantu meningkatkan endorfin. Senyuman membantu meningkatkan mood dan memberi lebih banyak keyakinan. Langkah kelima ialah membenarkan emosi dan perasaan lain menunjukkan diri mereka.

Langkah keenam ialah memperbaiki sikap dan harga diri kerana penampilan seseorang adalah pantulan diri. Langkah ketujuh ialah mencari kebahagiaan bahkan dalam pencapaian kecil dalam hidup. Amalan ke lapan melibatkan banyak kasih sayang diri yang sangat penting untuk terus hidup di dunia ini. Amalan ke-9 melibatkan menghabiskan masa di luar dan membenarkan alam semulajadi dan angin membersihkan fikiran. Akhir sekali, seseorang harus memulakan setiap hari dengan pengakuan positif yang membantu kekal yakin dan fokus sepanjang hari. Cari jalan anda kepada kebahagiaan dan buat setiap hari lebih baik dengan Jurulatih dan Penulis Kehidupan Eric North, juga dikenali sebagai ‘Wira Kebahagiaan’. Hubungi beliau di dan mulakan perjalanan.

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

518 248 6174

Sumber :www.thwarrior.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.